Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, jdu si k vám pro radu a vaši zkušenost. Malá se očkovala druhou dávkou hexa( ve 3 měsících) a pár dní po očku přestala „žvatlat“. Během dne něco málo nažvatle, ale minimum proti tomu, co dřív. Jinak se směje, koníčky pase i oční kontakt v pořádku.. Je stejná jako před očkem krom toho žvatlání. Máte něco podobnou zkušenost? Díky moc
@omma myslím, že podobnou zkušenost má hodně holek, bohužel.. patří to k nežádoucím účinkům ![]()
@omma moje dcera se po každém očkování na pár dní takhle vrátila zpět (co se dovedností týče), pak se to zase srovnalo. ![]()
Může být. Stejně tak tě může překvapit nějakou jinou novou dovedností. Prý kvůli jedné zapomenou na jinou. U nás to tak vždy bylo. Např si přestala sedat a začala lézt. A až pak si zase začala sedat a tak..
Deti obvykle přestanou dělat jednu věc protože se učí jinou, je to skoro typické pro tento vek až do roka. S ockovanim to nesouvisí. ![]()
@omma může být. Můj kluk takhle pi poslední hexe přestal úplně používat většinu slov/zvuků, co do té doby uměl. Zlepšilo se to az kolem 4. roku.
@skoromamuška proč myslíš? mě dr vyloženě upozorňovala na to, že se děti mohou na pár dnů takto vrátit zpět vlivem očkování
Každý den se bohužel takto přesvědčuju, že moje dítě očkovat prostě nebudu ani kdyby mě měli zavřít
@atominnka protože ta pravděpodobnost je mnohem menší nez to ze holcicka proste pěkne prospívá a maminku za par dní překvapí nějakou kulišarnou. A je mi v celku u pr… kolik hysterek to tu bude zase pokřikovat dogmata a bezducha tvrzení protože je to ohromně moderní, ze @bambooska ..... ![]()
@skoromamuška je mi líto, že společnost má takto neinformované jedince jako jsi třeba ty
nicméně od toho tu nejsem, a jsem ráda, že se mohu rozhodnout jinak
@omma řekla bych, že to moc sleduješ..
Mně se třeba stalo, že jsme měli jít na očkování, malý měl třeba rýmu a tak jsme to o 14 dní posunuli a on v té době začal něco jinak nebo se něco objevilo.. vím, že jsem se sama sobě smála, že kdybysme šli na to očko byla bych si na 100% jistá, že to má po něm ![]()
Děti se v tomhle věku strašlivě mění.. nově objevená věc je vždy nejzábavnější.. nedělá třeba něco jiného nově, co to žvatlání trochu upozadilo?
Jestli je jinak v pohodě, ničeho se neboj. A nesleduj ji tak strašlivě moc.. Kdo hledá, vždy něco najde. ![]()
@lucenka píše:
@omma může být. Můj kluk takhle pi poslední hexe přestal úplně používat většinu slov/zvuků, co do té doby uměl. Zlepšilo se to az kolem 4. roku.
Kolem 4. roku? ![]()
Těch důvodů může být. Ono to asi taky bude záležet na tom, kterýmu ty budeš chtít věřit ![]()