Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Marnost, bezmoc, zmar..
Co vam pomohlo, kdyz uz vam chybela vira ve zlepseni?
Dekuji za reakce
Promiň, ja na to nebudu ten nejlepsi odborník, ale pokud máš tak vážné starosti, zkus se obratit sem:
https://linkapsychickepomoci.cz/
Tel 116 123- kdykoliv
Proc myslis, ze tvuj zivot nema cenu? Někdy je to v životě dost na nic, ale spousta věcí se da vyřešit, přečkat.. ![]()
Chápu Tě, mám dost podobné stavy…
Pomáhají terapie, antidepresiva.
Vím, jak je to kolikrát v životě moc těžké… ale je důležité a nezbytné, snažit se najít nějaký smysl a důvod proč a pro koho žít. ![]()
Každý někoho potřebujeme a věř, že i tebe. ![]()
@Černá Madonna píše:
Vím, jak je to kolikrát v životě moc těžké… ale je důležité a nezbytné, snažit se najít nějaký důvod proč a pro koho žít.
Každý někoho potřebujeme a věř, že i tebe.
Přesně…já jsem často nešťastná právě z tohoto důvodu…že nemám pro co a vlastně pro koho žít, když nikdy nebudu mít vztah
…dneska jsem si hladila kočičku, že mě má ráda aspoň ona ![]()
@Anonymní píše:
Přesně…já jsem často nešťastná právě z tohoto důvodu…že nemám pro co a vlastně pro koho žít, když nikdy nebudu mít vztah…dneska jsem si hladila kočičku, že mě má ráda aspoň ona
Jestli ti to nějak pomůže, tak tě můžu ujistit, že být s někým v partnerském vztahu, nemusí pro tebe ještě znamenat šťastný život naplněný láskou, jistotou a porozuměním. Šťastná můžeš být i teď.
A věř, že není všem dnům konec, jak se říká. ![]()
Přeji ti dobrou noc a klidné sny. ![]()
@Černá Madonna
Jo, já vím, že to není jediná věc na světě, jak se říká…Každopádně děkuji ![]()
@Ema8338 píše:
Marnost, bezmoc, zmar..Co vam pomohlo, kdyz uz vam chybela vira ve zlepseni?
Dekuji za reakce
V takovém případě pomohla změna. Záleží v jaké jsi situaci… Ve špatném vztahu - ukončení vztahu. Bez vztahu - někoho si najít, když ne chlapa, tak třeba pejska z útulku. Něco začít dělat - sport, koníček, dělat něco pro druhé.
Je to tvůj život a zlepšit nebo pos*ať si ho můžeš jen ty sama.
@Anonymní píše:
Přesně…já jsem často nešťastná právě z tohoto důvodu…že nemám pro co a vlastně pro koho žít, když nikdy nebudu mít vztah…dneska jsem si hladila kočičku, že mě má ráda aspoň ona
Z jakého důvodu?
@Tajemnadama píše:
Z jakého důvodu?
Už jsem to tu psala do jiných diskuzí…byla jsem zneužívaná v dětství, následkem toho nejsem schopná mít sex…a bez sexu pochybuju, že mě někdo bude chtít. Jedině, že bych si našla asexuála, ale takových je málo.
Navíc mám hromadu dalších psychických potížích, které se snažím řešit na terapiích, ale je to proces náročný a zdlouhavý…
Co kdybys nekde zacala pomahat? Treba doucovat deti? Nebo u zvirat? Co se pridat do nejake zajmove skupiny, i kdyby to meli byt turiste, a neco s nimi podnikat? Vsak vztah s muzem neni jediny vztah, ktery clovek muze mit a potrebuje.
@Afrikana
Jo, to by zakladatelka určitě mohla zkusit…jinak já se dobrovolnictví docela intenzivně věnuji…doučovala jsem děti z Ukrajiny, děti s PAS, pak jsem několik měsíců pomáhala jedné paní se synem, který je ležák…
@Černá Madonna
Jinak já se snažím, jak můžu, chodím na terapie, k lékaři, pracuji, věnuji se dobrovolnictví… ale nic z toho mi nijak zvlášť nepomáhá, to vědomí, že nikdy nebudu mít vztah ani děti… bolí to pořád už hodně let… zrovna před pár dny jsem tady založila diskusi, že krvácím v době ovulace, tak jsi mi na to napsala, že to v budoucnu může být ukazatel, kdy počít miminko… jenže já mít děti se svými problémy nemůžu
… tak jsem si alespoň našla práci s dětmi, bohužel mě loni propustili
…tak si to kompenzují alespoň pár hodin doučování, plus jsem pomáhala s postiženým dítětem…jo, vím, že jsou horší problémy, rakovina atd… ale nešťastná jsem stále…
Příspěvek upraven 22.02.24 v 21:29
A co takhle seznamka, rovnou napsat, že hledáš muže bez zájmu o sex. Když si tady přečteš nějaké diskuze, tak jsou chlapi, kterým stačí jen pomazlení.