Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jako rodiče by mě to urazilo. A hlavně mi to příjde divné z hlediska hygieny ![]()
Tak já bych s tím praním problém neměla ale takové jednání by mě fakt zarazilo ![]()
My dostáváme domů. Tak jako každý měsíc když převlíkají. Pak dostáváme jednou nebo dvakrát za školní rok ručníky s pracím práškem.
Přijde mi to normální.
Příspěvek upraven 18.01.13 v 19:00
Tak u nas pocurane veci z postele pere pani školnice ve skolni pračce. Ucitelky akorat chteji, at si dyztak pro ty deti, co se pocuravaji koupi rodice podlozky pod prosteradlo.
Vim, ze pred par lety, kdy chodila do skolky neter v jinem meste, tak povleceni i perinu rodicum na vyprani davali.
Vubec by mi to nevadilo. myslela jsem si ze se to tak dela normalne. my nikdy nic nedostali, malej se nepocurava vubec…
počůrané povlečení si řešila školka sama, mně jako matce jen oznámili, že se stala nehoda. Asi by mě naštvalo, kdyby mi odpoledne předávali dítě společně s povlečením
Samozřejmě bych to vyprala, ale přišlo by mi to divné.
Příspěvek upraven 18.01.13 v 19:03
U nás se to tak taky dělá (státní školka) synovi se počůrat se teda ještě nepovedlo (ťuk ťuk ťuk), ale problém bych s tím neměla. Tak oni perou povlečení jednou za 14 dnů (doufám) tak ještě se s tím sr*át během týdne - to je docela zas chápu.
U nás ve školce mají děti povlečení z domova, jednou za měsíc ho dostáváme domů na praní. Při nehodě samozřejmě ten den. Školka je městská.
Jako rodic bych s tim asi nemela az tak velky problem… prijde mi to ale divne, platim skolkovne (kor jeste v soukrome skolce), toto je proste caste v kolektivu malych deti… ![]()
Malá chodí do firemní školičky, právě odplenkováváme, tak je to pro nás aktuální. sice tam nespí, ale vím, jak to chodí. její počůrané nebo pokecané punčochy atd mi dají tety domů a erár, který tam zašpiní, si operou samy tj. bryndáky, povlečení atd.
nicméně kdyby mi daly oprat i ten erár, nepřijde mi na tom nic urážlivého a normálně to doma operu.
Malá chodí do soukromé školky, chodí tam od 2,5 let v té době ještě bya na plíně a naštěstí se nestalo aby se tampočůrala, ale když jsem se na to ptala učitelky říkala že to perou v jejich pračce že toto vůbec s rodiči neřeší
Mi se teda dcera ve školce ještě nepočurala, tak nevím jak to řeší v naší školce pokud se taková nehoda stane
.
Ale kdyby se u některého z mých dětí stalo, že se počurají a dají mi to na oprání, tak to vezmu a operu.
Tak my jsme dostali prostěradlo domů spolu s pyžamem. Nijak jsem se nad tím nezamýšlela, ale když nad tím teď tak uvažuju, tak tomu fakt nerozumím, protože se to stalo ve čtvrtek, samozřejmě jsem jim řekla, že to přinesu po víkendu a měla jsem za to, že jim mění povlečení každý týden, když nám každý týden dávají pyžamo, hm, divné..
Ahoj holky…chci se vás jen zeptat…pokud máte školkové dítě (jedno jestli soukromá nebo státní)Jak to u Vás ve školce mají, když se počůrá dítě při spaní…vyperou to ve školce/ v prádelně nebo ty peřiny a prostěradlo dávají Vám rodičům vyprat domů??? Jasně, pyžamo je automaticky k vyprání mamince, ale co to ostatní…Proč se ptám? Učím už 15 let v mš…v naší staré školce jsme to dali prát do prádelny nebo to školnice vyprala ve školkové pračce…ale teď pracuju v nové, soukromé školce a i nové kolegyně mi říkají, že se počůrané peřiny běžně dávají rodičům vyprat domů…tak jsem je holt dala…i když mi to bylo trapné…Jak je to u Vás???
Jen pro info:
Děti dávám vyčůrat před spaním a když neusnou a chce se jim, můžou samozřejmě i během odpočinku…počůrají se (občas)ty, co tvrdě usnou…pokud se to opakuje, mají nepromokavé prostěradlo…ale peřina je vždy durch…
Už jsem uvažovala i o těch „zkoušecích plenkových kalhotkách“, že je dám „počůránkům“, ale to musí odsouhlasit rodič a koupit je…a nemůžu je dávat všem, že jo…