Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tyhle věci vyvayřuju, teda pokud v nich není strojek. A když se to rozteče, tak házám do koše. Ty se strojkem se snažím co nejlíp otřít mýdlovou vodou a opláchnout.
Umyla jsem co nejvíc teplou vodou, popřípadě vzala kartáčkem. Moc jsem to nepřeháněla, aspoň si užití imunitu
ale mluvím o hračkách od známých. Ne z bazaru.
Nevím no, já jsem je hodila do pračky na čtyřicet bez máchání…
Já jsem je myla v teplé vodě mýdlem. Plyšové jsme vyprala a strojek vyndala a co nešlo vyndat, tak jsem myla hadrem
Od příbuzných omyla vodou/mydlovou vodou, látkové vyprala, ty na baterky jsem jen otrela. Nepřeháněla bych to, až si začne s hračkami fakt hrát, tak si pak stejně bude do pusy nejspíš strkat kdeco ![]()
Otrela jsem dukladne dezinfekcnimi ubrousky pak omyla mydlovou vodou a pak oplachla. Ty co sly jsem vyprala, plasty do sterilizatoru a je to. Jen kousatka do sterilizatoru ne ty se roztecou.
Látkové sem hodila vyprat, plastové a gumové vyvařit, co se nesmělo namočit sem aspoň otřela houbičkou s jarem
akorát kousátka, takové ty plněné vodou bych nevyvařovala, zdeformují se, ty sem umyla a strčila do mrazáku přemrznout ![]()
co šlo dát do myčky na nádoby dala jsem… bez leštidla a soli…, zbytek umyla mydlovou vodou a postříkala desinfekcí
@pocker píše:
Savo určitě ne, raději oceta horká voda
Přesně tak jsem to dělala já
Ocet je můj velký kamarád za pár kaček ![]()
Já jsem kupovala v DM desinfekční tablety do vody a v těch jsem hračky myla
.
Ten tip s pračkou je dobrý nápad
ještě bych hračky možná dala navíc do nějaké síťky, ať se při praní moc nepobouchají.
@annili píše:
Ten tip s pračkou je dobrý nápadještě bych hračky možná dala navíc do nějaké síťky, ať se při praní moc nepobouchají.
Běžně je dávám do sáčku na záclony.