Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj. Co si prosím myslíte o tomto znaménku. Nijak se nemění vypadá takhle už několik let ale zdá se mi že začalo malinko svědit. Nic velkého a ani nevím jestli svědí přímo znaménko nebo kůže v okolí. Mám i tetanii takže různé svědění a šimrání mám pořád. U doktorky jsem byla dnes ale odmítla mi na znaménko kouknout protože jsem jí nejdřív ukázala jiné co jsem potřebovala skontrolovat a řekla že na jedné kontrole koukne jen na jedno znaménko. Objednala jsem se teda na celotelovou kontrolu ale termín mám až 25. Stačí to? Nebo mám raději sehnat jiného doktora. Nevím jestli moc plaším nebo ne. Děkuju
@Kate03498 je znamínko vystouplé? My chodíme na celotělový screening pravidelně a vždy dr říká, že pokud je vystoupnuté je to vpohodě. Přítel jich má dost na zádech a vyřezávali mu zatím dvě, Má jich asi 10, které kontrolují ale naštěstí všechno ok. Počkala bych do 25. ![]()
Pokud je vystouplé po celou dobu, je to „normální“ jev, ale neznamená to, že je zdravé, prostě to s tím nesouvisí. Pokud bylo ploché a začalo růst do výšky, doporučuje se odstranit - protože se mění, změna je nežádoucí.
Tvé znaménko vypadá, že je větší, zároveň má nepravidelné okraje - nechala bych si ho odstranit.
Ovšem pokud ho takové máš opravdu celou dobu a vzhled nezměnilo, není to duvod k obávám. Většina rakoviny kůže vzniká na kůži jako nová „léze“ či útvar nebo jak to nazvat.
Doktorku bych vyměnila!!! Proboha, to je přístup! Aby ji neubylo, můj kožní lékař mi kontroluje dermatoskopem klidně celé tělo a zdarma ![]()
Pokud jdete 25. dubna, tak už bych vydržela, podle fotky vám asi nikdo moc neporadí, musí se na to opravdu podívat kožní. Spíše mě teda zaráží chování paní doktorky, proč se na to nepodívala rovnou.