Podnikání, soukromá MŠ v Českých Budějovicích

155
3.9.16 17:21

Podnikani ČB

Ahoj holky,
Mam skvelou praci, ale bohuzel neshody s vedenim a dusno, ktere dlouho nevydrzim a tak premyslim co dal.
Pracuji s detmi a uprimne - velmi mne laka zacit podnikat. Premyslela jsem o zrizeni soukrome MS ale po zmapovani terenu by to bylo jako nosit drivi do lesa, materske centeum by bylo asi prijatelnejsi ale nejak nevim, zda by me uzivilo a dohledala jsem malo informaci, takze to davam do pozadi. Nedavno jsem ale cetla o podniku, ktery funguje v Praze. Jde o sdruzeni maminek na MD, ktera pracuji z domova a nemaji „klid“ a moznost pracovat efektivne, funguje to asi nasledovne - maminky maji k dispozici vybavenou mistnost pocitaci, internetem, tiskarnou atd a pro deti je zajisteno hlidani. Napadlo me, ze by se dali i organizovat ruzne kurzy ( cizi jazyk, ucetnictvi atd) i pro ostatni aby meli po md snadnejsi navrat do zamestnani nebo lepe nasli nove, nacoz by se samozrejme dali vyuzivat dotace atd…
Platilo by se hodinove vstupne vc hlidani.
Ale nevim, jestli by se to v CB uchytlo :/
Nic podobnebo jsem tu pro maminky na md nedohledala, coz mi dava nejakou nadeji. Financne by to tak nakladna nebylo, prostory zatim hledam.
Co si o tom myslite? Budu rada i za negativni konstruktivni nazory.

Příspěvek upraven 03.09.16 v 17:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
3.9.16 17:33

Prostudujte si, jak se dělá byznysplán a důkladně si všechno spočítejte a pokud s podnikáním zatím nemáte zkušenost, tak vřele doporučuju nějaké kurzy od http://navolnenoze.cz/skoleni/

Mateřské coworkingové centrum je pěkný nápad a Budějovice jsou dostatečně velké na to, aby se vám tam našlo dostatek klientek/klientů.

Zajeďte pro inspiraci do Prahy třeba do http://pracovna.cz/ - tam teda nemají to hlídání, ale je to funkční coworking, co už funguje docela dlouhou dobu a rádi se dělí o informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
3.9.16 17:39

Diky, na rady chodim za kamaradem, ktery podnika uz 20 let, o nejakem skoleni jsem premyslela :)
Odkazy prostuduju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
3.9.16 17:58

Jinak tedy samotne coworkingove centrum v CB je, celkem uspesne rekla bych, ovsem bez pridane hodnoty " materske", tak nevim abych nenarazila. Nic vcetne hlidani tu ale nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
3.9.16 18:09

No u nás v Přerově (44 000lidí) udělali coworkingové centrum i s dětským koutkem ( bez hlídání). A popravdě kdyby bylo takové centrum plně obsazeno celý měsíc tak si vydělá tak akorát na nájem ( vím kolik platí, chtěl jsem v těch prostorech otevřít prodejnu)
Takže doporučuju si to velmi dobře propočítat. potom vzít předpokládaný zist a vydělit ho dvěma a pokud se to stále bude zdát rentabilní tak hurá do toho.
Takové hlídání dětí vypadá super, ale taky je to docela velká zodpovědnost.
Ale jo jako nápad mi to připadá jako jeden z těch nejlepších co jsem tady na emiminu četl :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
3.9.16 18:20
@jakanas píše:
No u nás v Přerově (44 000lidí) udělali coworkingové centrum i s dětským koutkem ( bez hlídání). A popravdě kdyby bylo takové centrum plně obsazeno celý měsíc tak si vydělá tak akorát na nájem ( vím kolik platí, chtěl jsem v těch prostorech otevřít prodejnu)
Takže doporučuju si to velmi dobře propočítat. potom vzít předpokládaný zist a vydělit ho dvěma a pokud se to stále bude zdát rentabilní tak hurá do toho.
Takové hlídání dětí vypadá super, ale taky je to docela velká zodpovědnost.
Ale jo jako nápad mi to připadá jako jeden z těch nejlepších co jsem tady na emiminu četl :palec:

Nelitam v oblacich a necekam horentni vydelky, proto bych rada delala i ruzna skoleni a kurzy, (pracuji jako ucitelka v ms hlidani bych zvladla), ktery by to financne trochu zvedly, ovsem nevim jestli ta orientace na maminky na md neni moc limitujici a zda by to maminy dostatecne ocenily. Jak jsem psala coworking tu fungune ovsem predevsim tam chodi mladi lide co jsem tak vypozorovala. Premyslim i o projektech pro rozjezd podnikani ( nakopni.me atd)
Diky za nazor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
3.9.16 18:40

Tak určitě nebrat maminy na RD jako primární zdroj přijmu, spíš takový bonus, pokud tam budeš hlídat sama tak tím ušetříš spoustu nákladů na personál.
Důležíté bude ale oddělit děti od pracovních prostor, aby je nerušily při práci.
No uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
3.9.16 18:53

Ahoj, nejsem podnikatelka, ale rozhlizim se kolem sebe. Ja osobne si myslim, ze pokud nebudes mit nejaky grant, tak z maminek na rodicaku nic moc mit nebudes. Maminka na rodicaku otaci korunu dvakrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
3.9.16 18:58
@Magnificata píše:
Ahoj, nejsem podnikatelka, ale rozhlizim se kolem sebe. Ja osobne si myslim, ze pokud nebudes mit nejaky grant, tak z maminek na rodicaku nic moc mit nebudes. Maminka na rodicaku otaci korunu dvakrat.

Hlavni myslenka je takova, ze by se jednalo o maminky ( podnikatelky, ty ktere chteji rozjet podnikani), ktere pri rd jeste i pracuji, nejednalo by se o to, ze ja pohlidam dite a ony si budou dve hodiny surfovat na netu :) plus kurzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
3.9.16 19:53

@uklidcb Ahoj, podobné místo jsem v Praze využívala jako školku - mají hlídání chůvami, coworking, různé kroužky a semináře. Půlrok fungovali i na evropské dotace (podpora ohrožených skupin při návratu na trh práce). Ceny miniškolky mají velmi příznivé, snaží se to dělat trošičku komunitně, ale pochybuji, že na tom nějak vydělají, myslím, že jeto spíš šul-nul. Je těžké to naladit na různé potřeby, já třeba využila hlavně tu školičku. Klidně bych ale podobná místa jinde po ČR navštívila a poptala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
3.9.16 20:08
@selia píše:
@uklidcb Ahoj, podobné místo jsem v Praze využívala jako školku - mají hlídání chůvami, coworking, různé kroužky a semináře. Půlrok fungovali i na evropské dotace (podpora ohrožených skupin při návratu na trh práce). Ceny miniškolky mají velmi příznivé, snaží se to dělat trošičku komunitně, ale pochybuji, že na tom nějak vydělají, myslím, že jeto spíš šul-nul. Je těžké to naladit na různé potřeby, já třeba využila hlavně tu školičku. Klidně bych ale podobná místa jinde po ČR navštívila a poptala se.

Oslovila jsem podobny prazsky projekt i mistni budejicky, tak uvidim zda budou ochotni :) momentalne jsem ve fazi, kdy mi staci mit na najem a obzivu a budu delat neco co pro me ma smysl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
3.9.16 20:11

@uklidcb Jetš bych zmínila, že podle mé zkušenosti jsoudost rozdíly, jak moc „moderní“ to je. A tím pádem drhaé. Krásné nové prostory, všchno tip-top, vs. prostory ve starším „kulturáku“ - to je vidět navenek, ale liší se pak přístupem a cenou a asi i výdělky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat