Podváha a ztráta MS

Anonymní
19.9.22 22:21

Podváha a ztráta MS

Dobrý den. Mám takový dotaz. Je mi 23. Za poslední tři měsíce mi váha klesla (stres, hodně pohybu atd…) ze 42 kg na 38,5 kg a od té doby mám rozházený cyklus. Nějaký měsíc menstruuju jen dva dny, jiný třeba vůbec. Popravdě se mi to řešit nechce, takhle mi to vyhovuje, jindy jsem měla cyklus normálně 6 dní. Může to mít do budoucna nějaké trvalé následky?
PS: přibírat nehodlám a děti v budoucnu taktéž v plánu nemám.
Poprosím o zanechání anonymu. Děkuji za vaše odpovědi. N.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
19.9.22 22:31

No ano - budeš mít pořát tak špatnou pleť, vlasy a nehty, jako máš z toho hladovění a rozbité psychiky teď. Stejně tak ti z té podvýživy hůř fugnuje nervová soustava, bude ti dalkeo větší zima, nemáš dostatek sil na běžné fungování, máš rozbitou imunitu a tak.
Hladovění dříve či později povede k avitaminozám a posléze radostný výhled anorektiček - metabolickému rozvratu.

Ta zácpa s tím má taky společné kořeny.

Ženské s chronickou podváhou spojenou s PPP mají výrazně vyšší riziko hematoonkologických onemocěnní,

Přímo na zrušenou hormonální rovnováhu je navázaná osteoporéza a lámavost kostí, výkyvy nálad a především se ti dál bude rozpadat hormonální hladiny i z ostatních zdrojů než jen z vaječníků, kterým nedostatek podkožního tuku narušil funkčnost.

Jako stejně budeš mít sebevražedné myšlenky - možná je mnohem méně bolestivější to skončit hned, než nechat vyhrát PPP a nechat ji ať ti krade život tak pomalu a bolestivě.

A nebo se vzpamatuj a začni se učit přijámat se, srovnej si psychiku a v bezpečné psychoterapii si leč ty rány, které jsou zdrojem toho, že se nenávidíš tam moc, že se chceš vyhladovět k smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.9.22 22:40

Řešit to nechceš :nevim: jsi nemocná, to víš sama. Pokud nechceš děti, proč se ptáš na následky? Znicis si zdraví a zkrátíš dobu doziti. Pokud ti to stojí za podvahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35828
19.9.22 22:43
@Anonymní píše:
Dobrý den. Mám takový dotaz. Je mi 23. Za poslední tři měsíce mi váha klesla (stres, hodně pohybu atd…) ze 42 kg na 38,5 kg a od té doby mám rozházený cyklus. Nějaký měsíc menstruuju jen dva dny, jiný třeba vůbec. Popravdě se mi to řešit nechce, takhle mi to vyhovuje, jindy jsem měla cyklus normálně 6 dní. Může to mít do budoucna nějaké trvalé následky?
Poprosím o zanechání anonymu. Děkuji za vaše odpovědi. N.

Tak když to nechceš řešit tak cajk. Aby si vůbec nějakou budoucnost měla. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
19.9.22 22:54

No, oslabuješ si imunitu a srdce, chátrá ti tělo, takže ve 30 budeš vypadat na 45. Nic moc. :think: Záleží taky, jak moc jsi podvyživená - jinak na tom bude s 38 kg holka s hodně křehkou konstrukcí a 150 výškou a jinak původně atletická postava 170+. Ale teda pod 40 kg mi přijde špatně i u té 150.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.9.22 23:05

Zimomrivost, špatné nehty, vlasy, časem ztráta kostní hmoty. Taky problém s žaludkem, jícnem. O neplodnosti nemluvím. Ale na to všechno musíš přijít sama. Taky jsem kdysi byla borec a myslela si, že to následky mít nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
19.9.22 23:58

Stres a hodne pohybu jo? A na tu poruchu prijmu potravy jsi nejak pozapomnela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
20.9.22 00:55

Já byla kdysi na maturitním plese synovce a tam byla taková anorektická slečna. Aby vyšla schody, musela vždy jednu nohu rozkývat a nahodit na další schod. Tedy ona ta noha spíš vypadala jako kost. Byl to děsivý pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42097
20.9.22 06:13
@Kipa22 píše:
Já byla kdysi na maturitním plese synovce a tam byla taková anorektická slečna. Aby vyšla schody, musela vždy jednu nohu rozkývat a nahodit na další schod. Tedy ona ta noha spíš vypadala jako kost. Byl to děsivý pohled.

U nás v městě taky jedna chodila. Chudák, sotva šla, v létě teplé oblečení. Vlasy skoro žádné, všude vrásky, šedivá. Už bohužel nechodí. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
20.9.22 06:49

Taky jsem to nechtěla řešit. Bez ms jsem byla 13m.. začala jsem to řešit, až mi byla stále zima, nepřetržitá únava, vypadávaly mi chomáče vlasů a došlo mi, že děti vlastně chci.. lékařka mi pohrozila i osteoporózou.. nasadila mi hormonální léčbu a nadosmrti jí budu vděčná. Ale musíš chtít ;)

• Citovat
  • Upravit
2997
20.9.22 06:52

Pribirat nehodlas?🤦🏻Ty musíš vypadat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.9.22 07:48
@Anonymní píše:

Osteoporóza, špatné zuby, vypadané vlasy, celkově špatné zdraví je ok? Tak v tom pokračuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14946
20.9.22 09:22
@Anonymní píše:

Pokud měříš 145 cm, pak je tvá váha v pořádku. Jinak doporučuji sezení u odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
20.9.22 11:23

Proč nemáš ráda svoje tělo? Někdo se ti smál jak vypadáš, ono musí to něčím začít. Pamatuj si každý je originál, jestli je silný, pihovatý atd.Kdyz, se nebudeš mít ráda taková jaká si, nebudeš šťastna nikdy. Jídlo je pro člověka důležité, aby si měla sílu. Svěř se někomu komu hodně důverujes třeba maminka babička a pokud už jsi na tom hodně špatně tak vyhledej odbornou pomoc. Držim ti palce abys to zvládla překonat. Mej ráda svoje tělo a sama sebe to je totiž, nejcennější na tomto světě co máme. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
20.9.22 12:16

Menstruační cyklus je nezbytný pro správné fungování hormonů v těle.
Další rizika podváhy jsou snížená imunita = větší náchylnost k infekcím, horší hojení ran, špatná termoregulace, snížená ochrana orgánů - především ledvin, řídnutí kostí a větší náchylnost k úrazům, deprese, nesoustředěnost a podráždění, nízký tlak a obecně vyšší riziko úmrtí ze všech skupin, snad kromě morbidní obezity.
Co Tě vede k tomu mít takovou váhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast