Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Machalka píše:
Taky železnici jako dopravu po městě - mašinky Tomáš & spol
A na třinácté koleji je zakletá výhybka, která vede do království černokněžníka Zababy - a odemyká se jenom při desátém úplňku v roce…
A pan černokněžník Zababa umí stavět ty nejúžasnější mašinky na světě. ![]()
@meringa ještě mě napadá Křemílek a Vochomůrka, Rákosníček a jeho rybník, Štaflík a Špagetka… Káťa a Škubánek, Kubula a Kuba Kubikula se strašidlem Barbuchou…
A co Broučkové? ![]()
Jééé a ještě knížecí les, za tím lesem sídlí v kamenné jeskyni Drak Mrak, který se živí dřevěným uhlím, které si sám pálí v milířích…
(z knížky Markéty Zinnerové „Drak Mrak“)
Večer Vám to sem hodím - budu to muset nějak oblepit izolepou, aby to holky hned neroztrhali
.
No jasně, po obědě mám zatmění…
Jinak bych těžko mohl zapomenout na Kardanovou Lhotu, Buráka a Bleska McQueena… ![]()
@Jura007 To je z pohádky jo?
Já to totiž znám jen z knížky Přines mi hlavu čarovného prince.
Zámek obrostlý růžema, Pařezová chaloupka, někde v lese u chaloupky bych udělala stůl s židličkama jako pro 7 trpaslíků, modré domečky pro šmouly, krtinu odkud kouká krtek, zrcadlo Alenky…
@meringa píše:
@Jura007 Myslím to ledové království.
Ta pohádka se myslím jmenuje buď „Ledová královna“ nebo „Gerda a Kaj“. Vyšla i samostatně jako knížka, byla x-krát zfilmovaná… ![]()
A vodní mlýn s kolem a vodníkem kouřícím fajku.
Ty jo, ale vyrábět to, na to bych asi neměla trpělivost. Ale nápad je to přímo prodejný, nevím, že by tu něco takovýho bylo. ![]()