Pohádky-jaké kromě klasických?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
271
17.8.07 21:19

Pohádky-jaké kromě klasických?

Ahoj maminky,
ráda bych se s vámi poradila ohledně výběru pohádek pro čtení před usnutím (nebo i během dne). Jde mi o to, aby se dalo číst a malá přitom mohla jen poslouchat a ne hledat obrázky. (má skoro 2,5roku)
Pořídila jsem pár knížek s klasickými pohádkami-Červená karkulka, Jeníček a Mařenka atd.. ale nějak mi připadá, že je až moc fascinovaná vlkem a ježibabou a vším tím zlým a moc se mi to nelíbí.
Navíc jsem se dočetla v jedné knížce-rádci pro rodiče, že ve věku kolem 2-3 let je zbytečné číst dětem takovéto klasické pohádky, princezny prý už vůbec ne, to nepochopí a takové ty Karkulky atd… chápe z toho prý jen to, že protože vlk měl moc plné břicho, potřeboval pít a kvůli těžkým kamenům spadl do studny.Prostě věci, se kterými se setkává samo dítě, teda ne kameny v břichu :wink: , ale potřeba jídla, pití, těžké věci, pády atd…
Proto bych potřebovala sehnat nějakou pěknou knížku s jednoduchými, krátkými příběhy o každodenních věcech, co dělají holčičky a kluci, nebo zvířátka, jak si hledají potravu atd…
Nemáte někdo prosím tip?

Moc předem děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3813
17.8.07 21:27

takových knížek je hafo, máme doma knížky o zvířátkách pohádka na jednu stránku :-) např. Veselé pohádky o zvířátkách, Pohádky pod peřinku,
nebo příběhy dětiček Honzíkova cesta, O letadélku Káněti atp.

Jukni do knihkupectví budou tam toho mít hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
17.8.07 21:41

Doufám, že to není nějaký nevhodný příspěvek, kdyžtak to administrátoři smažte, já fakt nevim, jestli to psát, nebo ne, tak když to zmizí, OK.

Nakladatelství Samuel vydává knížky pro děti - je to křesťanské, ale myslím, že mají i knížky, co jsou „neutrální“, jen tam nejsou právě ty ježibaby a tak. Jen nevím, jestli se dají běžně sehnat, ale v některých knihkupectvích asi jo… Na svých stránkách mají u některých knížek i ukázky. Ani nevim, jestli sem tu adresu dávat, ale dám to sem - http://www.samuelcz.com/ - když budeš chtít dětské, tak v tom jejich shopu si dej v menu pro předškolní děti… No, když na to tak koukám, křestanské je to asi dost. Ikdyž třeba Béďa Blesk

A fakt to klidně smažte, já nepoznám, co můžu napsat, a co už je reklama. No, tohle asi reklama je. Ale já z toho fakt nic nemám! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.8.07 21:58

Noemmi, tohle je prima tip - a to i pro ateisty. Tohle určitě není reklama.

Jako reklamu bych brala, kdybys založila novou diskusi a vychvalovala bez zjevného důvodu třeba zrovna tohle nakladatelství… To neděláš, jen jsi dala tip na knížky, se kterými jsi spokojná - a i já se na ně ráda podívám… Sicě už čteme špalíček pohádek, ale pro nás knihomoly je každá knížka dobrá.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.8.07 22:02

Sussie, já ti zapoměla napsat, co jede u nás - úspěch měl třeba Ferda mravenec, Deník kocoura Modroočka nebo Maková panenka… A třeba taky Křemílek a Vochomůrka - prostě takovéhle večerníčkové pohádky… Na všechny si teda nevzpomenu… Ale zkus, mají je v Librexu.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
17.8.07 22:09

Tak u nás bezkonkurenčně vedou Pohádky o Mašince Tomášovi a Bořek Stavitel… jo a ještě Kouzelná školka…

Fakt je ten, že se to moc hezky čte, je to velice jednoduše napsané… samá pozitiva … až na ty ceny 8O

Klasické večerníčkové pohádkové knížky ho moc neberou - snad jen o víle Amálce…

Peťula

Tomáš např.zde :

http://www2.vltava.cz/default.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
18.8.07 20:47

Ahoj,
u nás momentálně vedou Matýskovy příhody od Petry Beránkové. Přišli jsme k té knížce jen náhodou, dostali jsme ji jako odměnu z jednoho časopisu :wink: Je to o skřítkovi a zvířátkách v lese, rozděleno podle ročních obdobích, takže momentálně čteme o bouřce, houbaření, rybičkách a tak :-) Na konci každé kapitolky jsou otázky k textu a obrázek a k němu taky otázky. Na ty se Tomík vždycky těší nejvíc :lol:

No prostě už nás klasické pohádky taky přestaly bavit… Manža teď jednu pohádku pro Toma dokonce napsal a z té byl nadšený úplně nejvíc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
18.8.07 20:49

tak u nas je to krome vecernickovych pohadek (hlavne vceli medvidci), pohadky o zviratkach (koupila jsem knihu v levnych knizkach), a taky Dobre rano zahradko (to mame po tatkovi)jsou tam moc krasne a kratke pohadky. Kolem 4roku presla Lenicka na Vitka, Honzikovu cestu,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
22.8.07 14:05

Ahoj. U nás jede klasika, hodně Večerníčkovské - no.1 je Křemílek a Vochomůrka, líbí se i Ferda Mravenec (Radim půjde do školky U Ferdy :D ) a podobné. Velký úspěch má Velká kniha pohádek před spaním Nicoly Baxterové (o zvířátkách na farmě, o medvědím městečku, kočičí rodině…). Rozhodně má rád texty oficiálně určené pro starší děti… 8O

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.07 15:53

Nám se líbí např. kniha s názvem " Knížka pro děti od dvou do pě ti", autor Michal Černík, vydal Knižní klub (Euromedia Group k.s.) v roce 2003.
Je to mix říkanek a krátkých pohádek. Ale nejsou to klasické říkanky a pohádky, které se opakují ve většině dětských knížek, jsou to nově vymyšlené (aspoň převážná většina, myslím). Pohádky rozhodně nejsou hororové. Nám se líbí pohádka o mravenci, který došel na konec a možná i začátek světa nebo pohádka o tom, jak zvířátka zachránila pěšinku apod.
Ale kupovala jsem jí loni na podzim, tak nevím, jestli se dá ještě sehnat.

Teď sháním knížku, kde místo některých slov v textu jsou obrázky, abychom mohly „číst“ obě. Příští týden bych ji měla mít a pak můžu nahodit přesný tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
22.8.07 18:50

přidám tip na knihy astrid lindgrenové, Děti z bullerbynu jsou naše nejoblíbenější. Pak také od Petišky Alenčina nebo Martínkova čítanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
26.9.07 10:52

tip na novou knížku - srozumitelná a zábavná říkadla:
 http://www.bookcafe.cz/…novinky.html

S kým žirafy snídají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
27.9.07 15:57

Prima tip je Čapkova Dášeňka, čili život štěněte, tu teď čteme.

A knížka, kde jsou místo některých slov obrázky, jsou třeba Žáčkovy Nezbedné pohádky.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.12.20 17:06

Pohádky o zlatém trolejbusu

Přesně to jsme řešili! A tak jsem svým chlapečkům napsal knížku Pohádky o zlatém trolejbusu. Hltal to Tom ve dvou letech i šestiletý Pája. Najdete ji na www.*****

*****edit admin- odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.3.24 13:47

Pohádky na dobrou noc, pohádky o dinosaurech, o zvířátkách

Když se dcerka narodila, těšila jsem se, až jí budu číst pohádky. Dcerka je citlivé povahy, a tak jsem od klasických mnohdy strašidelných pohádek upustila. Chtěla jsem pohádky, které budou naučné a přitom citlivé. :srdce: A tak jsem se pustila do psaní a ilustrování a ejhle, nakonec se nám jich ze pár nashromáždilo.

Posílám odkaz: :mavam:

https://www.laskudetem.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí