Pojištění dioptrických brýlí

620
21.2.14 14:46

Pojištění dioptrických brýlí

Najde se tu někdo, kdo má připojištěny brýle? Existuje vůbec něco takového?
Vím, že některé optiky toto pojištění mají, ale týká se jen u nich zakoupených brýlí a to ještě jen po dobu záruky - tj. 2 roky. Je to na ztracení či rozbití.

Už jednou syn omylem brýle shodil a rozbily se, takže cca 15tis za nové docela mrzelo… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4724
21.2.14 14:56

@terkamo tý jo..ty máš brýle pozlacené? ;) Taky mi je tenhle měsíc malá shodila z nočního stolku. Stála mně 800 nová skla a to jsem si přišla, jak drahé spadnutí to nebylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
21.2.14 14:57

..ráda si počkám na to info o pojištění, jestli někdo má. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
21.2.14 14:59

Pokud by mu shodil brýle někdo jiný a ta dotyčná osoba by měla bytovou pojistku, kde je pojištění odpovědnosti za škodu, tak by to šlo z toho (stalo se to kdysi dávno babičce, seděla venku na lavičce a kluci ji trefili míčem a brýle ji spadly na dlažbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
21.2.14 15:12

@terkamo Když jsem si kupovala poslední brýle, nabízeli mi pojištění. Jeho cena se myslím odvíjela od ceny brýlí. Jestli si to pamatuju dobře, tak brýle za 7,5 (jen obruby) = 1000 Kč pojistka, ale už nevím, na jak dlouho byla. Zeptej se u optika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
21.2.14 15:17

@lekarnicka28 Manžel má hodně dioptrií plus nějaké oční vady, k tomu odlehčené a ztenčené dioptrie, aby to nebylo jak skla od pulitru, vrtané obroučky, různé úpravy skel proti zamlžování a já nevím co ještě :roll: A to ještě byla tenkrát 50% sleva na dioptrie 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
21.2.14 15:18

@lekarnicka28
Pozlacené být nemusí, stačí víc dioptrií nebo nějaká další vada k tomu a cena šplhá nahoru. Já jsem dala za komplet nové brýle 7400, a to nemám žádný super luxus (jen cena jednoho skla skoro 3 tisíce).

@terkamo
Pojištění brýlí mě absolutně nenapadlo, díky za nápad. Jsem zvědavá, jestli zde má někdo zkušenost.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 15:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
21.2.14 15:18

Tyjo, tak to by mě zajímalo také, mám -10 diopt., tudíž jen skla mě přijdou na cca 7tis, jedny mi byly ukradeny s kabelkou (v tu dobu jsem měla na očích dioptr. sluneční) a myslela jsem, že mi hrábne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
21.2.14 15:20

@Anulka Těžko říct, zda by to fungovalo i v rodině - máme pojištění zodpovědnosti, které se vztahuje na všechny členy domácnosti. Ale když rozbije dítě brýle otci, tak těžko budou plnit z té samé pojistky. Třeba někdo poradí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
21.2.14 15:20

@terkamo
Ja to mela a silne nefoporucuju-pri stehovani jsem ztratila tu smlouvu, tak jsem tam zasla, ze to maji v pc a najdou me podle typu bryli a jmena a to sice nasli, ale vyvedli me z omylu, ze mam smulu a pokud nemam ten papir, tak, ze nedostanu nic. Uz jenom kvuli tomuhle nepochopitelnemu kroku bych do toho znovu nesla. Bryle staly cca 7000, pojisteni, tusim, 500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
21.2.14 15:21

@Ukulina Ano, optika nabízí, ale jen když si je tam kupuješ a ještě jen po dobu záruky, tudíž na 2 roky. Jenže takhle drahé brýle člověk nosí skoro do roztrhání…tj. více než ty 2 roky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
21.2.14 15:23
@K82 píše:
@terkamo
Ja to mela a silne nefoporucuju-pri stehovani jsem ztratila tu smlouvu, tak jsem tam zasla, ze to maji v pc a najdou me podle typu bryli a jmena a to sice nasli, ale vyvedli me z omylu, ze mam smulu a pokud nemam ten papir, tak, ze nedostanu nic. Uz jenom kvuli tomuhle nepochopitelnemu kroku bych do toho znovu nesla. Bryle staly cca 7000, pojisteni, tusim, 500.

Jenže větší pravděpodobnost je, že brýle někdo ukradne nebo rozbije než že ztratí smlouvu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
21.2.14 15:23

@terkamo Aha, takže to znáš. :) Já už si to právě nepamatu… Pojištění jsem si pořídila, nepřipadalo mi to výhodné. Já měla poslední brýle pět let používané denodenně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
21.2.14 15:24
@terkamo píše:
Jenže větší pravděpodobnost je, že brýle někdo ukradne nebo rozbije než že ztratí smlouvu :nevim:

Jj, právě ty poslední (včetně skel za víc než 15), jsem si odřela asi čtvrtroku po koupi… :cert: Spadla jsem a bylo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
21.2.14 15:25
@veru324 píše:
Tyjo, tak to by mě zajímalo také, mám -10 diopt., tudíž jen skla mě přijdou na cca 7tis, jedny mi byly ukradeny s kabelkou (v tu dobu jsem měla na očích dioptr. sluneční) a myslela jsem, že mi hrábne.

To se ti nedivím…
My jsme tenkrát jeli se synem na pohotovost a já ho brala z náručí od manžela, ale neviděla jsem, že on se ho zachytil za obroučku a jak jsem ho odtáhla, tak brýle sundal a hned je pustil na beton :roll: Mažel si nasadil ty porocuchané brýle a řešili jsme syna, ale pár dní na to jsme začli řešit brýle a to fakt mrzelo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat