Pokládka lina

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
41752
3.3.24 20:07

Pokládka lina

Rozhodly jsme se s dcerou položit lino v jedné z málo používaných místností - 20 m2. Je tam docela nerovný povrch, občas docela velká díra a lino - nelepené, jen položené. Už jsem s pár podlahami pomáhala bývalému manželovi, tak to snad nějak zvládneme. Vybavení máme, kromě nerezového hladítka, ale to dokoupíme. S jakými materiály jste byli vy nebo vaši muži spokojení? Potřebuji betonovou stěrku, samonivelační stěrku a izolační podložku pod lino. Nebo je lepší lino s filcem?
Firmu nechceme, když nebude úplně krásně položená nevadí, je to spíš takový sklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2348
4.3.24 00:18

Jako první si sežeňte dvoumetrovou stahovací lať a změřte nerovnosti. Podle výsledku se pak rozhodnete pro vyplnění prohlubní nebo zalití celé podlahy. Udělat rovnou podlahu je docela obtížné. Nivelační stěrka ve slabé vrstvě moc nivelační není. Chce to silnou vrstvu a válec s bodlinami. Zvažte lino s filcem nebo Mirelon. Podívejte se po půjčovně nářadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41752
4.3.24 03:36
@JTom píše:
Jako první si sežeňte dvoumetrovou stahovací lať a změřte nerovnosti. Podle výsledku se pak rozhodnete pro vyplnění prohlubní nebo zalití celé podlahy. Udělat rovnou podlahu je docela obtížné. Nivelační stěrka ve slabé vrstvě moc nivelační není. Chce to silnou vrstvu a válec s bodlinami. Zvažte lino s filcem nebo Mirelon. Podívejte se po půjčovně nářadí.

Půjčovnu nářadí naštěstí nepotřebuji, lať, válec, vrtačku s míchadlem a spoustu dalšího tady máme. Díry budou potřebovat vyplnit a teprve potom bych dala tu samonivelační stěrku.
Lino s filcem je srovnatelné s podložkou? V tom případě asi to. Šlo mi spíš o značku, jestli něco opravdu kupovat nebo ne. Je mi jasné, že musím vysát, napenetrovat, zaplnit díry, dopenetrovat, zalít stěrkou, znovu vysát, položit lino, nechat ustát, pak oříznout. Přemýšlím, zda lepit, nebo nechat volně. Vím, že lepit je lepší, ale ta místnost je v podstatě jen lepší sklad. Hladítko mám a i jsem pár lin vyhlazovala, i když jen menší. Jestli to nebude úžasné je mi jedno. Jen aby to bylo bez děr a snadno udržovatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2348
4.3.24 13:52

Volně položené má nevýhodu v tom, že se časem rozestupují spáry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41752
4.3.24 14:00
@JTom píše:
Volně položené má nevýhodu v tom, že se časem rozestupují spáry.

Nebudou spáry. Plánuji 4 m roli v délce 5m..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2348
4.3.24 14:25

Je to čistě estetická záležitost. Mám volně položené lino ve dvou dílnách v suterénu. Při pohledu z boku jsou nerovnosti vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41752
4.3.24 14:39
@JTom píše:
Je to čistě estetická záležitost. Mám volně položené lino ve dvou dílnách v suterénu. Při pohledu z boku jsou nerovnosti vidět.

Ok, v tom případě to nechám tak. Hlavně, že tam bude čisto a nebudou tam díry. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí