Pokojové květiny

3126
3.2.13 10:59

Pokojové květiny

Zdravím vás :mavam:
Která z vás má náladu a čas, pojďte si popovídat.
Třeba jaké květiny máte rády, tipy, různé vychytávky, atd.
Různé kytky známé i neznáme, klidně i s fotkama. Budu ráda, když se dozvím něco nového a užitečného. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
3.2.13 12:16

Ahojky, super diskuze :)
Já nejsem žádný extra pěstovatel -spíš vůbec ale kytek máme doma dost :)
jinak nejspokojenější jsem s dracenou (máme 2) a naprosto mě dostala anthurie, která je nenáročná a non stop kvete :)
Ráda bych vyzkoušla ještě kaly…a pořád rěším co na okna v kuchyni, mám tam 4 menší květináčky a točím tam sezonní kytky…(chilli papričky, vánoční..)ale koření mi tam nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
3.2.13 12:19

Já třeba pořád hledám hezkou kytku do ložnice, kde není moc světla… zatím se tam nejlíp daří monsteře, ale chtěla bycj ještě jednu a zatím co jse zkusila jsem musela přestěhovat jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
3.2.13 12:20

@Dice tak kalu jsem koupila jednou a nic moc nevydržela. přijde mi, že tomu taky vyženou květy, aby to prodali a pak už nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
3.2.13 12:22

Taky si říkám no…ale třeba u te anthurie mě to fakt překvapilo, kvete pořád dokola :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
3.2.13 12:22

Ja mam na kytky terarko. mam v nem tropicke kytky. ale vetsina je vlastne normalni pokojovky. ze jsou puvodem z destneho pralesajsem pred lety vubec netusila. pisu z kindla tak vkladam jen odkaz nawebovky. fotky jsou tm. www.paludarium7.webnode.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
3.2.13 12:41
@zelenaprisera píše:
Já třeba pořád hledám hezkou kytku do ložnice, kde není moc světla… zatím se tam nejlíp daří monsteře, ale chtěla bycj ještě jednu a zatím co jse zkusila jsem musela přestěhovat jinam

tak v ložnici taky moc světla nemám a mám tam tchynin jazyk. Docela se mu daří. Slyšela sem i o draceně, že snad by tam mohla být :think:
Holky, prosím vás, které kytky jsou otravné? Mám děti a jednou sem viděla jak žužle list od pachiry. :zed:
Jinak sem dostala od rodičů a sourozenců nádhernou velkou pachiru a odešla mně :( Já bych potřebovala nějaké nenáročné kvítko, které by přežilo moji péči, tzn. když si vzpomenu zaleji, a to někdy tak, že ho zase přeliju. :)
jinak bylinky mně taky nešly, a když jo tak jen na takových moc slaboučkych stoncích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
3.2.13 12:42
@Lama Lama píše:
Ja mam na kytky terarko. mam v nem tropicke kytky. ale vetsina je vlastne normalni pokojovky. ze jsou puvodem z destneho pralesajsem pred lety vubec netusila. pisu z kindla tak vkladam jen odkaz nawebovky. fotky jsou tm. www.paludarium7.webnode.cz

to je to tvoje terárko? No to je krásné, opravdu :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
3.2.13 13:38

Jj moje. zatim teprve doosazuji. tento tyden se snad dohrabu dat nove fotky po 2mesicich fungovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
29.5.13 07:45

Ahojky,
prosím Vás potřebuji poradit. Nevím co dělám špatně, ale v září jsem si koupila dvě květiny (vůbec nevím jak se jmenují), ale asi před měsícem mi jedna odešla (viz. foto) a začíná mi to dělat i ta druhá. Ráda bych tomu předešla a vůbec nevím co to je? Vypadá to jako kdybych ji nechala uschnout, ale to ne, zalévala jsem. Možná moc? Nebo mám přesadit? :mrgreen: Jsem na to docela antitalent, ale nechci je nechat pojít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
29.5.13 07:57

Je to bromelie. Po odkvětu je normální, že odcházejí. Ale měly by tvořit odnože, kderé rostou dál. Ty zřejmě odřezali v květinářství, než je prodali, aby je měli pro sebe. takže sna jen kuopvat mladé, třeba ještě nekvetoucí rostliny od chovatele. Jinak zalévat do té nálevky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
29.5.13 07:58

Mně udělala to samé, je to hezká kytka, když se koupí, ale po čase odejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
29.5.13 08:01

I mě to udělala. Já pěstují hlavně orchideje, pak bramboříky, kopřivy, papyrus… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
29.5.13 08:02

Tak to je škoda :,( ale děkuji moc, aspoň vím co to je:)
A nejsou to ty odnože toto? A pokud jo, tak jak dál? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.5.13 08:06

Ano, to udělá každá bromélie… květ je vlastně takovým vyvrcholením jejího cyklu a pak stará matečná rostlina uschne, ale z kořenů vyroste několik odnoží… ty pak rozesaď do nového květináče a ony zase vykvetou a odejdou a nechají pár odnoží…
A na té poslední fotce jsou ty odnože… počkej, až trochu povyrostou, jestli ten květní výhonek už uschl, tak ho odřež…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí