Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím vás ![]()
Která z vás má náladu a čas, pojďte si popovídat.
Třeba jaké květiny máte rády, tipy, různé vychytávky, atd.
Různé kytky známé i neznáme, klidně i s fotkama. Budu ráda, když se dozvím něco nového a užitečného. ![]()
Ahojky, super diskuze ![]()
Já nejsem žádný extra pěstovatel -spíš vůbec ale kytek máme doma dost ![]()
jinak nejspokojenější jsem s dracenou (máme 2) a naprosto mě dostala anthurie, která je nenáročná a non stop kvete ![]()
Ráda bych vyzkoušla ještě kaly…a pořád rěším co na okna v kuchyni, mám tam 4 menší květináčky a točím tam sezonní kytky…(chilli papričky, vánoční..)ale koření mi tam nejde ![]()
Já třeba pořád hledám hezkou kytku do ložnice, kde není moc světla… zatím se tam nejlíp daří monsteře, ale chtěla bycj ještě jednu a zatím co jse zkusila jsem musela přestěhovat jinam
@Dice tak kalu jsem koupila jednou a nic moc nevydržela. přijde mi, že tomu taky vyženou květy, aby to prodali a pak už nic
Taky si říkám no…ale třeba u te anthurie mě to fakt překvapilo, kvete pořád dokola ![]()
Ja mam na kytky terarko. mam v nem tropicke kytky. ale vetsina je vlastne normalni pokojovky. ze jsou puvodem z destneho pralesajsem pred lety vubec netusila. pisu z kindla tak vkladam jen odkaz nawebovky. fotky jsou tm. www.paludarium7.webnode.cz
@zelenaprisera píše:
Já třeba pořád hledám hezkou kytku do ložnice, kde není moc světla… zatím se tam nejlíp daří monsteře, ale chtěla bycj ještě jednu a zatím co jse zkusila jsem musela přestěhovat jinam
tak v ložnici taky moc světla nemám a mám tam tchynin jazyk. Docela se mu daří. Slyšela sem i o draceně, že snad by tam mohla být ![]()
Holky, prosím vás, které kytky jsou otravné? Mám děti a jednou sem viděla jak žužle list od pachiry. ![]()
Jinak sem dostala od rodičů a sourozenců nádhernou velkou pachiru a odešla mně
Já bych potřebovala nějaké nenáročné kvítko, které by přežilo moji péči, tzn. když si vzpomenu zaleji, a to někdy tak, že ho zase přeliju. ![]()
jinak bylinky mně taky nešly, a když jo tak jen na takových moc slaboučkych stoncích.
@Lama Lama píše:
Ja mam na kytky terarko. mam v nem tropicke kytky. ale vetsina je vlastne normalni pokojovky. ze jsou puvodem z destneho pralesajsem pred lety vubec netusila. pisu z kindla tak vkladam jen odkaz nawebovky. fotky jsou tm. www.paludarium7.webnode.cz
to je to tvoje terárko? No to je krásné, opravdu
![]()
Jj moje. zatim teprve doosazuji. tento tyden se snad dohrabu dat nove fotky po 2mesicich fungovani
Ahojky,
prosím Vás potřebuji poradit. Nevím co dělám špatně, ale v září jsem si koupila dvě květiny (vůbec nevím jak se jmenují), ale asi před měsícem mi jedna odešla (viz. foto) a začíná mi to dělat i ta druhá. Ráda bych tomu předešla a vůbec nevím co to je? Vypadá to jako kdybych ji nechala uschnout, ale to ne, zalévala jsem. Možná moc? Nebo mám přesadit?
Jsem na to docela antitalent, ale nechci je nechat pojít ![]()
Je to bromelie. Po odkvětu je normální, že odcházejí. Ale měly by tvořit odnože, kderé rostou dál. Ty zřejmě odřezali v květinářství, než je prodali, aby je měli pro sebe. takže sna jen kuopvat mladé, třeba ještě nekvetoucí rostliny od chovatele. Jinak zalévat do té nálevky.
Mně udělala to samé, je to hezká kytka, když se koupí, ale po čase odejde
I mě to udělala. Já pěstují hlavně orchideje, pak bramboříky, kopřivy, papyrus… ![]()
Tak to je škoda
ale děkuji moc, aspoň vím co to je:)
A nejsou to ty odnože toto? A pokud jo, tak jak dál? ![]()
Ano, to udělá každá bromélie… květ je vlastně takovým vyvrcholením jejího cyklu a pak stará matečná rostlina uschne, ale z kořenů vyroste několik odnoží… ty pak rozesaď do nového květináče a ony zase vykvetou a odejdou a nechají pár odnoží…
A na té poslední fotce jsou ty odnože… počkej, až trochu povyrostou, jestli ten květní výhonek už uschl, tak ho odřež…