Polohová vada nožičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
11.9.12 14:19

Já myslím, že bude to, jak je tu daný ten odkaz z Wiki - tohle jsme měli i my. U těch mimin to bývá dost často, je to zkrátka z břicha, jak tam ty nožky měli zkroucené. Taky jsme na to cvičili, rehabka mi ukázala pár cviků (tam jsme ale chodili pro jiný problém) a hotovo. Fakt se to snad během pár týdnů, měsíce, krásně rozcvičilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
11.9.12 14:32
@Veruš1 píše:
@slunicko200 A moje mamka mi říkala, že můj starší brácha to měl taky, tenkrát nebylo ani nějaký cvičení, natož boty a prý, když začal chodit a šmatlal, tak mu na doporučení doktorky dávala boty obráceně a dneska teda nešmajdá :think: Mně spíš zaráží, že to má moje druhý dítě, který bylo menší, než první :think:

ano, to je „babská“ metoda, i dr mi řekla, že to pomáhá/pomáhalo, že je to jakoby přežitý, ale jestli chci, ať si to dělám. Tak jsem mu ty boty párkrát obráceně dávala. Ale ono to u těch ortopedických příliš nemá cenu, protože ty jsou jakoby rovně šitý, ty to maj v sobě už v podstatě zakomponovaný ten účinek…to nikdy nevíš, já taky přemýšlela, proč má druhorozený takový „problém“, prostě něco uvnitř, co neovlivníme:-( když se člověk podívá kolem, trocha nepohodlí pro děti i nás se dá s tou vadou vydržet..pořád máme zdravý děti a díky za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
24.8.13 05:58

Ahoj, oteviram starou diskuzi, mame stejny problem. Mala vytaci kdyz skrci nozky v kolenou, tak narty nohou staci dovnitr. Zatim jsme sledovane na ortopedii. Male budou 3 mesice, snazim se cvicit (vytacet nozky opacnym smerem) ale zda se mi, ze se ji to nelepsi. Za 14 dnu jdeme zase na ortopedii, zrejme nas neminou rehabilitace. Snad to bude lepsi :( Za jak dlouho se to spravilo vasim detem? Vim, ze je to asi individualni, ale… Jak dlouho cca denne se cviceni venujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
25.8.13 23:34
@Petrusia píše:
Ahoj, oteviram starou diskuzi, mame stejny problem. Mala vytaci kdyz skrci nozky v kolenou, tak narty nohou staci dovnitr. Zatim jsme sledovane na ortopedii. Male budou 3 mesice, snazim se cvicit (vytacet nozky opacnym smerem) ale zda se mi, ze se ji to nelepsi. Za 14 dnu jdeme zase na ortopedii, zrejme nas neminou rehabilitace. Snad to bude lepsi :( Za jak dlouho se to spravilo vasim detem? Vim, ze je to asi individualni, ale… Jak dlouho cca denne se cviceni venujete?

Prosim, mate nektera z maminek zkusenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.5.25 05:05

@Quida Dobry den, mohu se prosím zeptat, jak je na tom mala nyní? Řeším ten samy problém a chteji nám dat sadru a já se toho hrozne bojím. Porodnice, ortopedie na kyclich říká, ze to půjde samo lehkou masáži a na klinice nám chteji dávat sadru, tak jsme z toho zmatená.
Dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky