Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravim,
delam neco spatne, nebo ne ? Nejsem spokojena s polohovanim zad u Xlanderu (mam XA 2009).
Teda celkove nejsem z nej moc nadsena, libil se mi moc s korbickou, sportak ted uz min, ale zimu s nim odjezdime.
Jednak - chce to si skoro drepnout a obema rukama se prat s tim systemem pasu pod zadama, a jednak - a to mi vadi vic - ty polohy na sezeni jsou docela divny, ze nejde uplne do lehu jsem vedela, to mi nevadi, ale ani ten sed neni nic moc, at delam co delam, nedostanu to vys nez do jakehosi pololehu „skorosedu“.
Nastesti kluk je docela lenoch a na kocaru sedi jako pecka, tak nic nereklamuje
, ale kdyby byl akcnejsi, tak si myslim, ze by mu to pololezeni asi vadilo. Pripadami, ze z toho musej bolet zada.
Jak jste na tom Vy ? Vetsinou se Xlander chvali, ale ja moc nadsena nejsem, uz bych do nej nesla.
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XAahoj, mám Xlander xa ale starší. Taky mi vadí polohování do sedu-ale ted to polohuju zezhora jakoby(předtím jsem lezla po kolenou a jak říkáš, oběma rukama táhnout abych to zvedla)-to lehátko si podržím do sedu a pak táhnu za to zapínání(nevím jak to popsat) no a ty polohy,,máš pravdu. Tomík se ani neopírá - sedí si jak hříbek a ručkama se drží jakoby za to madlo..
Leno ale potrebujes na to asi taky obe ruce zejo? Myslim obe ruce na ty pasy.
Kdyz ho chci zvednout treba kdyz se vzbudi, no tak on zustane lezet a kouka, ja ho chci nadzvednout, takze vlastne zvedam jeho celou vahu, a to mi jde teda fakt blbe - pravou rukou mackam ru sponu a zaroven koneckama prstu drzim ty zady zvedly (i s nim), a levou rukou vytahuju zespoda ty pasy (jeste se snazit, aby na obou stranach stejnomerne). Hroznej system, lituju, ze jsem tohle nedomyslela, kdyz jsme kocarek vybirali.
jojo je to blbý to zapínání,,,jak bych to popsala? Já prostě vemu to lůžko zezhora, - šáhnu jakoby do boudy-tu mám staženou, zvednu to a loktem, předloktím ho držím vzpřímeně(do sedu)a pak mám jakoby obě ruce volné na tu sponu, kterou sunu nahoru aby to drželo na sed.
koukám že polohování je jak u speediho. taky jsem to u něj dělala jako Lena, ze spodu člověk potřebuje ty ruce fakt tři… ze předostrany to jde lépe a vykouzlím dokonce větší sed. prostě si sedačku chytnu pod boudou jako potřebuju, podržím loktem a pak rukama posunu sponu jak je třeba. je to fakt systém, ale zase chápu, že u speediho je to kvůli váze atd. ale byla to jedna z mála věcí, které mi opravdu vadily, než jsem se naučila tenhle trik a než syn nevyžadoval každou chvíli jinou polohu… ke konci jsem to nechávala prostě v lehu a on si sedl/lehl jak chtěl, ..
bohužel, ty skorosedy jsou teď časté, teda, ono úplný sed není nic moc, zkuste si sedět v 90°, ale víc do sedu by být mohly…
Holky dik, zkusim tyhle Vase figle ![]()
A divim se Nataso, ze je tenhle system i u „lepsiho“ kocarku, ja to brala jako nutny zlo, kdyz jsem si koupila holt „jenom“ Xlander
ja so si rozparala take svi na tom popruhu..kde sa polohuje a trochu to pomohlo.
v lete mi trochu prekazalo..ze nejde viac do sedu..ale zas to by nebolo pohodlne..takto sa tam rozvalil a lebedil si.
..no teraz uz v kociku nechce byt a co ma zarazilo..ze sa tam uz ani na vysku nezmesti..vyrastol
ale s kocikom som bola veelmi spokojna ![]()
no.ak chces viac do sedu.teraz na zimu sa to da vyriesit..ze das pod drobca fusak..a hned to zvysi..alebo ho podopri dekou. to by sa teraz ani potit z otho nemal ![]()
nakukovatelko, tenhle systém má bohužel dost kočárků, u speediho je to daň za konstrukci sedáku, jeho skladnost a lehkost… podobný systém má i americký bumbleride, přešel na něj v letošní kolekci z polohování jdou rukou, prý kvůli skládání.. ale u něj to jde nějak líp..
doufám, že ti to teď půjde lépe..
Nápodobně, máme x-lander hnědý, korba i autosedačka super, ale náš prcek je akční už od narození, takže i v té korbičce nám vydržel do 5 měsícu, pak už seděl a ani se tam nevlezl, teď na zimu je sporťák dobrý většinou v něm spí venku nebo mám náhradní za 500 na balkoně když nikam nejdem.doma přes den neusne ![]()
Ale nakonec jsme koupili na léto starší za 1000 Dema step lux s přehazovací rukojetí, aby na mě viděl,a jde úplně do sedu i lehu,jinak se pořád točí a kouká na mě se shora což není moc o.k.Prostě x-lander byly blbá volba pro našeho Šimonka,ale kdo mohl vědět jaký bude když byl ještě v bríšku
![]()