Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potřebovala bych poradit nějaký funkční polštářek do auta pro dítě. Jedeme za měsíc do Maďarska a holka má už jen podsedák. Když jedeme někam dýl tak se tam hrozně láme jak jí to nebaví, tak aby si třeba mohla na něci položit hlavu. Jsou třeba ty podkovy dobré nebo je to na nic?
Já nechci vyvolávat nějaké spekulace, ale mám takový pocit že v Maďarsku není podsedák povolen, jezdíme přes Maďarsko a švagr to někde zjišťoval. Jinak k otázce - co koupit takový ten zahnutý? Já ho koupila pro syna a ten ho teda nechtěl ani za nic
A nebylo by lepší a pro dítě pohodlnější vyměnit podsedák za sedačku 15-36? Jako bonus je i bezpečnější. Já osobně jsem ty polštářky pod krk (podkovy) nikdy neměla ráda a nevyhovují mi. dětem jsem ho dávat nezkoušela, takže bohužel neporadím.
Pořídila bych sedačku, na takovou dlouhou cestu bude pohodlnější a líp se jí v ní bude spát a hlavně je bezpečnější.
Dceři je 7let, ale velikostně je tak na 9-10let. Sedačku 15-36kg máme, Romer, ale už ji měla na doraz a byla v tom chudák jak sardinka, a to je hubeňour. Ani já nejsem moc zastánce podsedáků, ale když jsem viděla jak se v tý sedačce holka nemohla už pomalu ani pohnout tak jsem svolila s podsedákem.
@mína77 hmm, Romer jsou dost úzké. My jsme je nakonec kvůli tomu vnitřnímu prostoru nekoupili a máme Cybex.. Jezdí v ní i moje 9-letá a úplně v pohodě.
@mína77 máme maxi cosi a ten má ten vršek na pantech, takže povolí a počítám, že se do ní vejde dítě až do těch 12 let. Zkuste kouknout po nějaké větší sedačce.
@mína77 Jak jsi to nakonec vyřešila? Koupila jsi podkovu?
Našla jsem toto: http://www.hamanek-eshop.cz/…nik-beruska/
Naše má teda jen let, ale asi by to chtělo něco pro oporu.