Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vubec se toho neboj-a kor v narkoze, to se pak probudíš a budeš trošku špinit, jako při ms, ale taky nemusíš. Byla natom moje mamka-bud je vypalují a nebo ten polip seškrábnou. Podle toho, jak je velký. Mamce říkali, že jsou čtyři druhy polipů a je lepší, když se odstraní, že jeden druh bývá takovej ošemetnější, že se časem může zvrhnout a být zněho rakov. Zákrok byl uplně v pohodě. Po měsíci si měla dojít pro výsledky a zrovna měla ten ošemetnější druh polipu, takže ji říkali, at je ráda, že je odstraněnej.
Ale bolesti v podbříšku i mimo Ms jsem mívala také, pak jsem šla na laparoskopii a zjistili mi že mám endometriové srůsty, takže mi to vypálili a bylo po bolestech. Ale myslím si, že jak budeš v narkoze-oni tě celkovně prohlídnou. Jen jim napověz, jestli to třeba nemůže být i endometrioza.At se zaměří i nato.
Moc děkuji za odpověď. Já na endometriózu trpím od 15 let, takže 15 let trpím endometriózou. Mám za sebou 5operací, plno horm. léčby. Takže jsem si prošla své. Naposledy jsem brala vissane 2roky, ale musela jsem ho vysadit. Nyní mám asi třetí ha a právě mám 9 až 10 dní před MS šílené bolesti a doktor si neví rady už. Nyní mi zjistil utz větší polyp, tak prý by to mohlo být ono. Těžko říct. Už mě tento život s endometriózou nebaví, mám strašné bolesti a to jsem měla štěstí a mám 2 krásné děti. Ale pořád trpím. Pořád jím něco od bolesti a nic nepomáhá.
Takže vidím, že máš s endometriozou bohaté zkušenosti. Je to hrozné svinstvo. Podle mého ty bolesti mimo ms, budeš mít určitě zapřičiněné endometriozou. Ten polip stím nebude mít souvislost. Myslím si, že gynekolog vaří z vody a svaluje bolesti na polip, ale asi sám už si neví rady. Ale co jsem tak slyšela, že ten kdo hodně trpí na endošku, tak pomáhá ten navoděný uměle přechod.,jako menopauza. Protože za normálu v období mezi cikly, kdy se tělo chystá k ovulaci a i endometrium porostlé ve vnitřku dělohy se chystá k tomu, aby eventuelně příjmulo vajíčko, kdyby došlo k oplodnění. Tak uplně na stejném principu funguje a pracuje endometrium porostlé kdekoliv v těle a způsobuje bolestivé srůsty.
A tím, že se uměle navodí menopauza-tak vlastně v těle vyhasnou reprodukční orgány tělo neovuluje a ta endometrioza nepracuje.
Ahoj holky, máte někdo zkušenost s polypem v děloze? včera mi doktorka píchla dvojitou dávku agolutinu, že je šance, že mences ho vyplaví..je to možné? Díky za rady ![]()
Ahojky, byla jsem v pátek odstranit polyp a od včerejška tj. 4den po odstranění mě začal bolet podbřišek. Pocit jako při menstruaci, ale je to silnější bolest. Měla jste to některá taky tak? Nechce se mi hned plašit a letět na gyndu. Na kontrolu mám jít za 9dní. Předem díky za reakce ![]()
Prosím o vaše zkušenosti s polypy v děloze, kdo měl…?Dělal vám problémy? Vymizel sám nebo jste museli na odstranění? Děkuji za každou odpoved…
@Anonymní píše:
Prosím o vaše zkušenosti s polypy v děloze, kdo měl…?Dělal vám problémy? Vymizel sám nebo jste museli na odstranění? Děkuji za každou odpoved…
Ahoj, byla jsem ho odstranit, dělají to ambulantně. Trochu jsem pak jen špinila.
Ahoj holky, byl z vás někdo na odstranění polypů v děloze provedeno pod narkózou? Chtěla bych vědět na co se připravit. Mám gynekologické potíže, byl mi zjištěn větší polyp na děloze. Trpěl někdo bolestí v podbřišku mimo MS? ale pocity na MS? Byly bolesti způsobeny právě polypy? Můj gynekolog mi to popisoval, že bolesti mohou být způsobeny právě polypy, že děloha se ho snaží vypudit a proto ty bolesti.Moc děkuji za případné info. M