Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Jsem tady nová, a tak se snažím zjistit nějaké info nebo spíš vás názor na věc.
Po velice dlouhém snažení jsem konečně otěhotněla. Na kontrole jsem byla v 7+0 - byl vidět krasne gestacni vacek a plod o velikosti asi 2mm. Zároveň mi bylo brano hcg s hodnotou 12500… o 6 dní později jsem byla znovu na kontrole. Podle ultrazvuku plod roste. Teď je na nějakých 4mm a hcg 24000, srdeční akce ale ještě není.
Doktorka mi řekla, že mám přijít za týden, pokud nebudou bolesti či krvácení.
Hcg mi stoupá sice pomalu ale to prý není nic důležitého. Důležité je, aby stoupalo.
Hrozně se na mimi těším a tak bych ráda, jestli mate některá zkušenost s takovým průběhem.
Doktorka mi šanci dává. Tak mi nezbývá nic, jen se modlit.
![]()
Za mě bych spis počítala, ze to nedopadne. HCG se má zdvojnásobit za 2 dny a ne za 6 😒
Taky jsem dnes sama za sebe nebyla nadšená ale, když mi řekla, že je pouze důležité, že stoupá a plod ukazuje nějaký vývoj, tak mi dala malinkou nadeji.
To zdvojnásobování platí spíš první týdny, nezdvojnásobuje se to donekonečna, ultrazvukový vývoj je už teď víc vypovídající. Pokud víš, kdy byla ovulace a jsi opravdu nějaký přelom 8.-9. týdne, tak to fakt nemá perspektivu. Ale i kdyby to bylo mladši, 2 mm za týden je fakt málo, teď už bych čekala posun třeba o centimetr a srdíčko. Moc nadějně to nevypadá, byť naděje umírá poslední.
Jak říkala tvoje doktorka, posun tam je, čili naděje ještě taky. Ale záruku ti nikdo nedá, že to dobře dopadne. Já měla taky v jednu chvili pomalu rostoucí tehu hormon, ono to asi souviselo s tím, že jsem mela hned od začátku problémy a to embryo bojovalo…a vybojovalo to nakonec
Pak se objevilo
a už to bylo nadějnější… Ale taky to mohlo dopadnout špatně. Sama víš, že v tomto období je to buď - anebo. Já vím, hledáš tu naději, že ti někdo napíše podobnou zkušenost s dobrým koncem. Ale stejně ti nezbývá nic jiného než čekat. Držím palce ![]()
Ja mela poslední MS 24-27.12. Otěhotnět jsem mohla jedině 11.1. Tím jsem si naprosto jistá.
A s tím hcg mi to říkala taky. Že už nejsou důležité ani tak hodnoty, jako ultrazvuk, který to ukáže. Taky zmínila, ze by čekala už srdeční akci a embryo alespoň 1cm.
Jsem jen děsně nervózní a o strachu ani nemluvím. Je to vymodlene. Každopádně doufat budu, dokud je nějaká malá šance.
@Giovanna1 jsem ráda, že ti to dobře dopadlo. Nic na světě není víc :smiling_face_with3_hearts:
Ja mam problémy taky, mám hematom, trošku jsem i krvacela. Dostala jsem utrogestan a od té doby žádné problémy. Užívám ho už 2 týdny.
1.3. Jdu zase na kontrolu, takže to bude asi nejdelší týden v životě ![]()
@Lalia123 jestli byl jediný nechráněný styk 11.1. tak to bohužel není dobré, v tuto dobu už by bušilo srdíčko. Vychází ti to na konec 8.týdnu a 4mm odpovídá přelomu 6/7týdne a v tuto dobu taky začíná bít srdce. Navíc i ten nárůst hcg je hodně malý
Příspěvek upraven 22.02.22 v 18:11
@Daisyy1995 píše:
@Lalia123 jestli byl jediný nechráněný styk 11.1. tak to bohužel není dobré, v tuto dobu už by bušilo srdíčko.
I kdyby ovulace az 15.1. Tak ted by byla 7+4tt a to uz fakt musi byt srdicko. Do toho to hcg. To nevypada dobre.
Jsem ráda za všechny názory a děkuji za ně.
Ja jsem bohužel nezkušená. Takže nebudu vyvracet nic. Taky to, že každé tehu je asi jiné.
Vím jen informace z internetu a od doktorky. A i to, že když je embryo o 2 týdny mladší, není to nic hrozného, proto o dr chtěla počkat. Ale záleží. Pokaždé čtu nebo se doslycham něčeho jiného.
@Lalia123 píše:
Jsem ráda za všechny názory a děkuji za ně.
Ja jsem bohužel nezkušená. Takže nebudu vyvracet nic. Taky to, že každé tehu je asi jiné.
Vím jen informace z internetu a od doktorky. A i to, že když je embryo o 2 týdny mladší, není to nic hrozného, proto o dr chtěla počkat. Ale záleží. Pokaždé čtu nebo se doslycham něčeho jiného.
Ano, embryo o 2 ty mladsi by bylo ok, pokud nevis kdy jsi otehotnela. To se pak bere, ze ovulace mohla byt pozdeji. Ty ale pises, ze jediny sex byl 11.1. a to i kdyz optimisticky pridam, ze by spermie prezily 4 dny tak to proste nevychazi na mladsi tehotenstvi. ![]()
@Tarena ano, to vím jistě, kdy.
Stejně mi nic jiného, než doufat nezbývá. Dala bych cokoliv, aby to začalo růst a v úterý bych slyšela pozitivní zprávy.