Pomoc chlapů v domácnosti

3412
29.6.11 07:29

Pomoc chlapů v domácnosti

Dobré ráno všem,
ráda bych použila toto téma jako „studijní“ materiál pro mne i pro mého přítele. Jsou u nás dohady o chodu domácnosti už od dob co jsme spolu :mrgreen: a každý hold máme, jak už to tak bývá, jiné představy.

1. Jak probíhá pomoc v domácnosti vašich mužů?
  2. Jak probíhala pomoc v době těhotenství a šestinedělí?
  3. Jste spokojeny s jejich přístupem k domácím pracem, změnily byste něco?

Díky moc za vaše odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
29.6.11 07:38
Miarei píše:
Dobré ráno všem,
ráda bych použila toto téma jako „studijní“ materiál pro mne i pro mého přítele. Jsou u nás dohady o chodu domácnosti už od dob co jsme spolu :mrgreen: a každý hold máme, jak už to tak bývá, jiné představy.
  1. Jak probíhá pomoc v domácnosti vašich mužů?
  2. Jak probíhala pomoc v době těhotenství a šestinedělí?
  3. Jste spokojeny s jejich přístupem k domácím pracem, změnily byste něco?
Díky moc za vaše odpovědi :-)

Pomoc v domácnosti neexistuje. Je to domácnost nás obou, takže se dělíme o úklid - tedy pakliže je manžel doma. Vaří, vytírá, seká zahradu, pomůže věšet prádlo, zabavuje děti, nákupy jsou jeho + drobnosti, které je potřeba spravit, udělat…+ střídáme se v odvádění a přivádění dětí ze školky, kroužků…
V těhu a po porodu pomáhal normálně.
MOhl by pomáhat víc, ale často je mimo domov a jak dorazí je utahaný, chápu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
29.6.11 07:38

Ahoj, tak jelikož je snoubenec zaneprázděnej šíleně, doma nic moc neděla. Občas uvaří- nejvíc víkendový večeře- odreaguje se. Pak celkem často vyndá a naskládá myčku. Jo a vynáší smetí- většinou.
Já dělám prakticky všehcno ale naprosto mě to vyhovuje, jelikož mě domácí práce baví a stejně kdyby nekdo umyval koupelnu vím že to pujdu udělat za chvilku znova :lol: :-D
S mimčem to bude určitě trochu jiný, na druhý straně vím že pokud bych mu řekla at udela to a tamto, vzdycky by to udelal :wink:
Takže já jsem spokojená :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
29.6.11 07:40

1.)můj muž mi v dománosti nepomáhá, ale to neznamená, že nedělá nic. Máme RD a je pořád venku. Zrovna dodělává pergolu. Takže to máme rozděleno, on maká venku a já doma. Kromě zimy, to ho zapojím.
2.)snažil se, ale spíš to za něj vzala tchýně :mrgreen:
3.)asi bych nic nezměnila, nám to takto vyhovuje, domácnost si udržuji sama a manžel podělá kolme domu. Když potřebuji tak mu řeknu a pomůže mi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
29.6.11 07:46

To asi tvůj chlap nebude moc nadšený, když napíšu co dělá můj :mrgreen:

Když jsme spolu začínali žít, měli jsme oba časově náročnou práci. Uklízeli jsme tedy spolu, on umýval každý večer nádobí, chystal si svačinu a já obstarala děti a večeři. Víc se toho nestihlo. Když jsme se sešli náhodou doma na celý den, každý popad něco-vysavač, mop, děti Pronto- a byl za chvíli uklizený celý dům a měli jsme celý týden klid. Jak by se ke mě choval při těhotenství a v šestinedělí, nemůžu vědět(děti nejsou jeho), ale můžu to srovnat s tím, jak jsem byla 2 měsíce nemocná. První měsíc jsem jen spala, děti zavedl do školky, doma bylo uklizeno, ale neuvařil(jen jednou „brambory na černo“ :mrgreen: ) to mu fakt nejde. Do toho mi vařil čajíčky, pomáhal mi na WC, chodil do práce a aby toho nebylo málo, tak jsme ještě rekonstruovali půl patra :roll:

Ano, já jsem spokojená :srdce:

• Citovat
  • Upravit
50725
29.6.11 07:54

1. MM bere za svou povinnost mytí nádobí (nikoli však jeho utírání či mytí sporáku), vysávání (vytře ale velmi zřídka) a vynášení košů.
2. V těhotenství nepomáhal nijak nadstandardně, neměla jsem problémy, nebyl důvod, aby kolem mě skákal. V šestinedělí nakupoval, občas nějaké to jídlo mi přinesl, když jsem odpočívala. Obědy mi spíš dala mamka (už si nepamatuju). Ale to tak ten první týden, max. dva, než jsem se trochu zbrchala.
3. Rozhodně bych zvýšila frekvenci „jeho“ prací, protože přestože to zní, jako že toho dělá celkem dost, vypadá to u nás často, jako by to nedělal nikdo :lol: Takže to stejně ze 2/3 dělám já. Akorát to nádobí se v poslední době snaží mýt denně - večer. Většinou tyhle věci dělá, až když přes horu nádobí není kam hrnek položit, chuchvalce prachu jsou vidět i zvenku z cesty přes okno a koš se nedá ani otevřít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101796
29.6.11 07:56

My máme rozdělení takhle: Přítel vaří a seká zahradu, já peru. To jsou vyhraněné práce, kde jeden druhému nelezeme do zelí… zbytek tak nějak děláme oba, uklízíme většinou spolu, myčku krmí ten kdo usoudí, že už je to potřeba…
Co se péče o malého týká, tak tam je větší část na mě, hlavně vstávání, ale jinak se taky umí postarat :-)
Takže já jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
29.6.11 08:07

Já: úklid kuchyně a dětskýho pokoje
Manžel: obývák a země (vytírání, na vysávání máme robota), vaření :mrgreen: (převážně)

Na střídačku: koupelna, záchod, ložnice, starost o dítě :mrgreen:

Někdy mi přijde, že toho dělá víc on no, pěkně ho maminka naučila… :mrgreen: jsem spokojená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
29.6.11 08:08

Tak u nás to funguje tak, že manžel nakupuje, luxuje a dělá práce na zahradě a každý den vezme prcka ven na 2 hodiny na procházku, taky obden večer prcka uspává, jo a taky ho každý den koupe, ale on to dělá moc rád :palec: No a já dělám ten zbytek v domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
29.6.11 08:12

Jsem spokojená a neměnila bych nic. Když vidí, že je něco potřeba, tak to udělá, ať se to týká úklidu nebo oprav. :kytka: Ale uvědomuji si, že je to poklad a není to samozřejmé, můj otec nikdy s ničím nepomohl, za 19 let, co jsem doma bydlela, jsem ho viděla jednou umýt nádobí.

• Citovat
  • Upravit
13338
29.6.11 08:19

Můj doma nedělá žádný domácí práce, zvládám sama. Ale to neznamená, že nedělá nic nebo nepomáhá. Maká venku (doděláváme RD) nebo si vezme malou, abych si mohla v klidu uklidit nebo dojet nakoupit. Tím mi pomáhá vlastně úplně nejvíc. Večer ji dokrmí a uspí, já mezitím třeba vařím nebo se jdu projít s pejskem a odreagovat se. Kdykoliv mu o cokoliv řeknu, bez řečí udělá, někdy sám od sebe vyndá nádobí z myčky. V šestinedělí mi pomohl hrozně moc - malá trpěla na koliky a prořvala celý noci, střídali jsme se u ní, sama bych to těžko dala. Já si rozhodně nemůžu stěžovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
29.6.11 08:24

U nás manžel: luxuje, pere, věší prádlo, vynáší koš..když má čas tak všechno přerovnává, umeje nádobí, on zásadně kuchtí palačinky a bramboráky :mrgreen: s dcerou si hraje večer, když se vrátí z práce..ale někdy to prostě nevyyjde, jelikož je dost v práci..v těhotenství ani šestinedělí mi nijak extra nepomáhal, jo když malá plakala večer, tak jsme se do noci střídali v uspávání :wink: já spokojená jsem, někdy naopak když máme volno a začne přerovnávat skříň bych ho praštila :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2251
29.6.11 08:44

Ahoj u nás s tím byl dříve taky problém manžela vychovávali prarodiče a jak to dříve bývalo ženská byla sedřená jako kůň a chlap chodil pouze do práce :zed: Tak jednoho dne jsem udělala doma pořádný dusno a potom ještě jednou a funguje to :palec: a nejen manžel… Mám kluky 14let a 9 let střídají se v luxování,utírání prachu,povlíkání a uklízení svého pokoje :palec: manžel chodí po nákupech myje nádobí,luxuje, umyje okna,akorát „neumí“ s pračkou, a začal vařit a to výborně :potlesk: Já jsem nejstarší mám 2ml.bratry a taky jsem museli doma pomáhat,to se jim neztratí taková zkušenost :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
29.6.11 08:48

taky bych to nenazvala „pomoc“, prostě se o společné práce dělíme. I když je fakt, že ne vždy ho všechno napadne, tak musím říct, zda by nemohl udělat to nebo tamto. (Většinou stylem: Chceš jít pověsit prádlo, nebo uklidit nádobí… a já pak udělám to druhé). Nutno podotknout, že dokáže i překvapit a udělá něco, na co já bych zapomněla.
V těhotenství a šestinedělí? To už si nějak nepamatuju, asi to bylo podobně… s ohledem na situaci. Spíš než domácí práce si pamatuju pečování o mě.
Změnila bych akorát sebe, jeho ne :mrgreen: On totiž když něco dělá, tak je to fakt dokonalé, kdežto já dělám jen tak nějak… aby to bylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.6.11 09:07

U nás je to klasický model - ženské a mužské práce - ale zvládám, takže mi to nevadí.
Pokud potřebuju, aby něco udělal, tak si řeknu. S košem chodí výhradně on, nádobí umyje, ale nehrne se do toho. Já nakupuju každodenní drobnosti (pečivo…), on jezdí na velký nákup.

Mě spíš pomáhá, když si vezme malého a zmizí někam ven a já si můžu v klidu ukidit, převléknout postele a tak…

V těhotenství a šestinedělí ještě manžel pracoval mimo bydliště (200km). Jezdil domů jen na víkendy. První dva týdny po porodu jsem tu měla mamku, pak jsem to zvládala dobře sama. Nemusela jsem vařit, jen jsem se starala o miminko. To bylo fajn :wink:

Takže tak… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný