Pomohlo vám Duolingo?

22
7.9.25 13:28

Pomohlo vám Duolingo?

Začala jsem se jen tak pro radost učit na Duolingu italsky, mám tam i víc jazyků, ale italština byla velice sponánní nápad. Já i partner postupujeme společně a moc nás to baví. Zajímalo by mě, jestli je tady někdo, komu vyloženě Duolingo pomohlo v tom se naučit cizí jazyk? Nedokážu si představit, že bych teď s Italem vedla plnohodnotnou konverzaci, ale baví mě to, tak s tím neplánuji přestat. :D Takže teď mám spíš pocit, že se to učím hlavně pro radost a abych rozuměla písničkám, které jsem si přivezla z dovolené. :P Máme i roční předplatné SUPER family, kdyby měl někdo zájem, můžu Vás tam přidat. Akorát je teda už od 19.8., takže pro vás by bylo na cca 11 měsíců spíš. Bylo by to symbolických 250 na člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1059
7.9.25 14:04

Ja se ucim spanelstinu asi 2 roky intenzivneji, mam tak B1 podle Duolinga a hele jako domluvim se v pohode, spis teda rozumim. Ale co je problem, tak gramatika, mam v projevu psanem i mluvenem hodne chyb. Ale Spanele mi rozumi, co tim chci rict, tak to je hlavni. Kdybych to ale chtela nekam posunout, tak jen Duolingo nestaci. Ale na zakladni domluveni ano, slovni zasobu mam taky celkem bohatou, ale jak rikam, kdybych mela napsat vetu bez chyby, tak to nedam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8547
7.9.25 14:22

Hezky skrytá reklama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
7.9.25 14:29
@Andyss píše: Více

Ahoj, prosimte, přijde ti španělština těžká na učení? Psani/výslovnost atd.?
Syn si příští rok bude ve škole vybírat druhý jazyk, na výběr je němčina a španělština němčina se mu nelíbí, chtěl by španělštinu, ale vůbec netuším, jak těžký je to jazyk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8779
7.9.25 15:40

Ja a delam taky italstinu, uz rok a neco. A teda uplne na naučení jazyka to myslím neni. Jo, mam zaklad, výslovnost, slovní zasobu, ale tam se vsechno uci mechanicky, žádná pravidla.. mam zafixovane nějaké vety, ale treba nevim, proc je tam zrovna tento tvar slovesa. A proc v jine, velmi podobné větě, je jiný tvar toho slovesa. Proste gramatiku te to nenaučí. Pořídila jsem si učebnici pro samouky, tak to čtu tam. Vždycky je to takový aha moment.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
7.9.25 16:04
@izabe píše: Více

Spis snaha udat predplatne a ziskat tak nejake prachy zpet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8547
7.9.25 16:24
@Cirrus fibratus píše: Více

To taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
7.9.25 16:31

Ja to mela stažené chvili na angličtinu, ale bylo to uplne k ničemu, porad dokola se opakovalo to samé a časem mi to začlo lézt na nervy. Ze by mi to nejak pomohlo neco zdokonalit, to ani ne :lol:
Synovi, co mel aj prvním rokem, to max tak pomohlo osvěžit par základních slovíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
7.9.25 16:51
@Cirrus fibratus píše: Více

A tak proc ne, ale slušelo by se to napsat rovnou a ne to maskovat pod spokojenost. Ja bych se treba k nekomu i přidala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.9.25 17:17
@Andyss píše: Více

Super, děkuju! Já právě přemýšlím, že bych pak třeba časem našla nějaký kurz v okolí. Zatimz mi to teda takhle stačí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.9.25 17:20

@j.a.n.i1 Já nepotřebuju mít ty peníze zpět, šli jsme do toho s partnerem ve dvou, že se nám to i tak vyplatí. :D Primárně mě zajímalo, jak se Duolingo ostatním osvědčilo. Pokud by měl někdo o předplatné zájem, může mi napsat zprávu a když se nikdo neozve, je mi to úplně jedno. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.9.25 17:22
@Kriss Tina píše: Více

Já právě s angličtinou začínala, ale tu jsem se nejvíc naučila ve škole a hlavně je všude, takže mi to Duolingo tolik nevyhovovalo. Ale na tu italštinu mi to přišlo fajn. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.9.25 17:23
@Midaku píše: Více

Můžu se zeptat jakou učebnici? Že bych poprosila Ježíška. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.9.25 17:27
@a12 píše: Více

Dotaz nebyl mířený na mě, ale odpovím na tu němčinu. Na gymplu jsme ji měli 6 let a nic z toho neumím (společně s 90 % třídy). Naše učitelka teda upřímně mnohem radši drbala. Německy umí nakonec jen lidi, které ty jazyk vyloženě bavil a chodili na soukromé doučování, aby si prohloubili znalosti. Pokud k tomu jazyku nebude mít od začátku vztah, bude to mít těžké. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
7.9.25 17:29
@nikekiss píše: Více

Proto tu němčinu nechce a mne je to taky jedno, jen absolutně netuším, jaká je španělština na učení.
Jinak angličtina mu jde dobře, tak by nemusel mít takový problems učením i jinyho jazyka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze