Ponožky k Vánocům :)
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ponožky k vánocům :)
Dotaz na šikovné ruce. Jsou jednodušší pletené nebo háčkované ponožky? A můžete případně sdílet nějaký blbuvzdorný návod? Jednu ponožku jsem podle návodu upletla (na dvou jehlicích), ale je menší resp. užší než jsem chtěla, hodně návodů předpokládá, že si to člověk nějak vypočítá sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jako fakt se chces do toho poustet sama? ![]()
Ja bych teda radsi objednala na Fleru, protoze jak se znam, nedopadlo by to podle mych predstav…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marcellia píše: Více
Ano sama. Háčkovat i plést jsem se učila jako dítě, ale mám na účtu jen nějaké drobnosti typu čepice, šála, šátek… i kdysi nějaký svetr rovného střihu. Myslím, že fusekli pod správným vedením zvládnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pletu fusekle na 4 jehlicích, návod mám od babičky a pletu je od 15 let, takže asi dobré. Hackovat jsem se nikdy nenaučila, ale pletu asi dobře, mám za sebou mraky ponožek, rukavic, čepic a i svetry. Ale tedy nedělám větší akce, vystacim si s hladce a obrace. Fusekle jsou za mě asi nejjednodušší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ponožky jedině pletené, a je skoro jedno jestli na dvou, čtyřech, nebo kruhové jehlici. Plete nám moje mamka, a fusky od babičky jsou oblíbené i mezi našimi puberťáky ![]()
Háčkované ponožkyby byly moc tuhé, tlusté, nepoddajné.
Háčkované by byli fajnové třeba bačkory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše: Více
Zvládla, mně to přijde jednodušší než rovná šála.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oči se nahodí na dvě, rozdělí rovnoměrně na 4 a už se jen plete dokolečka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo krasny darek. Cim jsem starší tim vice oceníme neco s čím si clovek da sam praci, je to hezke a užitečné.
Urcite ponozky raději teplé vlněné, háčkované veci mi přijdou takove tvrdé a na ponozky se nehodí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše děcka dostávají každý rok od mojí sestřenice Dedoles. Vždycky jsou nadšené.
Dlouhé má teď syn na podzimním táboře/soustředění.
Jen nápad. Kdyby ruční verze nevyšla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 Dedoles dělá i pletené ponožky? Doma pletené jsou jiný level, ty teplé kupované tak teplé a pohodlné nejsou nikdy, hlavně mají lem, co se často zařezává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi píše: Více
Pletené ne. Píšu, kdyby ji nevyšla akce domácí výroba. Tak má alternativní řešení.
Koupit veselé ponožky. Našim dětem vyhovují. Dostávají je každý rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 píše: Více
Jj, veselé ponožky kupuju, ale letos bych ráda si osvojila um výroby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše: Více
A jak potřebuješ pomoct? Pletení je za mě v pohodě. Ponožky jsou měkké a pohodlné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi píše: Více
Kdyby mi někdo sdílel, dle jakého návodu plete (háčkuje), i když byl v tomto začátečník
- načítám...
- Citovat
- Zmínit