Poplatek za výtah

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4109
5.12.12 11:28

Poplatek za výtah

Ahoj holky, mám dotaz..už jsem projela diskuzi, takže něco málo našla, ale nebylo to úplně to, co hledám.

V létě nám přistavěl majitel domu ze dvorku výtah, který má vstup vždy v mezipatře. Bydlíme v 1. patře a výtah nevyužíváme, je to pro nás zbytečné. Proto mě zajímá, jestli je nějaká vyhláška nebo povinnost za tuto službu platit. Zatím ještě majitel poplatek neurčil, ale ptám se dopředu, abych byla v obraze a případně měla připravené argumenty :)
Děkuju za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
5.12.12 11:31

Já myslím, že to, že výtah nevyužíváš, nemění nic na tom, že poplatky za služby se zkrátka musí platit. To je stejný, jako bys argumentovala, že nejvíc proudu spotřebují ti, co jezdí do nejvyššího patra a od toho se měla odstupňovat výše poplatku nebo že všechen odpad vytřídíš a tím pádem nebudeš platit za popelnice. Předpokládám, že to nebude žádná závratná částka, takže bych kvůli tomu asi zbytečně neprudila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.12.12 11:37

Ahoj. Nejsem si jistá, jestli to je přímo nějaký zákon, ale co vím, tak u nás platí za výtah všichni stejně (možná neplatí ti, co bydlí v přízemí), ať už ho využívají nebo ne. A přijde mi to rozumné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
5.12.12 11:39

My jsme také bydleli v 1. patře a poplatek za výtah neplatili. Automaticky nám ho neúčtovali. Ale myslím, že žádná vyhláška nebo zákon na to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
5.12.12 11:40

Gladys má pravdu. Unás se platí výtah taky od 1 patra a jsme SVJ.To neuhádáš. Třeba tady unás v domně nemáme vodomněry a sousedka je cca 8m v roce pryč a platí vodu rozpočtem dle osob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
5.12.12 11:41

Platit za vytah musi vsichni stejne a to nejen ti v 1.patre, ale i ti na prizemi.

Příspěvek upraven 05.12.12 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
5.12.12 11:41

Jojo. Jinak bys taky mohla říct, že nebudeš platit na opravu střechy, protože Tobě domů neteče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
5.12.12 11:43

A až se bude muset opravovat střecha domu, tak taky řekneš, že to platit nebudeš, protože bydlíš v 1. patře, tak ať to zaplatí ti co bydlí pod střechou? Takhle je to prostě normální, všechny náklady se rozpočítávají na všechny byty, výjimky se nedělají.

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
5.12.12 11:49

My mame dum od -1 do 11.podlazi. V -1 jsou oba vchody.Lidi bydlici v 0.a 1.za vytah neplati. Jedna rodina z 1.patra jezdi vytahem furt, ostatni ne.Jsme druzstvo

• Citovat
  • Upravit
4109
5.12.12 11:50

Díky za reakce. Myslela jsem si, že je to tak, a le znáte to..na Emiminu se ví všechno, tak jsem se chtěla ujistit :D
Nebudu se hádat, to rozhodně ne, jen mě to spíš zajímalo, jestli není nějaká výjimka a neplatí se třeba až od 2. patra.
Nevim kolik ta částka bude, závratná asi ne, ale když žiješ jen z RP a alimentů a rozpočet máš už takhle napjatej, tak každá blbá stovka navíc je potom hodně.

A ještě něco pro Anonymní..to se tak moc stydíš za svůj názor, že se schováváš za anonymitu? Zrovna u takový diskuze je to směšný.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
5.12.12 11:53

My máme totéž zase s topením (teplem). Platíme všichni rozpočítáním dle počtu metrů bez phledu na to, jestli ten daný člověk vůbec topí nebo ne a za výtah platíme také celý barák - my bydlíme v 1. patře a chodíme většinou taky pěšky, ale to chodí polovina baráku ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
5.12.12 11:56

Platit se musí nebo aspon tak to máš švagrová bydlí v 2patře a výtah platí stejně jako ti co bydlí úplně nahoře i když ho využívá minimálně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
5.12.12 12:36

U babičky v baráku za výtah v prvním patře a přízemí neplatí, a v prvním patře mají před výtahem danou mříž aby ho jako nepoužívali když to neplatí.

Naši bydlí v prvním patřea a výtah platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
5.12.12 12:45

My jsme taky družstvo a přízemí a první patro neplatí za výtah, ikdyž někteří jezdí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.12.12 12:48

No já myslím, že je to asi i částečně o dohodě (myslím u lidí, kteří mají byt ve svém vlastnictví, u pronájmu je to asi složitější). Ale třeba první patro už mi přijde k placení v pořádku, protože třeba s kočárem ani do prvního patra pěšky nepůjdeš. My bydlíme ve druhém, výtah používáme, ale kdybych neměla malé děti, tak bych se bez něj taky obešla. Jaká je to částka nemám přehled, ale tuším že to budou řádově stovky ročně. A spravedlivý to nikdy nebude. Já na RD (chdodíme ven i 4× denně) v druhém patře určitě spotřebovala výtahem víc než naši sousedi z devítky, co jsou přes den v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný