Poplatky za delší studium - rada
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Poplatky za delší studium - rada
Ahoj holky, na fakultě mi nejsou schopni poradit, tak se ptám tady. Snad některá budete vědět.
Mám za sebou neúspěšná studia VŠ a příští rok budu opět nastupovat do 1. ročníku, již teď vím, že už mi bude vyměřen poplatek za delší studium. O co ale jde, jelikož je můj obor pouze v jednokombinaci, tak bych ráda k tomu studovala ještě dvouobor. A na fakultě mi nejsou schopni odpovědět, zda v případě studia 2 “programů” bych musela platit poplatek za delší studium za každý obor zvlášť nebo jenom jednou. Budu Vám vděčná za odpovědi a zkušenosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Toto si každá fakulta pravděpodobně řeší sama - takže se ptát na studijním, děkanátu, příp. rektorátu… nic jiného fakt nezbývá
mimo dotaz - když už máš neúspěšná studia za sebou, jsi si jistá, že dvě studia naráz zvládneš?
- Citovat
- Upravit
Měla by si platit za každý obor zvlášť, ale rozhodnout o tom musí ta fakulta, takže s nějakým nevím, bych se nespokojila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luccifera ono to nebylo o tom, že jsem nezvládala studium. Ale dlouho jsem se hledala. Jenže teď jsem musela ukončit studium z vlastní nepozornosti. Uteklo mi dost kreditů, takže jsem nesplnila podmínky pro postup. Hlavně u toho jednooboru mi toho dost uznají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, to má každá škola a fakulta jinak. Na MU pokud studuješ dva programy, tak se počítají zvlášť, na každý máš standardní dobu studia + rok a pak se platí poplatky, zvlášť. Z logiky věci bych řekla, že to tak bude i v tvém případě. Ale samozřejmě jistě to nevím. Na studijním vědět musí, pokud ne, tak alespoň by měli vědět, kde to zjistit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předpokládám, že při souběhu studia 2 bakalářských programů se platí jen jeden. Je to dáno zákonem o vysokých školách, ne že by to měla každá fakulta jinak.
Edit: pokusím se dohledat
Příspěvek upraven 30.10.17 v 12:28
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 píše:
@luccifera ono to nebylo o tom, že jsem nezvládala studium. Ale dlouho jsem se hledala. Jenže teď jsem musela ukončit studium z vlastní nepozornosti. Uteklo mi dost kreditů, takže jsem nesplnila podmínky pro postup. Hlavně u toho jednooboru mi toho dost uznají
To říkají všichni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paralenka červená měla jsem přerušené studium a vracela jsem se kvůli práci o rok dřív než jsem měla. A místo znovu do 2. ročníku jsem byla ve 3., což jsem zjistila až při kontrole postupu do dalšího úseku studia. A já školu musím mít kvůli práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli budete studovat ty obory soubezne, tak i kdybyste studovala 5 ruznych oboru, plati se jen jeden
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 píše:
Ahoj holky, na fakultě mi nejsou schopni poradit, tak se ptám tady. Snad některá budete vědět.
Mám za sebou neúspěšná studia VŠ a příští rok budu opět nastupovat do 1. ročníku, již teď vím, že už mi bude vyměřen poplatek za delší studium. O co ale jde, jelikož je můj obor pouze v jednokombinaci, tak bych ráda k tomu studovala ještě dvouobor. A na fakultě mi nejsou schopni odpovědět, zda v případě studia 2 “programů” bych musela platit poplatek za delší studium za každý obor zvlášť nebo jenom jednou. Budu Vám vděčná za odpovědi a zkušenosti
Já ti napíšu, jak by to bylo u nás. Fakulta s tím nemá, co společného. Tohle řeší Informační poradenské centrum, zkus si to pohledat, toto centrum řeší i stipendia.
A u nás bys platila za oba programy. Počítej s tím, že je to cca 18 tisíc za jedno studium za semestr.
- Citovat
- Upravit
@Paralenka červená píše:
@blabla123
Tak u nestátních škol to možné nejspíš je.
No, státní jsou pouze dvě
, nemyslela jsi soukromé?
- Citovat
- Upravit