Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mám doma dvoutýdenní miminko- chlapečka a stále pláče. Už nevím co s ním mám dělat. Skoro nespinká a brečí a brečí. Má hodně prdíky - používám INFACOL- tak nevím jestli to třeba nezabírá nebo čím ten pláč je, ale už si nevím rady - prosím poraďte…
Zavinout pevně s ručičkama u těla, šero, pustit fén nebo vysavač…
Třeba to pomůže.
Hlad třeba nemá? ![]()
Zkus něco jiného na to nadýmání, koj jak potřebuje, chovej… Zkoušela jsi dudlík?
Ahojky vím co prožíváš taky jsem to měla moje malá do 3 měsíců plakala ..Nějak po 2 měsíci se to začalo zlepšovat. Měla tzv. 3 měsíční koliku nepomáhalo skoro nic ..Dávali jsme Espumisan , nahřívací pytlík s DM s jádrama třešní pak jsme masírovali bříško gelem PUPICEK se to jmenuje a cvičily z nožičkama při kterým se pořádně vyprděla .. Taky plakala pořád a hodně večer .Přes den jsem jí uspávala ,nosila určitě něco vyskoušel třeba to pomůže . Nebo ho zabal pevně do zavinovačky potřebuje se cítit v bezpečí .
Určitě bude dobře uvidíš
Vydržet, to budou koliky, kor jak je to klučík. My si tím prošli, trvalo to cca 5 měsíců
Takže zkoušet vše aby ho netrápilo bříško, ale vesměs vydržet, většinou nic moc nezabírá.
HJediné co nám pomáhalo bylo zabalit do zavinovačky a skákat na míči, před každým kojením jsem ještě s malou cvičila (dávala nožičky k bříšku) a nahřívala teplou plínkou. Ale obě holky jsem měla furt na ruce a pořád jsme houpali-nosili-hopsali, postupně to přejde. Druhé dceři jsou teď 3a půl měsíce a je to o moc lepší…
malemu na prdiky zabiral jenom Sab Simplex. Nic jineho… nahrivani, cviceni, vse jsme delali, ale Sabik byl nejlepsi volba, to mu ulevilo prakticky hned…
Jinak, ja jsem ho v nejvysim zoufalstvi davala i do lehatka a houpala nebo do autosedacky (na chvilku) a houpala. To ho uklidnilo nejspolehliveji…
A zavinovali jsme hodne pevne, to se mu libilo.. ![]()
Hodne stesti se zkousenim. ![]()
také jsem prožila, u nás to trvalo 3,5 měs. Vyzkoušet všechny rady co tu padly a když nic nepomuže, tak prostě jen přežít:)
Holky dudlík dávám - zabere, ale jen na chvíli- pak zase pláč. Jinak hlad by neměl mít- mléko mám a dávám papat jak chce. I váha jde nahoru takže tím si myslím, že to není. Jinak zavinovačku jsem ještě nezkoušela, ale plenkou mu svazuji ručičky a balím do deky a přijde mi že mu naopak vadí že nemůže s ručičkami hýbat - vzteká se tak mu je pak uvolním a to mi přijde, že mu vyhovuje více. Nevím už co dělat - zkusím teda možná jiné kapičky na prdíky. Jsem už zoufalá ![]()
Kam a jak ho dáváš spát? Normálně do postýlky s rovnou matrací? To by mu totiž mohlo vadit, zkus udělat „pelech“, polož ho na velký polštář nebo prostě na něco měkkého, aby se do toho zabořil a byl tím obklopený, taky přikryj tak, aby měl látku kolem hlavičky zvrchu, prostě aby se ho po celém těle něco dotýkalo.
Dávám ho do postýlky na rovnou matraci, ale když pláče tak ho beru do postele na velký polštář - do kterého se právě krásně zaboří. A to občas pomůže, ale občas se tam kroutí a pláče ještě víc… ![]()
V noci spal celkem dobře. Vždy ze začátku noci tak 4-5 hodin a pak se budil po 2-3 hodinách, ale dnes nespinkal skoro vůbec - pořád plakal.
@AnnaP píše:
Dávám ho do postýlky na rovnou matraci, ale když pláče tak ho beru do postele na velký polštář - do kterého se právě krásně zaboří. A to občas pomůže, ale občas se tam kroutí a pláče ještě víc…
V noci spal celkem dobře. Vždy ze začátku noci tak 4-5 hodin a pak se budil po 2-3 hodinách, ale dnes nespinkal skoro vůbec - pořád plakal.
A co masáž bříška? Nebo podržet v klubíčku bez plenky nad umyvadlem?
Masáž bříška jsem ještě nezkoušela. Zkoušíme s manželem když pláče položit ho na polštář a tam mu zvedneme nožičky k bříšku- občas to pomůže a vyprdí se, ale většinou to nefunguje ![]()