Poradí někdo prosím ohledně alimentů?

119
2.9.17 10:01

To nemyslíš vážně že ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
119
2.9.17 10:02

Takže navrhuješ aby otec dítěte neplatil žádné alimenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33043
2.9.17 10:07

Kolik ti je? Své dítě nemáš co?
2000 je pakatel. Navíc přispívat nemusí, ale měl by. Záleží i co mají v rozsudku. Obvykle otcové přispívají na nárazové větší výdaje, protože z alimentů na to fakt neušetříte. Jak často ji mívá? I kdyby měli střídavou 50:50 tak pokud má o vyšší příjem, tak by alimenty platil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
2.9.17 10:08

2000,– jsou směšně malinký alimenty, takže zaprvé bývalá by měla právo na daleko vyšší, klidně dvojnásob, pokud ale snese 2000, pak má určitě nárok i na podíl na školní pomůcky, boty, školy v přírodě, tábory a pod. jednou za 14 dní víkend není nijak obrovský kontakt, až budete mít opravdovou střídavou péči, pak teprve diskutuj nad alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33043
2.9.17 10:09

Ne vždy mají maminky pravdu. Tady je úplně vedle. A kdyby sis opravdu myslela, že nechceš dceři něco upřít, tak bys to tu detailně nevypisovala, co vše kupuje a platí a jestli by neměla platit ona jemu a on vůbec. Ani by tě to nenapadlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44356
2.9.17 10:25

Toto jsou směšné alimenty na dítě školního věku. A samozřejmě, ze je platit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44356
2.9.17 10:27

Alimenty se plati i pri stridave péči. Pocitaji se kazdemu rodici z výše jeho příjmů. A zohlednuji se dalsi okolnosti, např. jine vyzivovaci povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152133
2.9.17 10:27

@555_Zuzana555 proč do toho tvoje maminka vůbec rejpe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16398
2.9.17 10:34

A on si tvůj přítel někdy na něco stěžoval? Protože jestli ne, tak jeho bývalka ty seznamy nemusí vypisovat „suverénně“, ale prostě proto, že se tak domluvili. Pojištění (resp. asi pojištění se spořením) sám ze své vůle může platit proto, protože prostě cítí zodpovědnost za zajištění dcery a je mu s prominutím u p.dele, že je to nad rámec vyměřených alimentů.
Jestli jsi slušná ženská, matce rázně řekni, že je ti ukradené, co by partner musel nebo nemusel, že jsi šťastná, že dělá to, co cítí jako správné. A jestli s matkou nejste schopné to vidět jinak, vycouvej z toho vztahu a najdi si bezdětného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
2.9.17 10:44
@555_Zuzana555 píše:
Ahoj lidé :mavam:

Přítel je rozvedený a platí alimenty na svojí dceru 2 000,– Kč/měsíčně. Dceru má mít dle soudu jednou za 14 dní na víkend (samozřejmě ji mívá častěji). Moje máma mi ale říkala (sama je rozvedená), že pokud si dceru takto střídají, on není povinný alimenty platit?

Nejde mi o to, dceři odepřít, co jí patří. Pouze by mě to zajímalo z toho důvodu, že sám ze své dobré vůle dceři ještě měsíčně přispívá 400,– Kč na pojištění a jeho bývalá manželka mu suverénně vypisuje seznam co ji stály pomůcky do školy apod., jakoby žádné alimenty nepobírala. Když je jeho dcera u nás, ona nám taky nepřispívá na jídlo pro ni a na vybavení pokoje, apod.

Děkuji předem za rady a zkušenosti :)

zeptej se maminky, jak to myslela. Je to asi nějaké nedorozumění, mohlo by to tak být, pokud by jste střídali co 14 dní a dcera byla tedy stejně u vás jako u matky.
Ale takle? Dovedeš si představit, jak by to bylo s tvým vlastním dítětem? Že by jsi se ty starala 26 dní v měsíci, chlap 4 dny a tím by vyřešil veškoeré své finanční závazky vůči vašemu společnému dítěti a zbytek by byl jen na tobě?

2 tis je strašně málo. To dítě jen projí. K tomu kroužky, oblečení, obuv, energie doma, podíl na bydlení, školy v přírodě, výlety, dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
2.9.17 10:45

Musí platit to, co má dáno rozsudkem. Jestli je v rozsudku 2000, tak to bude platit, i kdyby jí měl ze své vůle 25 dní v měsíci. Pokud se mu to nelíbí, tak si MUSÍ dát nový návrh k soudu. Pokud jí máma bije, tak nevím, na co čekáte. A 2000 dneska není nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
2.9.17 10:46
@555_Zuzana555 píše:
Ještě bych ráda dodala, že když se jeho dcera vrací k matce, je to vždy slzavé údolí a nejraději je u nás. Proto ji také máme jak nejčastěji to jde. Chápu, že se zastáváte její matky, je to taky kvůli tomu, jakým způsobem jsem moji otázku položila.

co znamená nejčastěji, jak jde? co brání častějšímu vídání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
2.9.17 10:52

@555_Zuzana555 pokud dítě chodí do školy, měl by přítel platit minimálně 4000,– aby to aspoň zčásti pokrylo náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16398
2.9.17 11:02
@555_Zuzana555 píše:
Dámy, opravdu nebylo mým záměrem tady vzbudit tak bouřlivou debatu. Ano, mám svoje děti. Ano, vím jak je to všechno nákladné. Ale máme velmi silné podezření, že z alimentů není dceři dopřáváno to, co by měla mít, navíc od ní víme, že ji máma bije, a přítel by si chtěl zažádat o převzetí do vlastní péče. Chtěla jsem se jen obeznámit, jak to funguje z pozice matky, na co ona má nárok.
Jak už jsem psala, neuvádím zde žádné bližší detaily, pouze jsem položila otázku a už teď vím, že to byla chyba. Všechno vyznělo bohužel úplně jinak, než jak jsem chtěla.

A co jí tedy není dopřáváno, nedostává pestrou stravu (mléčné výrobky, ovoce, zeleninu), nemůže se mýt v teplé vodě, nemá vyprané oblečení, nebo nemá školní pomůcky a její matka vám podstrkuje falešné doklady o nákupu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
2.9.17 11:10

Pokud tvůj přítel nebere minimální mzdu, tak na dítě přispívá dost málo. Pravděpodobně už je ta částka nastavená soudem delší dobu (třeba ještě ze školky) a matka se zatím neobrátila na soud s návrhem na zvýšení alimentů. Očekávala bych, že se v budoucnu ta částka určitě zvýší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna