Mám nárok na příspěvek v hmotné nouzi?

31
22.9.13 20:37

p.o.r.a.d.t.e. mamči

Maminky prosím vás mám 2 letou dceru rodičovskou 7200Kč alimenty 2000Kč ale mám pujcky po bývalém partnerovi(otci) ted mam rok a pul pritele ale nefunguje to..chci se zeptat kdyz si najdu bydleni prispevek na bydleni se pocita i s alimenty nebo bez? a jestli bych mela sanci dostat příspevek v hmotne nouzi nevím jak to mam jinak resit ale takhle to dal nejde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102343
22.9.13 20:39

@Lucie247 Alimanty jsou příjem tedy se počítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7225
22.9.13 20:39

Počítají se i alimenty.
stejně potřebuješ do začátku víc peněz, musíš tři měsíce platit než dostaneš příspěvek na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
22.9.13 20:42

Takže jsem v pr.. za blbost se hold plati :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7225
22.9.13 20:47
@Lucie247 píše:
Takže jsem v pr.. za blbost se hold plati :zed:

moje rada je ta že začni šetřit aby jsi měla na zálohy a první nájmy, prostě okrájej maximum co jde. A až něco našetříš tak odejdi, momentálně, pokud nemáš víc u sebe a nemá ti kdo půjčit je to tak na azylový dům :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
22.9.13 21:16

O tom už jsem taky přemýšlela…ale nevím jak na to… protoze si mysli ze me na v hrsti ze nemam kam jit a jen me uráží už se to nedá prostě vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7225
22.9.13 21:27
@Lucie247 píše:
O tom už jsem taky přemýšlela…ale nevím jak na to… protoze si mysli ze me na v hrsti ze nemam kam jit a jen me uráží už se to nedá prostě vydržet

jestli je tam násilí (ať už psychické) tak bych šla do azylového domu, dokud jsi pro to rozhodnutá. Není to tam tak hrozné a URČITĚ lepší než s blbcem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
22.9.13 21:28
@Lucie247 píše:

a mas sanci s nim jeste chvilku vydrzet a nasetrit? vydelava? A rodice ti nepujci? Vzdy je toto blba situace, co na to rict, asi jen poprat pevne nervy a co nejdriv klid a pohodu s prckem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
22.9.13 21:32

Jeste se zeptam, ty mas 9.200,mas asi jeste narok na 500 na pridavek mmchdm. A to platis vse sama? Nebo jak to je, ze ti na nasetreni nezbyde? Co plati on? Kolik cca mes. ma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
23.9.13 07:12

Ahoj Lucko, a to si chceš případné bydlení hledat u Vás v Novém Boru nebo je Ti to jedno a byla bys ochotná se za levným bydlením stěhovat i třeba do Rumburku nebo do Děčína? Já jen že jsem našla na Seznamu pronájmy v jiných městech okresu Děčín už od 2000 za měsíc. Možná to už bys dala dohromady na nájem, ne? Přece s dcerkou nepotřebujete obrbyt, stačila by garsonka nebo 1+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.14 09:12

Ahoj maminky můžu vás poprosit o radu? Máme s přítelem osmi měsíčního syna. Přítel je na pracáku a odtud pobírá 7000,– a já jsem na rodičáku a mám 8500,–.Trvalé bydliště máme u tchána, ale tam nežijeme. Bydlíme v domku. Žádné sociální dávky nepobíráme, jen teď je přítel na pracáku a má to tak každej rok tři měsíce přes zimu když není práca. Myslíte, že bych mohla mít nárok na příspěvek v hmotné nouzi? Nic nepobíráme a nikdy jsme nepobírali, tak bych chtěla znát váš názor jestli bysme mohli mít na něco nárok? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
59459
15.2.14 09:17

Máte 15 500 :lol: :lol: to na hmotku fakt neni, příspěvek na bydlení asi tak ne kdž trvalý pobyt máte u tchána. proč nemáte pobyt tam kde bydlíte? ale to by jste tam museli mít pobyt tři mě a pak teprve zkusit žádat o příspěvek, na netu jsou kalkulačky a stačí jen zadat příjmy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.14 09:20

@Markéta80 Nemáme zkolaudováno. Proto není trvalí bydliště. Jinak děkuji vím že jsou na netu kalkulačky, ale vždycky mi výjde, že na něco nárok máme, tak nevím.. :nevim: Proto se ptám.. :think:

• Citovat
  • Upravit
59459
15.2.14 09:28

Jestli vám něco vchází tak neni nic jednodušší ho než vyplnit papír a podat, max o zamítnou ale na hmotku bych moc nespoléhala, na tu dosáhne jen ten co je skoro bez příjmů a myslim že chodí i kontroly domů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102343
15.2.14 09:56
@Anonymní píše:
@Markéta80 Nemáme zkolaudováno. Proto není trvalí bydliště. Jinak děkuji vím že jsou na netu kalkulačky, ale vždycky mi výjde, že na něco nárok máme, tak nevím.. :nevim: Proto se ptám.. :think:

No, jelikož se u hmotné nouze řeší i majetek, tak s vlastnictvím domu (i když nezkolaudovaného) nebudeš mít nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat