Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, dali jsme se s manžou do úprav bytečku, než se nám narodí mimísek, nové jádro už máme hotové, teď nás čeká předělávání kuchyně. Nechali jsme si udělat cenovou nabídku od 2 kuchyňských studií, ale nějak nechceme investovat 70 tis. částky a výše. Chci se zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti s kuchyněmi Traffic z Jamallu (www.jamall.cz), případně s objednáváním přes web, našla jsem zajímavé stránky www.maglion.cz nebo www.kuchyne-novy-svet.cz, jenže jsem tak trochu skeptická. Snad jste taky někdo objednávali kuchyň touto cestou, budu moc ráda za vaše postřehy a zkušenosti. Moc předem děkuju i za toho bobíska v bříšku,
.
sam
omlouvám se, ten druhý web je www.kuchyne-novy-domov.cz, … nějak mi to zní hodně podobně,
.
Ty z Ikey se ti nelíbí? Myslím, že by se dalo dostat na slušnou cenu.
My mame kuchyn od truhlare, je sice moc pekna, ale kdyz jsem videla, ze je to v podstate jen par skrinek s deskou a ze to vlastne neni zadna velka veda, rozhodla jsem se, ze nase pristoi kuchyn bude z IKEA. I ta nejdrazsi vyjde na polovinu.
Zkus jejich planovac kuchyni…
L.
Ahoj Samuello,
jen jedna technická-dělala jsem ve firmě,co vyrábí spotřebiče.Dobře si rozmysli,jestli nerez spotřebiče a odsávač par.Je to sice hezký,ale příšerný na údržbu.Možná se mnou někdo souhlasit nebude,ale je to určitě náročnejší-jiný je to v kuchyňským studiu,kde se nevaří a jiný doma,kde je mastnosta a pára.
Tak jen tohle.Jinak budu sledovat,za xylet budeme předělávat jádro s kuchyní i my.Ale když jsem to tak zjišťovala-chtěla bych vyšší linku,protože jsme dlouhání, a to už je atyp,tak si to asi nechám u truhláře,protože tomu je to jedno(teda jak kterýmu).Atyp stojí u některých studií až o 20% víc než standard.
Pak dej vědět,jak jste dopadli.
Jitka
Jitko, taky jsme vyssi a chceme linku 95 cm vysokou (puvodne jsem chtela 100, ted mam 90 a myslela jsem, ze urcite tech deset navic, ale vyzkousela jsem to a staci tech pet - takze 95) a resi se to tim, ze se k lince koupi vyssi nozky. Je to nejlevnejsi reseni - tyhle nozky se daji i pozdeji zasoklovat - to kvuli udrzbe - no a neni problem do toho soklu zabudovat supliky na mene casto pouzivane veci.
Co se tyce nerezu tak mas recht. Je nadherny, ale narocnejsi na udrzbu - ale i na to se da zvyknout. Ja dlouho nadavala, ale ted pomalinku planuju stehovani a uvazuju znovu o nerezu. Jak si na nej zvyknes, tak se tezko prechazi na bilou nebo cernou…
Na kuchynskych studiich nebo na truhlari me odrazuje to, ze se tezko resi kuchyne po etapach… A to je taky vec, ktera me laka na IKEA - proste koupis jen skelety skrinek, desku a spotrebice, zabudujes a dokupujes vnitrni vybaveni skrinek, horni skrinky, a postupne linku dovybavis i dvirky a listami… Pocitam totiz, ze po prestehovani na na kompletni linku nezbyde ![]()
![]()
![]()
L.
Taky začínám fandit Ikey. Zatím jsme si koupili jen jednu skřínku na zabudovanou troubu, aby se nám volně nepovalovala po kuchyni. Skřínky mají nastavitelné nožky. Dali jsme si na to nejvyšší a ni osobně výška vyhovuje. Já 170 cm a manžel 180 cm. A hlavně co mě úplně dostává, je systém vnitřních košů, poliček, držáků a jiných heblátek. Já tam vždycky slintám. A jak zde již bylo zmíněno, lze pořizovat postupně a dvířka až třeba nakonec.
Lesino,
dík za tip,ale není to horší na údržbu?Že už se pod linkou musí vytírat,když korpus není až k zemi.Já teda nevím dost dobře,co je to zasoklování, ale tuším,že se tam dá lišta,aby šly otvírat šuflata.Ale to už se pod ně dostane špína,ne?Já jsem totiž starej praktik a čím míň práce mi pak dá údržba,tím líp.
Jitka
Zasoklovani je to, ze tam das sokl ![]()
![]()
Neboli prkno pred nozicky aby ti pod linku nepadal bordel. U nizsich linek se da koupit primo, ale u 95 cm ho IKEA nedela - ale neni to problem, koupis desku v barve kuchyne, narezes na potrebne rozmery a sokl si dodelas - myslela jsem jaky velky je to problem, ale nastesti jsem se pletla - jen se na tu desku nasroubuji takova udelatka, ta se pricvaknou na nohy linky a je to.
L.
Jo jo úplně brnkačka. Tu desku ti nařežou v každém hobby marketu a ty udělátka na přicvaknutí koupíš v Ikey.
Ahoj holky,
tak vidím, že je tady hodně příznivkyň IKEI a že můj původní dotaz nějak zanikl, ;(.
IKEA se mi líbí, ale mám pocit, že na náš byteček je až moc moderní, proto jsem chtěla volit jinou alternativu. Navíc jsme z Českých Budějovic, takže to není moc o tom, zajet do IKEI a nakoupit vše potřebné a dovézt si to domů.
Nicméně asi už jsme se definitivně rozhodli, pro ty, co jste z jihu a plánujete měnit kuchyně, tak jsme spokojení s nabídkou od Premia ( www.premio.cz ), je to bývalá Jitona, kuchyň s MDF folií do elka 220 na 210 nás vyjde na necelých 50 tis.. Kuchyň má od nich i sousedka a pak kolegyňka v práci, obě dvě si chválí, jak provedení, tak i montáž, doufám, že spokojenost bude i na naší straně. Asi od nich vezmeme i spotřebiče, protože ty pak vyjdou se slevou, zvažuju i nabídku na www.bilezbozi.cz.
No myslím, že si já i mimísek v bříšku oddychneme, až podepíšeme smlouvu na kuchyň, teď mám pocit, že se snad ze mne stává odborník, i v noci se budím a navrhuju kuchyň.
Mějte se fajn a přeji pěkný týden,
Sam
na bilezbozi.cz jsme kupovali ledničku a vyšla o 5 tisíc levněji než na stránkách výrobce a asi o 3 tis. levněji než v jinde
Sam, mamka (bydli u C.B.) minuly rok vybavovala kuchyn a krome mycky kupovala vsechno z www.bilezbozi.cz a byla moc spokojena. Kuchyn ji delal znamy truhlar a je taky moc pekna. Sam od sebe navrhoval ruzne zmeny a vychytavky i kdyz si tak vlastne pridelal praci. Ale zase inkasoval vic ![]()
Mám kuchyň od truhláře a jsem moc spokojená. Vyšla levněji než z internetových obchodů. Nerez mám digestoř a troubu. Není s tím žádný problém - ze začátku jsem to přejela čističem na okna, teď používám L.O.C. a nemám problém se šmouhama.
Ahoj, koukám, že je tu nějak mrtvo
, ale namáte někdo kuchyň od Hanáka? Začalali jsme o ní uvažovat, ale nevim, aby byla dobrá a ne moc drahá. A zvládla 2 děti ![]()