Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak mě porod podruhé teprve čeká, ale říkám si, že takové štěstí jako poprvé mít už nebudu a ba právě naopak, tentokrát si to „užiju“.
První porod teda vyvolaný, křížové bolesti a kontrakce, ale do hodiny a půl od první byl malej na světě. Tak jestli tento má být rychlejší, tak teda nevím… to abych tam stihla vůbec dojet.
Já si myslím, že to rozhodně neplatí, bude to zkrátka individuální, jako ostatně asi všechno.
Druhej sice rychlejí, ale o dost víc to bolelo
,ale za to třetí byl úžasnej. Od příjezdu do porodky za 2 hodky hotovo a skoro žádné bolesti
, fakt nekecám. I se mne sestřičky ptaly, jestli mám nějaký kontrkce vůbec ![]()
Holky nestrašte! Já doufám, že teda rychlejší nebude, jinak porodím v autě
u první to šlo fofrem, tak jsem teda zvědavá ale je to už 7 let ![]()
Druhý rychlejší, ale o dost bolestivější
. Měla jsem u obou křížové bolesti, u druhého porodu byly fakt děsné. Zato druhý porod bez nástřihu, bez šití a rekonvalescence úžasná, za dvě hodiny jsem lítala po pokoji jako by mi nic nebylo.
Myslím, že je to hodně individuální.. Samotnou mě druhý porod teprve čeká, ale podle toho, co jsem si už tady přečetla, vím, že může být delší i bolestivější.. Nechám se překvapit ![]()
Že druhý porod rychlejší. První porod jsme měli rychlý, taktak jsme dojeli do porodnice. Proto jsem se druhého obávala a hned po 3 pravidelných kontrakcích (byly po 11 minutách) jsme se postarali o první dítko a vyjeli do porodnice. Stihli jsme to akorát
První porod od první kontrakce byl 4 hodiny, ale nevěděla jsem, že to byly kontrakce, myslela jsem, že mě jen divně bolí břicho
, durhý porod od první kontrakce, která mě v noci vzbudila 2 hodiny a dítko na světě. Takže u případného třetí porodu si postavím stan u porodnice
![]()
Delsi a bolestivejsi
(jenze kdyz prvni nasadil latku vysoko, sakumprask 2,5h, z toho kontrakce hodinu, pak uz 20min tlaceni bez nejake vyraznejsi bolesti. Takze pak tech cca 5h stupnujicich se kontrakci vypadalo mnohem horsich a na zaver tlaceni, co bolelo jak krava
)
Nebyt tlaceni, taknejlepsi byl treti, po prasknuti vody sice kontrakce, ale uplne v pohode, maximalne jsem se u nich musela jen tak „zamyslet“, az na konci, kdyz zbyval jen lem a pak se mohlo tlacit, tak byly vyraznejsi a tlaceni teda bolest silena, jsem myselal, ze budu mit mocovou trubici na hadry, protoze to bolelo hlavne smerem k ni a ne, mela jsem jen dva povrchove stehy a 3h po porodu uz jsem litala po nemocnici, protoze jsem mela desnou cht na sladky, tak do kantyny ![]()
Hlavne si nic nepredstavuj, kdyz se budes upinat k nejake myslence, ze to bude takovy a makovy, tak ono je to pak jiny a cloveka to zaskoci, treb by stejnou situaci vnimal jako mene bolestivou a celkove lepe, kdyby si nevsugeroval, ze to bude kratsi, mene bolestive atd
Přesně, jak píše @Gladys .. budeš si představovat, jak budeš mít krátkej a bezbolistivej porod, protože přece „všichni“ říkaj, že u druhého to jde mnohem rychleji.. taky jsem si to myslela, všichni kolem mi říkali, jak budu mít určitě pohodovej druhej porod a ono prd.. první 12,5hod bolesti šílený a druhý 17hod., bolesti ještě šílenější. Tak doufám, že do třetice to bude rychlovka a bez bolesti ![]()
Mě ale nějak nepřijde důležité, jestli porod trvá 5 hodin, nebo 20. Ono to může být taky 5 ti hodinovej masakr kontrakcí, nebo 20 hodin mírných kontrakcí s pohodovým bezbolestným koncem.
Nejdůležitější je mít to dobře poskládaný v hlavě, nepřemýšlet nad tím, co by kdyby, ale brát porod jako cestu za zrozenm.
Sama na sobě jsem zjistila, že připravená rodička to celé prožívá mnohem líp ![]()
No ja si nic nepredstavuju…Jen se modlim at to dopadne dobre…vim do ceho jdu..tak mi je jasne ze relax to zrovna nebude:-)))Ale jak vidim tak hodne z vas ho melo rychlejsi…Ja ho chci hlavne bez komplikaci…Uvidime..Ale bojiiiiim:-))
Druhý byl rychlejší, ale bolestivější, miminko bylo o hodně větší! První syn měl 2850g a druhý měl 3450g… Třetí byl syn byl zase menší 2885g a praskla mě voda, ale pak mě stejně dali oxytocin a za 20min bylo po všem a teď mě čeká čtvrtý, takže se nechám překvapit!!!
Mě druhý porod trval kratší dobu jak ten první.
Druhý porod byl větší fofr, větší bolest a rychleji jsem se otevřela. Naproti tomu jsem ale seskočila z kozy a okamžitě bych mohla jít domů ![]()