Porod číslo dvě :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
28.4.13 19:53

Tak mě porod podruhé teprve čeká, ale říkám si, že takové štěstí jako poprvé mít už nebudu a ba právě naopak, tentokrát si to „užiju“. :mrgreen: První porod teda vyvolaný, křížové bolesti a kontrakce, ale do hodiny a půl od první byl malej na světě. Tak jestli tento má být rychlejší, tak teda nevím… to abych tam stihla vůbec dojet. :mrgreen: Já si myslím, že to rozhodně neplatí, bude to zkrátka individuální, jako ostatně asi všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
28.4.13 20:17

Druhej sice rychlejí, ale o dost víc to bolelo :?,ale za to třetí byl úžasnej. Od příjezdu do porodky za 2 hodky hotovo a skoro žádné bolesti 8o, fakt nekecám. I se mne sestřičky ptaly, jestli mám nějaký kontrkce vůbec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
28.4.13 20:20

Holky nestrašte! Já doufám, že teda rychlejší nebude, jinak porodím v autě :lol: u první to šlo fofrem, tak jsem teda zvědavá ale je to už 7 let :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
28.4.13 20:25

Druhý rychlejší, ale o dost bolestivější :(. Měla jsem u obou křížové bolesti, u druhého porodu byly fakt děsné. Zato druhý porod bez nástřihu, bez šití a rekonvalescence úžasná, za dvě hodiny jsem lítala po pokoji jako by mi nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
28.4.13 20:46

Myslím, že je to hodně individuální.. Samotnou mě druhý porod teprve čeká, ale podle toho, co jsem si už tady přečetla, vím, že může být delší i bolestivější.. Nechám se překvapit :)

• Citovat
  • Upravit
968
28.4.13 21:22

Souhlasím

Že druhý porod rychlejší. První porod jsme měli rychlý, taktak jsme dojeli do porodnice. Proto jsem se druhého obávala a hned po 3 pravidelných kontrakcích (byly po 11 minutách) jsme se postarali o první dítko a vyjeli do porodnice. Stihli jsme to akorát :-) První porod od první kontrakce byl 4 hodiny, ale nevěděla jsem, že to byly kontrakce, myslela jsem, že mě jen divně bolí břicho :), durhý porod od první kontrakce, která mě v noci vzbudila 2 hodiny a dítko na světě. Takže u případného třetí porodu si postavím stan u porodnice :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.4.13 21:48

Delsi a bolestivejsi :mrgreen: (jenze kdyz prvni nasadil latku vysoko, sakumprask 2,5h, z toho kontrakce hodinu, pak uz 20min tlaceni bez nejake vyraznejsi bolesti. Takze pak tech cca 5h stupnujicich se kontrakci vypadalo mnohem horsich a na zaver tlaceni, co bolelo jak krava :mrgreen: )
Nebyt tlaceni, taknejlepsi byl treti, po prasknuti vody sice kontrakce, ale uplne v pohode, maximalne jsem se u nich musela jen tak „zamyslet“, az na konci, kdyz zbyval jen lem a pak se mohlo tlacit, tak byly vyraznejsi a tlaceni teda bolest silena, jsem myselal, ze budu mit mocovou trubici na hadry, protoze to bolelo hlavne smerem k ni a ne, mela jsem jen dva povrchove stehy a 3h po porodu uz jsem litala po nemocnici, protoze jsem mela desnou cht na sladky, tak do kantyny :andel:

Hlavne si nic nepredstavuj, kdyz se budes upinat k nejake myslence, ze to bude takovy a makovy, tak ono je to pak jiny a cloveka to zaskoci, treb by stejnou situaci vnimal jako mene bolestivou a celkove lepe, kdyby si nevsugeroval, ze to bude kratsi, mene bolestive atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
28.4.13 22:18

Přesně, jak píše @Gladys .. budeš si představovat, jak budeš mít krátkej a bezbolistivej porod, protože přece „všichni“ říkaj, že u druhého to jde mnohem rychleji.. taky jsem si to myslela, všichni kolem mi říkali, jak budu mít určitě pohodovej druhej porod a ono prd.. první 12,5hod bolesti šílený a druhý 17hod., bolesti ještě šílenější. Tak doufám, že do třetice to bude rychlovka a bez bolesti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.4.13 08:04

Mě ale nějak nepřijde důležité, jestli porod trvá 5 hodin, nebo 20. Ono to může být taky 5 ti hodinovej masakr kontrakcí, nebo 20 hodin mírných kontrakcí s pohodovým bezbolestným koncem.
Nejdůležitější je mít to dobře poskládaný v hlavě, nepřemýšlet nad tím, co by kdyby, ale brát porod jako cestu za zrozenm.
Sama na sobě jsem zjistila, že připravená rodička to celé prožívá mnohem líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.13 09:09

No ja si nic nepredstavuju…Jen se modlim at to dopadne dobre…vim do ceho jdu..tak mi je jasne ze relax to zrovna nebude:-)))Ale jak vidim tak hodne z vas ho melo rychlejsi…Ja ho chci hlavne bez komplikaci…Uvidime..Ale bojiiiiim:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
29.4.13 09:53

Druhý byl rychlejší, ale bolestivější, miminko bylo o hodně větší! První syn měl 2850g a druhý měl 3450g… Třetí byl syn byl zase menší 2885g a praskla mě voda, ale pak mě stejně dali oxytocin a za 20min bylo po všem a teď mě čeká čtvrtý, takže se nechám překvapit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
29.4.13 13:36

Mě druhý porod trval kratší dobu jak ten první.

1. Trval 3 hodiny a 15 minut, hodně velký nástřih. Horečka 39 stupňů, omdlela jsem.
  1. Trval 2 hodiny 15 minut, bez nástřihu, Během hodiny jsem se otevřela z 0 na 10, kontrakce od samého začátku po 2-3 minutách.

Druhý porod byl větší fofr, větší bolest a rychleji jsem se otevřela. Naproti tomu jsem ale seskočila z kozy a okamžitě bych mohla jít domů :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí