Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ráda bych rodila mimo naše město. Nejlépe asi Praha ač jí máme 90 km daleko. Jak se to prosím dělá, kdy se musím registrovat?Děkuji
Co nejdřív.
No, abys to tam pak stihla
Tak si vyber v praze porodnici a tam se zaregistruj. Ani nevím, že to musí být, já jsem se rozhodla na poslední chvíli, že nechci rodit v našem městě, jelo se prostě jinam a žádný problém nebyl.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ráda bych rodila mimo naše město. Nejlépe asi Praha ač jí máme 90 km daleko. Jak se to prosím dělá, kdy se musím registrovat?Děkuji
Praha je jediná, kde se musíš registrovat. Jinak prostě porodíš, kde zrovna budeš. Známá z Prahy takhle porodila v Ostravě, byla na návštěvě u kamarádky.
A pokud máš na to nervy, tak s pořádně rozjetým porodem tě odnikud nevyhodí.
V Praze je nutne se registrovat hned v 13+0, jinak ma clovek vetsinou smolika… Navic to musi stihnout hned rano, jinak jsou oblibene porodnice (predevsim Podoli a Apolinar) obsazene…
No ty kilometry jsou fakt dálka. Navíc Praha věčně ucpana, dost si to rozmysli. Tě to chytne v největší špičce, a taky můžeš porodit v autě… Ne každý porod trvá 20 hodin…Taky asi nebude nicmoc skrz ty bolesti se kroutit v autě. Opravdu si to pořádně rozmysli, já mam porodnici cca 30km, a jet ještě 2× tolik, tak v tom autě zdechnu. ![]()
V Praze se prý registruje hned na začátku, ale jak už někdo psal… Když budeš rodit tak tě nevyhodí. Asi bych si to rozmyslela
Je to dálka, průjezd Prahou nebývá přes den nic moc a mohlo by vás to pěkně zdržet. a na porodu ve velký porodnici moc výhod nevidím
teda určitě ne tolik výhod abych kvůli tomu riskovala že to nestihneme a porodím někde v zácpě
což je ale samozřejmě věc názoru ![]()
Děkuji za zkušenosti. Zkusím štěstí teď v 19tt a uvidíme buď se to povede a nebo budu hledat v bližším okolí, ale u nás je to tragedie ![]()
Mě převáželi rychlou s rozběhlým porodem do vybavenější porodnice. Jela jsem vleže, s lékařem cesta cca 70km. Stejně to byl masakr. Pokud se nechceš před porodem ubytovat někde poblíž porodnice, tak bych něco takovýho dobrovolně nepodstupovala. Pokud jsi prvorodička, tak nemáš ani tušení, co to cestovat s kontrakcema. 90km ani za zlatý prase!
@Anonymní píše:
Děkuji za zkušenosti. Zkusím štěstí teď v 19tt a uvidíme buď se to povede a nebo budu hledat v bližším okolí, ale u nás je to tragedie
Odkud jsi?
Zkrátka, nedělej to
Ze severozápadních Čech bych jela rodit do Rakovníka (pozor, taky registruje! Ale ne v 13 tt jako v Praze), tam je to fajn, mám zkušenost. Nebo snad Kada'n měla dobrou pověst…? Nevím, googli. Ale do Prahy bych se nehrnula, pokud nejsi riziková, že by to mohlo být o život.
@Platanka Kadaň mám 20 km, ale tam bohužel celkově i špatnou zkušenost ![]()
Podle mě to je dost blbý nápad. Promiň. Od cca 36 TT už chodíš na kontroly do své porodnice. Je konci klidně dvakrát týdně. 90 km je příšerná dálka na to, jezdit takhle na otočku. A co když budeš mít poslíčky a nebo planý poplach? Taky se ti může stát, že po příjezdu do porodnice budou mít plno na sálech a budeš po Praze hledat jinou, kde by tě přijali. A nebo to nestihne tě dojet a budeš rodit někde v autě u silnice… Hele, fakt si najdi něco blíž tvého bydliště.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj holky, ráda bych rodila mimo naše město. Nejlépe asi Praha ač jí máme 90 km daleko. Jak se to prosím dělá, kdy se musím registrovat?
Děkuji