Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všichni.Máte někdo z vás zkušenosti rodit s umělou kyčlí??? mám z toho strach .díky Kačka
![]()
Můj osobní názor je taky CS, jedna známá měla jen problémy s klouby a taky byla CS
Hm,tak to jsem zvědavá jak to bude.Mě říkal Dr. že porod může být přirozený,ale bojím se že by se kyčel mohla vykloubit.mno uvidíme.
![]()
Nesmíš se nechat a tlačit na něj, když tak zkus zajít za ortopedem ať ti dá potvrzení, že nesmíš rodit spontánně.
Kamaradka ma jen odmalicka problemy s kyclema a jasne ji bylo receno CS!!!!
No já jsem pracovala dost dlouho na ortopedii a teda podle mě by se přirozeně moc rodit nemělo.. přeci jen rozestup pánve, změna postavení kyč. kloubů.. asi záleží na druhu protézy a způsobu ukotvení.. Takže já bych neriskovala a ve tvém případě, i když sekce moc neberu, bych do ní šla bez uvažování.
I tak se můžou vlivem přibírání kil, změny postavení těla.. změnit požadavky na protézu - tím jí víc zatížit..
Zajdi si předně za ortopedem kde ti kyčel dělali a chtěj po něm vyjádření, pokud ještě nikdy takovou pacientku neměl, hledej jinou kapacitu co se ti k tomu vyjádří, popř. si nechej napsat doklad o doporučení vedení porodu.
Pak samo se i tak tě může porodník snažit zdolat, že to zkusíte a pak se uvidí, ale to už je na tobě.
Nikdo ti nic nemůže nařídit
![]()
Držím palečky a neboj, bude to OK.
Barca12345 píše:
Kamaradka ma jen odmalicka problemy s kyclema a jasne ji bylo receno CS!!!!
A to má protézu nebo jen má diagnozu nějaké vady kyčlí?
Mě ortoped tvrdil, že vývojová vada kyčlí není důvodem pro císaře ![]()
JanaK88 píše:Barca12345 píše:A to má protézu nebo jen má diagnozu nějaké vady kyčlí?
Kamaradka ma jen odmalicka problemy s kyclema a jasne ji bylo receno CS!!!!Mě ortoped tvrdil, že vývojová vada kyčlí není důvodem pro císaře
Ortezu urcite nema, ma nejakou vyvojovou vadu. Jako mala nosila aparatky, ted ma zmenu pracovni schopnosti, kdyz dlouho stoji a tak, silene ji to boli… ![]()
Já zatím těhotná nejsem.
ale miminko bych chtěla ale musime jeste pockat ohledne penez a bydleni.bydlime v 2 PLUS KK. Je to malinkatý.jen mám strach o z porodu s umelou kycli tak se radeji ptam abych vedela.
![]()
katerina-pdy píše:
Já zatím těhotná nejsem.ale miminko bych chtěla ale musime jeste pockat ohledne penez a bydleni.bydlime v 2 PLUS KK. Je to malinkatý.jen mám strach o z porodu s umelou kycli tak se radeji ptam abych vedela.
![]()
Tak strach neměj.. pokud nejsi těhu je tohle daleko a zbytečný.
Budeš to řešit až podle stavu v posledních třech měs. těhu.. a to nevíš jak tvůj zdrav. stav bude vypadat.
Samozřejmě nějak porodit musíš ![]()
Barca12345 píše:JanaK88 píše:Ortezu urcite nema, ma nejakou vyvojovou vadu. Jako mala nosila aparatky, ted ma zmenu pracovni schopnosti, kdyz dlouho stoji a tak, silene ji to boli…Barca12345 píše:A to má protézu nebo jen má diagnozu nějaké vady kyčlí?
Kamaradka ma jen odmalicka problemy s kyclema a jasne ji bylo receno CS!!!!Mě ortoped tvrdil, že vývojová vada kyčlí není důvodem pro císaře
Aha, takže to má takhle špatné ![]()
Navli píše:katerina-pdy píše:
Já zatím těhotná nejsem.ale miminko bych chtěla ale musime jeste pockat ohledne penez a bydleni.bydlime v 2 PLUS KK. Je to malinkatý.jen mám strach o z porodu s umelou kycli tak se radeji ptam abych vedela.
![]()
Samozřejmě nějak porodit musíš
Budeš to řešit až podle stavu v posledních třech měs. těhu.. a to nevíš jak tvůj zdrav. stav bude vypadat.
Já spíš mám strach, aby ze mě lékaři nedělali přecitlivělou hysterku. Protože přece rozvolňování kyčlí a pánve v těhotenství bolí. Jak rozeznat, co je přirozené a co už je průšvih od vady kyčlí (resp. náhrady)? ![]()
JanaK88 píše:Barca12345 píše:JanaK88 píše:Ortezu urcite nema, ma nejakou vyvojovou vadu. Jako mala nosila aparatky, ted ma zmenu pracovni schopnosti, kdyz dlouho stoji a tak, silene ji to boli…Barca12345 píše:A to má protézu nebo jen má diagnozu nějaké vady kyčlí?
Aha, takže to má takhle špatné
Navli píše:Já spíš mám strach, aby ze mě lékaři nedělali přecitlivělou hysterku. Protože přece rozvolňování kyčlí a pánve v těhotenství bolí. Jak rozeznat, co je přirozené a co už je průšvih od vady kyčlí (resp. náhrady)?katerina-pdy píše:
![]()
Tak minimálně i po dobu těhu hlavně ke konci bys měla být sledovaná ortopedem a ten by ti měl přesně říct jak na tom tvoje náhrada je..Ale větší rizika teda vidím ve spont. porodu..
Navli píše:JanaK88 píše:Tak minimálně i po dobu těhu hlavně ke konci bys měla být sledovaná ortopedem a ten by ti měl přesně říct jak na tom tvoje náhrada je..Ale větší rizika teda vidím ve spont. porodu..Barca12345 píše:JanaK88 píše:Ortezu urcite nema, ma nejakou vyvojovou vadu. Jako mala nosila aparatky, ted ma zmenu pracovni schopnosti, kdyz dlouho stoji a tak, silene ji to boli…Barca12345 píše:A to má protézu nebo jen má diagnozu nějaké vady kyčlí?
Navli píše:Já spíš mám strach, aby ze mě lékaři nedělali přecitlivělou hysterku. Protože přece rozvolňování kyčlí a pánve v těhotenství bolí. Jak rozeznat, co je přirozené a co už je průšvih od vady kyčlí (resp. náhrady)?katerina-pdy píše:
![]()
Nemám náhradu, jen vývojovou vadu kyčlí.
JanaK88 píše:Navli píše:Nemám náhradu, jen vývojovou vadu kyčlí.JanaK88 píše:Tak minimálně i po dobu těhu hlavně ke konci bys měla být sledovaná ortopedem a ten by ti měl přesně říct jak na tom tvoje náhrada je..Ale větší rizika teda vidím ve spont. porodu..Barca12345 píše:JanaK88 píše:Ortezu urcite nema, ma nejakou vyvojovou vadu. Jako mala nosila aparatky, ted ma zmenu pracovni schopnosti, kdyz dlouho stoji a tak, silene ji to boli…Barca12345 píše:A to má protézu nebo jen má diagnozu nějaké vady kyčlí?
![]()
Promiň reagovala jsem na zakladatelku - TEP - totální endoproteza - tzn. náhrada kyč. kloubu…
Ale teoreticky i tebe by měl v těhu - podle vady a stavu sledovat a kontrolovat ortoped.