Porod vyvolaný

Anonymní
19.9.24 22:19

Porod vyvolaný

Dobrý večer, mají mi vyvolávat porod další týden v úterý co mě prosím čeká. Mám přijít na příjem v 8:00 hod děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.9.24 22:25

:think:
Vaginální vyšetření, ultrazvuk, krev, moč, tlak, ozvy.
Tabletu jsem dostala hněv při vyšetření. Poslali mě na pokoj. Chodili měřit ozvy a tlak. No a čekalo se.
Tableta zavedená kolenem 8 ráno. Voda mi praskala ve třičtvrtě na 9 večer. Porod druhý den po 5 večer.
Záleží jak na to budeš reagovat. A třeba se ještě rozrodis sama :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1059
19.9.24 22:29

Záleží jak jsou na tom porodní cesty, známá teď šla na vyvolání úplně zavřená a nejdřív jí dávali nějaké tyčinky na dozrání děložního hrdla, to byl jeden den, druhý den teprve nějaký balónek a katetr a až ten třetí den tabletky. Potom už začaly bolesti, ale neotevírala se, trvaly celkově třeba 13 hodin (což na prvorodičku je ale normální). No ale z toho třeba 11 hodin byla otevřená jen na prst, pak jí ale dali epidural a asi tím, jak se uvolnila, tak od té doby už do dvou hodin porodila. Bez nástřihu a většího poranění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
19.9.24 23:16

Tak záleží na důvodu vyvolání a podle toho se postupuje.
Mně vyvolávali pomoci hamiltona, naparky a prasknuti vody. Chemie v mém případě byla zakázána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
20.9.24 00:52

Ahoj. Každá to má úplně jiné, já jsem měla vyvolávaný porod kvůli obrovskému dítěti coby prvorodička a v mém případě to probíhalo tak, že v 7 ráno nástup, cca do devíti vyšetření a papírování, pak mi zavedli tabletku a v půl třetí bylo miminko na světě. Hlavně se nestresuj, nic nevyhledávej, negoogluj, připravuj si výbavičku a těš se na prcka. Bude to dobrý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16158
20.9.24 01:10
@Anonymní píše: Více

Teď jsem si říkala, co to je za novinku, že by se zaváděla tbl. kolenem? :mrgreen:
Ale jasně, že rozumím. :lol:
Ten mobil si kolikrát dělá co chce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16158
20.9.24 01:23

Hmm, tak to musím říct, že tě nechali docela dlouho se trápit. :(
Myslím, že pokud je už jednou z nějakého určitého důvodu, lékařem indikovaný vyvolávaný porod, tak by se neměl nijak dlouho „protahovat“… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.24 04:56

Pravidlo číslo jedna: Číst si jen pozitivní příběhy a průběhy vyvolání, aby tě to motivovalo!! Takže mám hned dva. Já 2cm nález tableta zavedená 7:30 a porod 13:55. Kamarádka 1cm nález tableta 7:30 a porod 13:10. Tak tfuj tfuj :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Mrg
547
20.9.24 10:54

Nevím jestli to bylo vyvoláváním, nebo ne. Měla jsem už po termínu, takže ráno tableta a celý den jsem si četla, spala a nic se nedělo, tak mi řekli, že další den ráno dají další tabletu. O půlnoci praskla voda, začli kontrakce a do hodiny se malý narodil. Slečna co se mnou byla na hekárně s přirozeným porodem, tak se tam trápila v bolestech celý den a rodila až po mne :mrgreen:
Ber to tak, že se nemusíš stresovat, zda už vyrazit do porodnice, nebo ještě čekat. Od začátku jsi pod kontrolou a máš kolem sebe tým lékařů. Lepší než rodit překotně v autě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.24 19:57
@Černá Madonna píše: Více

Měla jsem štěstí. Maminka co byla semnou na pokoji si to protáhla o 2 dny. Tabletu jsme dostaly téměř ve stejnou dobu.

• Citovat
  • Upravit
16158
20.9.24 20:50

Aha, tak takový postup moc nechápu…
Podle mě, když dojde na indikovaný vyvolávaný porod, tak to má zcela určitě své odůvodnění.
Myslím, že hlavním účelem je porodit co nejdříve. :think:

Třeba mně, zavedl lékař tbl. hned ráno po příjmu a pak se sledoval nástup účinku včetně srdeční akce miminka… Pokud nic nenasvědčovalo tomu, že by se porod ještě tentýž den „rozjel“, přidal mi ještě půlku tbl.
A porodila jsem v 16 h.
Byl to můj první i poslední porod a zároveň ten nejkrásnější zážitek v celém mém životě. :srdce:

Příspěvek upraven 20.09.24 v 20:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
20.9.24 20:56

Mne vyvolavali prvni tehotenstvi.
Nejdriv zatezovy oxytocinovy test s recma typu-jo tohle to stejne na 100% rozjede, vzdycky to tak je. No tak u me ani prd.
Druhy den rano zavedena tableta-ani stah :D
Treti den rano dalsi tableta-opet nic :nevim:
Ctvrty den rano opet tableta a vetickou Hele malej mas posledni sanci, zitra te vytahneme tak jako tak (hrozil CS-prenaseni a velikost). No a zabralo to :D
Bolesti zadny extra velky, porodila jsem myslim kolem 6 vecer.

Příspěvek upraven 20.09.24 v 21:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.24 21:01

Ono to postupovalo hodně pomalu. Zase ale nemůžu říct, že by mě nesledovali, nezajímali se. Mě to tam v podstatě i bavilo. Byl to zážitek. Užila jsem si to tam.

• Citovat
  • Upravit
16158
20.9.24 21:19

No, tak to já vlastně taky…
Celý den jsem si to tam všechno prochodila po chodbě a pak skoro u každého okna rozdýchávala kontrakci. :lol:
Ale, byla jsem ráda, protože kdyby mě někam zavřeli a já tam musela jen ležet nebo hopsat na míči, tak to by mi určitě moc nevyhovovalo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.24 10:28

To jsem měla já. Mimino se v jiné poloze jak na boku v leže nedalo natočit. Bez kapačky jsem neměla skoro kontrakce.
Ono to není tak divoké jak se zdá. Člověk je hlídaného ze všech stran. Porad tam někdo je.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100