Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
![]()
Vaginální vyšetření, ultrazvuk, krev, moč, tlak, ozvy.
Tabletu jsem dostala hněv při vyšetření. Poslali mě na pokoj. Chodili měřit ozvy a tlak. No a čekalo se.
Tableta zavedená kolenem 8 ráno. Voda mi praskala ve třičtvrtě na 9 večer. Porod druhý den po 5 večer.
Záleží jak na to budeš reagovat. A třeba se ještě rozrodis sama ![]()
Záleží jak jsou na tom porodní cesty, známá teď šla na vyvolání úplně zavřená a nejdřív jí dávali nějaké tyčinky na dozrání děložního hrdla, to byl jeden den, druhý den teprve nějaký balónek a katetr a až ten třetí den tabletky. Potom už začaly bolesti, ale neotevírala se, trvaly celkově třeba 13 hodin (což na prvorodičku je ale normální). No ale z toho třeba 11 hodin byla otevřená jen na prst, pak jí ale dali epidural a asi tím, jak se uvolnila, tak od té doby už do dvou hodin porodila. Bez nástřihu a většího poranění.
Tak záleží na důvodu vyvolání a podle toho se postupuje.
Mně vyvolávali pomoci hamiltona, naparky a prasknuti vody. Chemie v mém případě byla zakázána.
Ahoj. Každá to má úplně jiné, já jsem měla vyvolávaný porod kvůli obrovskému dítěti coby prvorodička a v mém případě to probíhalo tak, že v 7 ráno nástup, cca do devíti vyšetření a papírování, pak mi zavedli tabletku a v půl třetí bylo miminko na světě. Hlavně se nestresuj, nic nevyhledávej, negoogluj, připravuj si výbavičku a těš se na prcka. Bude to dobrý ![]()
@Anonymní píše: Více
Teď jsem si říkala, co to je za novinku, že by se zaváděla tbl. kolenem? ![]()
Ale jasně, že rozumím. ![]()
Ten mobil si kolikrát dělá co chce. ![]()
Hmm, tak to musím říct, že tě nechali docela dlouho se trápit. ![]()
Myslím, že pokud je už jednou z nějakého určitého důvodu, lékařem indikovaný vyvolávaný porod, tak by se neměl nijak dlouho „protahovat“… ![]()
Pravidlo číslo jedna: Číst si jen pozitivní příběhy a průběhy vyvolání, aby tě to motivovalo!! Takže mám hned dva. Já 2cm nález tableta zavedená 7:30 a porod 13:55. Kamarádka 1cm nález tableta 7:30 a porod 13:10. Tak tfuj tfuj ![]()
Nevím jestli to bylo vyvoláváním, nebo ne. Měla jsem už po termínu, takže ráno tableta a celý den jsem si četla, spala a nic se nedělo, tak mi řekli, že další den ráno dají další tabletu. O půlnoci praskla voda, začli kontrakce a do hodiny se malý narodil. Slečna co se mnou byla na hekárně s přirozeným porodem, tak se tam trápila v bolestech celý den a rodila až po mne ![]()
Ber to tak, že se nemusíš stresovat, zda už vyrazit do porodnice, nebo ještě čekat. Od začátku jsi pod kontrolou a máš kolem sebe tým lékařů. Lepší než rodit překotně v autě ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Měla jsem štěstí. Maminka co byla semnou na pokoji si to protáhla o 2 dny. Tabletu jsme dostaly téměř ve stejnou dobu.
Aha, tak takový postup moc nechápu…
Podle mě, když dojde na indikovaný vyvolávaný porod, tak to má zcela určitě své odůvodnění.
Myslím, že hlavním účelem je porodit co nejdříve. ![]()
Třeba mně, zavedl lékař tbl. hned ráno po příjmu a pak se sledoval nástup účinku včetně srdeční akce miminka… Pokud nic nenasvědčovalo tomu, že by se porod ještě tentýž den „rozjel“, přidal mi ještě půlku tbl.
A porodila jsem v 16 h.
Byl to můj první i poslední porod a zároveň ten nejkrásnější zážitek v celém mém životě. ![]()
Příspěvek upraven 20.09.24 v 20:57
Mne vyvolavali prvni tehotenstvi.
Nejdriv zatezovy oxytocinovy test s recma typu-jo tohle to stejne na 100% rozjede, vzdycky to tak je. No tak u me ani prd.
Druhy den rano zavedena tableta-ani stah ![]()
Treti den rano dalsi tableta-opet nic ![]()
Ctvrty den rano opet tableta a vetickou Hele malej mas posledni sanci, zitra te vytahneme tak jako tak (hrozil CS-prenaseni a velikost). No a zabralo to ![]()
Bolesti zadny extra velky, porodila jsem myslim kolem 6 vecer.
Příspěvek upraven 20.09.24 v 21:23
Ono to postupovalo hodně pomalu. Zase ale nemůžu říct, že by mě nesledovali, nezajímali se. Mě to tam v podstatě i bavilo. Byl to zážitek. Užila jsem si to tam.
No, tak to já vlastně taky…
Celý den jsem si to tam všechno prochodila po chodbě a pak skoro u každého okna rozdýchávala kontrakci. ![]()
Ale, byla jsem ráda, protože kdyby mě někam zavřeli a já tam musela jen ležet nebo hopsat na míči, tak to by mi určitě moc nevyhovovalo… ![]()
To jsem měla já. Mimino se v jiné poloze jak na boku v leže nedalo natočit. Bez kapačky jsem neměla skoro kontrakce.
Ono to není tak divoké jak se zdá. Člověk je hlídaného ze všech stran. Porad tam někdo je.
Dobrý večer, mají mi vyvolávat porod další týden v úterý co mě prosím čeká. Mám přijít na příjem v 8:00 hod děkuji.