Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj ![]()
Ráda bych se zeptala hned na několik otázek.
1. Když chodím do poradny v porodnici, musím tam i rodit?
2. Nemá někdo zkušenosti s porodnicemi jako Pardubice, Hradec, Ústi nad Orlicí?
3.Chtěla bych rodit nejlépe v malé porodnici, ale je 60 km daleko, myslíte že se ta dálka dá zvládnout, jaké máte zkušenosti vy?
Mockrát děkuji za odpovědi.
Odpovim jen na otazku cislo 3. S rozjetymi kontrakcemi bych 60 km nedala ani nahodou, mela jsem co delat abych zvladla 4 km v noci v sanitce… takze si to neumim predstavit jet takhle daleko
Ke treti otazce. U prvniho bych stuhla objet celou republiku dokola. U druheho jsem byla rada, ze mam porodnici 5 minut autem. Mit to dal rodila bych v lepsim pripade na schodech, v horsim v aute. To Ti nikdo dopredu nerekne, jestli bude dost casu nebo ne. Ale 60 km je teda dost daleko.
1. rodit nemusíš ve stejné nemocnici
2. netuším, rodila jsem ve zlíně
3. Neriskovala bych. Při porodu jsem jela do porodnice o půlnoci kde mne řekli že to jsou poslíčci a poslali domů. Podruhé jsem jela v sedm ráno kdy už jsem fakt dost trpěla a 60km bych fakt nedala. To že mne nechali v bolestech čekat v čekárně až do devíti a musela jsem si vystát frontu na poradnu načež mne všichni přesvědčovali že ve 37tt fakt ještě nerodím už je věc jiná a bohužel jsem byla blbá, měla jsem si vyřvat vyšetření přednostně.
Ja se vyjadrim jen k cislu 3. My mame nejblizsi,,dobrou'' porodnici 70km. A jsem rozhodnuta rodit opet tam. Ale chce to urcite vyjet hnedka jakmile zacnou kontrakce. Radsi jet parkrat zbytecne nez potom porodit na dalnici.
Všem moc děkuji za odpovědi. Nejrpve porodnice navštívím a podle pocitu se rozhodnu. Samozřejmě se ta dálka naplánovat nedá. T pak asi podle situace. Každopádně děkuji za vaše zkušenosti ![]()
1. už tu byla zodpovězena, nemusíš rodit ve stejné porodnici
2. Já rodila 2 x v Pardubicích, ale už je to nějakou dobu. Rok 2010 a 2013, první porod jsem měla vyvolávaný, píchnutí vody, oxytocin - pěkné kontrakce nonstop, miminu začaly padat ozvy a ukončeno akutní sekcí. Druhý porod nečekaně rychlý v 4:50 mi praskla voda, čekala jsem doma - nic mi přeci není ☺, po chvíli jsem změnila názor a ikdyž máme nemocnici 5 min. Autem, málem jsem to nestihla. 6:31 příjem, 7:14 mimco na světě. Mě šila doktorka ještě 1,5 hodiny…
3. Vzhledem k předchozímu bodu bych na 60 km neměla. Jinak u mě rozhodovalo i to, že do Pardubic za mnou mohl manžel chodit třeba 2 x za den. Táhnout se 60 km do porodnice po práci už by se manželovi asi nechtělo…
Bod 3 - u prvního bych dojela i do jiného státu, u druhého bych nestihla porodnici, ani kdybych jí měla naproti domu
. Takže měj v záloze i něco bližšího.
Taky se vyjádřím ke 3. Ke třetímu porodu jsem jela 45km. Kontrakce začaly ve 3, vyrážely jsme o půl sedmé. Do porodnice jsme dorazili za hodinu (nečekaně rozkopané město s porodnicí) a bylo to tak ve chvíli, kdy jsem tam pocitově chtěla být. Dítě se narodilo o půl jedenácté a byl to můj nejrychlejší porod. Takže já bych asi fakt dojela kamkoli. Klidně si naplánuj menší porodnici, ale měj v záloze i nějakou bližší, kdyby se ti něco nezdálo. Jinak mě se v autě kontrakce prodýchávaly nejlíp, asi mi vyhovuje zrovna ta poloha.
Dobrý den, rodila jsem v Ústí n. Orlicí v srpnu 2017, ale já měla plánovaný císař. Byl to můj první porod. Sestřičky, doktoři úplně skvělý, pokud se zadaří a budu rodit znova, tak jedině tam.
Zatím jsem na Ústí slyšela samá pozitiva, ted se to opět potvrdilo.Tak snad to poznám včas a stihnu tam dojet ![]()
K bodu tři to mám stejně jako paní nademnou - kontrakce mi začaly ve 23 hodin, o půlnoci už byly pravidelné co 4 minuty, hlavně mi sly do zad, v půl 3 ráno jsme vyjeli, 50km, silnice prázdné, tak jsme tam byli za 40 minut, úplně v pohodě, malý se narodil až v 8:40, nechtělo se mu ven. A v autě se mi prodychavalo mnohem líp jak na hekarne
Ale raději bych měla v záloze bližší porodnici pro případ, že by se ti rozjel porod rychleji
Každopádně já pak měla v záloze u druhé jinou porodnici, kdybych nesla císařem a to jsem si domluvila, že bych spala u rodičů až bych byla termínovana, že bych se tam prostě na par dni nastěhovala, tak pokud máš v okolí té porodnice rodinku, tak bych to ještě zkusila takhle ![]()
@Klarka2795 ja mam termin za mesic a chystam se do Usti, mame to 15min autem. Vsichni moc chvali a na ty vetsi jsem slysela negativa, tak uvidim co to Usti. Byla jsem na prohlidce a moc pekne, prijemny personal…
Opravdu Ústí je skvělé, rodila tam moje ségra i kamarádky, a žádná jsme nenašly nic negativního. Po císaři jsem se nemohla rozkojit a sestřičky u mně byli skoro pořád a hodně mi pomáhali, takže jsem kojila až do jednoho roku. Na Pardubice jsem slyšela jen to špatné, ale opravdu jen slyšela, vlastní zkušenost nemám, ani jsem se tam nebyla podívat.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.