Porodnice a pár otázek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15.11.17 10:32

Porodnice a pár otázek

Ahoj :)

Ráda bych se zeptala hned na několik otázek.
1. Když chodím do poradny v porodnici, musím tam i rodit?
2. Nemá někdo zkušenosti s porodnicemi jako Pardubice, Hradec, Ústi nad Orlicí?
3.Chtěla bych rodit nejlépe v malé porodnici, ale je 60 km daleko, myslíte že se ta dálka dá zvládnout, jaké máte zkušenosti vy?

Mockrát děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
15.11.17 10:37
  1. Nemusíš, rodit můžeš, kde chceš. Mě se třeba teď u třetího dítka ptali, jestli tam budu i rodit (aby mi dali papíry na vyplnění doma v klidu, dopředu) nebo nebudu.
  2. To bohužel nemám, jsem od Brna.
  3. Já bych to zvládla jen u plánovaného císaře, plánované indukce, tedy jako nerodící. S rozjetým porodem ani náhodou. Rodila jsem v porodnici 20 km daleko a i tak to bylo naknap. Dítko se rozhodlo narodit v neděli v poledne, kdy byly prázdné silnice. Rodit ve všední den nebo ve špičce, tak nestihneme ani těch 20 km.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
15.11.17 10:44

Odpovim jen na otazku cislo 3. S rozjetymi kontrakcemi bych 60 km nedala ani nahodou, mela jsem co delat abych zvladla 4 km v noci v sanitce… takze si to neumim predstavit jet takhle daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
15.11.17 10:46

Ke treti otazce. U prvniho bych stuhla objet celou republiku dokola. U druheho jsem byla rada, ze mam porodnici 5 minut autem. Mit to dal rodila bych v lepsim pripade na schodech, v horsim v aute. To Ti nikdo dopredu nerekne, jestli bude dost casu nebo ne. Ale 60 km je teda dost daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
15.11.17 10:59

1. rodit nemusíš ve stejné nemocnici
2. netuším, rodila jsem ve zlíně
3. Neriskovala bych. Při porodu jsem jela do porodnice o půlnoci kde mne řekli že to jsou poslíčci a poslali domů. Podruhé jsem jela v sedm ráno kdy už jsem fakt dost trpěla a 60km bych fakt nedala. To že mne nechali v bolestech čekat v čekárně až do devíti a musela jsem si vystát frontu na poradnu načež mne všichni přesvědčovali že ve 37tt fakt ještě nerodím už je věc jiná a bohužel jsem byla blbá, měla jsem si vyřvat vyšetření přednostně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
15.11.17 11:05

Ja se vyjadrim jen k cislu 3. My mame nejblizsi,,dobrou'' porodnici 70km. A jsem rozhodnuta rodit opet tam. Ale chce to urcite vyjet hnedka jakmile zacnou kontrakce. Radsi jet parkrat zbytecne nez potom porodit na dalnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.17 11:10

Všem moc děkuji za odpovědi. Nejrpve porodnice navštívím a podle pocitu se rozhodnu. Samozřejmě se ta dálka naplánovat nedá. T pak asi podle situace. Každopádně děkuji za vaše zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
15.11.17 11:17

1. už tu byla zodpovězena, nemusíš rodit ve stejné porodnici
2. Já rodila 2 x v Pardubicích, ale už je to nějakou dobu. Rok 2010 a 2013, první porod jsem měla vyvolávaný, píchnutí vody, oxytocin - pěkné kontrakce nonstop, miminu začaly padat ozvy a ukončeno akutní sekcí. Druhý porod nečekaně rychlý v 4:50 mi praskla voda, čekala jsem doma - nic mi přeci není ☺, po chvíli jsem změnila názor a ikdyž máme nemocnici 5 min. Autem, málem jsem to nestihla. 6:31 příjem, 7:14 mimco na světě. Mě šila doktorka ještě 1,5 hodiny…
3. Vzhledem k předchozímu bodu bych na 60 km neměla. Jinak u mě rozhodovalo i to, že do Pardubic za mnou mohl manžel chodit třeba 2 x za den. Táhnout se 60 km do porodnice po práci už by se manželovi asi nechtělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
15.11.17 11:20

Bod 3 - u prvního bych dojela i do jiného státu, u druhého bych nestihla porodnici, ani kdybych jí měla naproti domu :mrgreen:. Takže měj v záloze i něco bližšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
15.11.17 11:38

Taky se vyjádřím ke 3. Ke třetímu porodu jsem jela 45km. Kontrakce začaly ve 3, vyrážely jsme o půl sedmé. Do porodnice jsme dorazili za hodinu (nečekaně rozkopané město s porodnicí) a bylo to tak ve chvíli, kdy jsem tam pocitově chtěla být. Dítě se narodilo o půl jedenácté a byl to můj nejrychlejší porod. Takže já bych asi fakt dojela kamkoli. Klidně si naplánuj menší porodnici, ale měj v záloze i nějakou bližší, kdyby se ti něco nezdálo. Jinak mě se v autě kontrakce prodýchávaly nejlíp, asi mi vyhovuje zrovna ta poloha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
15.11.17 11:42

Dobrý den, rodila jsem v Ústí n. Orlicí v srpnu 2017, ale já měla plánovaný císař. Byl to můj první porod. Sestřičky, doktoři úplně skvělý, pokud se zadaří a budu rodit znova, tak jedině tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.17 11:47

Zatím jsem na Ústí slyšela samá pozitiva, ted se to opět potvrdilo.Tak snad to poznám včas a stihnu tam dojet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
15.11.17 11:47

K bodu tři to mám stejně jako paní nademnou - kontrakce mi začaly ve 23 hodin, o půlnoci už byly pravidelné co 4 minuty, hlavně mi sly do zad, v půl 3 ráno jsme vyjeli, 50km, silnice prázdné, tak jsme tam byli za 40 minut, úplně v pohodě, malý se narodil až v 8:40, nechtělo se mu ven. A v autě se mi prodychavalo mnohem líp jak na hekarne :mrgreen: Ale raději bych měla v záloze bližší porodnici pro případ, že by se ti rozjel porod rychleji :-) Každopádně já pak měla v záloze u druhé jinou porodnici, kdybych nesla císařem a to jsem si domluvila, že bych spala u rodičů až bych byla termínovana, že bych se tam prostě na par dni nastěhovala, tak pokud máš v okolí té porodnice rodinku, tak bych to ještě zkusila takhle :)

• Citovat
  • Upravit
933
15.11.17 12:31

@Klarka2795 ja mam termin za mesic a chystam se do Usti, mame to 15min autem. Vsichni moc chvali a na ty vetsi jsem slysela negativa, tak uvidim co to Usti. Byla jsem na prohlidce a moc pekne, prijemny personal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
15.11.17 17:24

Opravdu Ústí je skvělé, rodila tam moje ségra i kamarádky, a žádná jsme nenašly nic negativního. Po císaři jsem se nemohla rozkojit a sestřičky u mně byli skoro pořád a hodně mi pomáhali, takže jsem kojila až do jednoho roku. Na Pardubice jsem slyšela jen to špatné, ale opravdu jen slyšela, vlastní zkušenost nemám, ani jsem se tam nebyla podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková