Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, rodil tu teď někdo v Kolíně?
Zajímala by mne zkušenost jak na porodíš tak šestinedělí, partner u porodu a návštěvy?
Děkuji 😊
Rodila jsem tam 3 měsíce zpátky a za mě musím jen doporučit.
Při porodu byli všichni moc milí, ochotní, nápomocní. Manžel tam mohl být celou dobu se mnou. Šestinedělí také paráda. Nesetkala jsem se tam s nikým nepříjemným. Právě naopak. Všichni byli usměvaví, příjemní. Prostředí je tam také moc hezké. Jídlo dobré, i dávali velké porce. Na návštěvy směl jen manžel, nikdo jiný.
Kdybych měla zase rodit (ikdyž u mě to teď bylo naposled
), tak jdu zase tam. Nemůžu nic vytknout ![]()
@Terezxx Mě to zachvili čeká a také bych ráda zvolila Kolín. Jak to funguje při příjezdu. Může být partner celou dobu semnou či je nějaký společný pokoj (hekarna) kam nesmí? ![]()
Děsím se toho, že budu někde zavřená sama ![]()
@Saris12 píše:
@Terezxx Mě to zachvili čeká a také bych ráda zvolila Kolín. Jak to funguje při příjezdu. Může být partner celou dobu semnou či je nějaký společný pokoj (hekarna) kam nesmí?
Děsím se toho, že budu někde zavřená sama
Manžel byl se mnou od úplného začátku až do konce
Sama jsem byla jen chvilku, než mi natočili monitor. Ale když se rozhodlo, že už si mě tam nechají, tak ho za mnou hned pustili. Měli jsme pro sebe celou místnost s vanou, sprchou, záchodem. Byl tam i skákací míč. Vím, že někde ještě někdo rodil, ale slyšela jsem jen občas výkřiky
, jinak jsme měli naprosté soukromí ![]()
Holky já jsem vybírala mezi Kolínem a Nymburkem, nakonec jsem vybrala Nymburk a byla jsem tam strašně spokojená, sestřičky byly táááák fajn, opravdu nemůžu vytknout jedinou věc, ale na Kolín jsem také slyšela spoustu chvály a navíc je to tam o dost modernější.
Já už jsem v Kolíně rodila v roce 2017 a mám z toho právě rozpačité pocity, i když neuvažuji, že bych šla jinam než do Kolína - rodilá Kolíňačka 🤦🏻♀️ 😁
Jen jestli se tam třeba něco nezměnilo 😊 ne jen vybavení 😁 ale ono to je asi i o tom na koho zrovna narazíte a jak se ten dotyčný vyspal 😁
Po prvním porodu mi bylo řečeno, že v NBK nemají dětskou JIP, na kterou syn zrovna tenkrát potřeboval a byl tam skoro týden 🙁
Rodila jsem tam pred tremi tydny a za me velka spokojenost. Jen doplnim predchozi tvrzeni - hekarna tam je a na ni doprovod nesmi. Na hekarnu ale pujdes, jen pokud pri prijmu jeste nejsi dost otevrena. Me praskla voda a cekala jsem tam na kontrakce asi pul dne, pak me presunuli na porodni box a manzel mohl prijet. PA i porodni lekar neskutecni profesionalove s lidskym pristupem!!
Jinak byla jsem tam pres tyden a myslim, ze jsem zazila vetsinu personalu sestinedeli, novorozeneckeho i novorozenecke jipky (mala byla nedonosena) a naprosta vetsina byla moc moc fajn, nektere sestry byly uzasne. Naslo se i par mirne prudnych, ale nic hrozneho. Jidlo mi moc nechutnalo, ale dalo se to, takova skolni jidelna, na tri dny dobry, ale po tydnu uz jsem UHO, sumavu/rohliky a skyr nemohla ani citit. Navstevy jsou benevolentni dle aktualni stanicni sestry, ja behala v dobe navstev na jipku za dcerou a nikdy nebyl problem se domluvit, ze manzel prisel mimo. Taky i kdyz oficialne muzou jen tatinci, tak k par maminkam prisly i babicky, vse je na domluve se stanicni a spolunedelkou. Ale zase aby z toho nemeli holubník.. Za sebe mi manzel stacil a pruvod navstev jsem nepotrebovala.
Jinak doporucuji se domluvit s vrchni sestrou - p. Husovou na prohlidce porodnice. Vse krasne vysvetli a ukaze. Me to moc pomohlo. kdyz nejsou ted predporodni kurzy.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.