Porodnice Teplice nebo Ústí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1292
6.9.17 13:29

Porodnice Teplice nebo Ústí?

Ahoj všem, jak to vypadá aktuálně v porodnici TP? Byly jste spokojené? Termín máme na Ježiška, tak se rozhoduji zda TP nebo Ul. Před 13lety jsem rodila v TP a vše OK. Mám to kousek od baráku, tak se zatím přikláním k TP.Ale pokud je porodnice kvalitativně stejná jako zbytek nemocnice, tak beru Ul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
281
6.9.17 13:37

Rodila jsem v TP, v Ústí mi řekli, že by mě vzali jenom pokud bych měla nějaké problémy, ale je to už deset let. Jinak za mě Teplice už nikdy, byla to hrůza. Teď naštěstí bydlím na druhém konci republiky, takže už to naštěstí nemusím řešit, taky mám TP na Vánoce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
6.9.17 13:42

Za mě Ústí n. L. Je tam kvalitnější péče a neonatologie. Je důležité si říct (podle mě), proč rodíme v nemocnici--- protože kdyby se něco stalo, dostane se mně a dítěti pomoci. A ta je rozhodně lepší v Ústí, kam se i komplikovanější případy převáží. Pokud máte jiná kritéria než kvalitu poskytované péče, volte podle nich. Já byla v Ústí moc spokojená. Stejně tak kamarádka, ktera prvni dítě rodila v Teplicich, druhé v Ústí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
6.9.17 13:47

První dcera (3,5) v Ústí, druhá (2) Litoměřice (v Ústí rekonstrukce).
Pokud mám srovnat, samotný porod mnohem lepší v Ústí (lepší vybavení, příjemnější prostředí). Poprodní péče jednoznačně Litoměřice a to bylo opravdu totálně nervàno kvůli zavřenému Ústí. V Ústí nadstandard, Litoměřice pokoje po dvou a zázemí pro dva pokoje před…(nadstandard nebyl volný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
6.9.17 13:58

@sediza Pokud by hrozil předčasný porod, tak je Ústí jasná volba. Vycházím z toho, že budu rodit v termínu. První porod byla rychlovka bez komplikací, tak spoléhám, že to klapne i napodruhé. Samozřejmě vždy se může něco pokazit. Takže jsem zatím na vážkách. TP mám kousek, mám tam dobrou zkušenost, našla jsem dost pozitivních recenzí. Jenže nemám zkušenost s péčí při komplikaci. V Ul přišla na svět holčička mojí kamarádky, měla sotva 750g a infekci organismu. Teď je z ní zdravá roční slečna, takže Ul je v tomto ohledu bezkonkurenční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
6.9.17 14:03

@HankaS82 Podle mě se podle recenzí může člověk v tomto ohledu těžko řídit. Každý je jiný. Pro každého jsou důležité jiné věci. Pro mě je to třeba kvalita zdravotní péče. Pro někoho přístup personálu atp. Pro mě je Ústí jasná volba :)

Mohla bych Vám psát různé věci, co vím, co se staly v Teplicích, co se staly v Ústí atp. Ale Váš porod bude jiný, stejně tak, jako vaše zkušenosti. Prostě jediné na čem záleží je zdraví Vaše a Vašeho dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
27.1.19 11:37

Obnovuji diskuzi :mavam:
Jaké máte aktuální zkušenosti ať už z Ústí nebo Teplic??
Byla jsem původně rozhodnutá pro Ústí, ale na jaké k.ávy jsem narazila při sepsání k porodu :cert: :cert: … přemýšlím i o jiných variantách. Nebojím se ani tak porodu jako přístupu personálu. Jinak k porodu mám domluvenou dulu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
27.1.19 12:19

Rodila jsem loni v Ústí. Zvažovala jsem také Teplice, všichni mi je doporučovali, nakonec vyhrálo Ústí, protože je to perinatologicke centrum a kdyby se nedej bože něco stalo chtěla bych pro své dítě nejlepší možnou péči a možnost být mu nablízku. Nakonec mě přijali na rizikové a porod mi vyvolávali takže se mě stejně nikdo neptal kde chci rodit, prostě mě poslali do Ústí. Vystřídali se mi dvě porodní asistentky. Druhá mi zkoušela vnutit jinou polohu ale když jsem řekla prostě ne, netlačila na mě. Nakonec mě rodila mladá paní doktorka. Obecně všichni doktoři mi přišli milí a profesionální. Na šestinedělí byla nepříjemná jedna sestra ale přežila jsem to. Já jsem teda po nich nic moc nechtěla takže to bylo v pohodě. Celkově prostě pozitivní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
27.1.19 14:59

@Medičkaa Díky za zkušenost :kytka: Já právě po nich nechci absolutně vůbec nic :lol: chtěla bych si porodit v klidu a soukromí bez zásahů a na rození doma samozřejmě nemám koule :mrgreen: a vydávat se v bolestech ideálně do Vrchlabí si taky nelajznu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
27.1.19 15:11

Ahoj,já jsem rodila v Ústí v srpnu a za mě také dobra zkušenost,doktorka na mě trochu při porodu,,nadávala " že moc nespolupracuji,ale mě to bylo celkem ve finále jedno :D ,hlavně že vše dobře dopadlo,sestřičky byli všechny úplně suprove, jen opravdu ta jedna ( taková starší ) byla hrozná,byla jsem na pokoji s mladou holčinou a po té se vozila pěkně,až se chudák jednou rozbrečela :( ,ale jinak opravdu spokojenost. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
27.1.19 15:16

@Salina12 Díky a mělas nějaké požadavky u porodu? Třeba na nepíchání oxytocinu, vody, nenastřihovat, aby do vás pořad někdo nesahal, jiná poloha než na křesle..? Zajímalo by mě, jak se tam na tohle tváří. Zatím jsem měla tu čest se dvěmi PA a připadalo mi to jako že tam se prostě jede podle nich a tečka, žádný zdržovačky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
27.1.19 15:31

Já jsem při sepsání raději souhlasila se vším, protože jsem nevěděla,co vše se může stát a nechtěla jsem v žádném případě ohrozit malého.Voda mi odtekla než jsme dorazili,stříhat jsem nechtěla,ale nakonec doktorka musela,protože se jim nezdály ozvy,tak aby to urychlila,pichly mi i oxytocin do kapacky,asi ze stejného důvodu,já měla křížové bolesti takže mi už ke konci bylo tohle opravdu jedno,slyšela jsem jen jak říkají,že se tam malému nelibi a chtěla jen aby byl venku.jedine co jsem nechtěla byl epidural.mela jsem i ten rajský plyn,ale zpětně toho lituji,bylo mi z toho akorát blbě a nemyslím,že to něčemu pomohlo.jinak jsem se je snažila jako prvorodička poslouchat,jediné co mě fakt štvalo,že tě při kontrakcich pořád napomínání ať nemručíš :roll: já fakt nevěděla,jak mám být úplně potichu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
27.1.19 15:36

Jo a to ať do mě stále nesahají jsem jim říkala také,ale tohle asi oni opravdu respektovat nebudou,když uznají že je to nezbytné, stejně tak nástřih.co se týče oxytocinu nevím,pokud u sepsání odmitnes,tak ti ho asi nemůžou vnutit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
27.1.19 15:42

@Salina12 Ať nemručíš :lol: :lol: No, takhle po internetu mají recenze dobré, ale od známých slyším věci, za které bych tam já udělala bordel. Jinak chápu, že pokud je nějaký problém, tak požadavky jdou částečně stranou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
27.1.19 15:51

No ať nemručím přesně :lol: já kdybych si pořádně ulevila tak to šlo možná rychleji :mrgreen:ale fakt byli všichni hodní,asi záleží na koho nacházíš na směně jako všude.preji aby vše proběhlo hladce a rychle :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková