Porodnice v Ostravě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
39
19.1.04 20:57

Porodnice v Ostravě

Ahoj holky,

chtěla jsem vás poprosit, pokud má někdo zkušenosti s porodnicemi v Ostravě, jestli by se se mnou nemohl podělit o zkušenosti. Bydlíme v OV 1,5 roku a teď jsem 25 týdnů těhotná. Nevim, pro kterou se mám rozhodnout…

Moc děkuji za pomoc.

Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
20.1.04 10:15

Porodnice v Ostravě

Ahoj,

ještě jsem nerodila, ale čeká mě to v květnu. Mám spoustu kamarádek, které už to mají za sebou a to ve všech třech porodnicích.

Sestra rodila na Fifejdách. Nemocnice má hodnocení Baby Friendly Hospital, takže hodně dbají na kojení a všeho kolem miminka, ale prý to přehánějí, a maminky, které mají s kojením problémy spokojené s přístupem sester moc nejsou.

Další dvě kamarádkz rodilz ve Vítkovicích. Je to taky Baby Friendly Hospital, ale je to nemocnice stará, hlavně vybavení. Zato přístup sestřiček to vše vynahradí. Prý jsou fantastické.Jsou i pro alternativní porody.Jen jsem slyšela, že v případě vážných problémů ať maminky nebo miminka na to nejsou moc dobře vybaveni.

A pak je tady nová porodnice v Porubě ve fakultce. Sestra tam pracuje a šla by tam snad jen proto, že ví, že tam dostane tu nejlepší zdravotní péči. Co se týká sesterské péče už nadšená není. Ale i to může být velmi subjektivní.

Zkus se podívat na hodnocení nemocnic tady na emiminu, nebo i na rodině.cz. Sama ještě nejsem rozhodnutá.

A ještě, nezáleží, kde bydlíš. Vzít Tě musí všude. Fakultka snad nebrala, protože, když byla nově otevřená, tak měla nabito.

Měj se , Petra

• Citovat
  • Upravit
11
20.1.04 10:52

Porodnice v Ostravě

Ahoj Helenko. Já jsem ještě nerodila a ani nejsem těhotná, ale již se na těhotenství připravuji. Každý den trávím několik hodin na internetu, hledáním informací o těhotenství. Chci Ti poradit, aby ses poptala či mrkla na vysvědčení porodnice ve Frýdku-Místku. Není to od Ostravy daleko a skoro všechny příspěvky k hodnocení této porodnice byly pozitivní. Jedna kamarádka tam rodila a byla moc spokojená, druhá tam brzy rodit půjde a já tam půjdu rodit taky. Jinak po F-M bych se rozhodla pro Fifejdy, dle hodnocení je taky dobrá. Nebo zajdi na průzkům přímo do porodnice. Každopádně je těžké se rozhodnout, protože každý porod je individuální, dále i v té nejlepší porodnici může mít službu zrovna nějaká naštvaná sestřička, která nám přípravu porodu znepříjemní. Měj se krásně Helenko a přeje Ti hodně štěstí při výběru porodnice. Pa :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
20.1.04 20:26

Porodnice v Ostravě

Ahoj Helčo,

rodila jsem v porodnici v O.-Vítkovicích (v r.2002) a nedám na ni dopustit. Je pravda, že vybavení je postarší a navíc není umístěná v příliš pěkném prostředí (otvírat okno bych tam příliš nedoporučovala), ale přístup veškerého personálu je opravdu skvělý!!! Lékaři, porodní asistentky i sestřičky byli milí, příjemní a ochotní pomoci…navíc už tehdy jsem byla mile překvapena, jak dodržovali „desatero kojení“ (nepřikrmování; když je třeba, tak zá:,–(ně alternativními způsoby..), v tomhle směru, myslím, dost výrazně „pokulhává“ porodnice v Porubě (jinak mám s FN Ostrava dobré zkušenosti..). Pokud bys rodila ve Vítkovicích, vyplatí se zaplatit si nadstandart (poj.207 ti hradí 5 dní), hlavně kvůli sprše a toaletě, kterou máš na pokoji a taky pokud jsi s miminkem sama na pokoji, myslím, že se lépe „sžijete“ a vzájemně si sebe užijete…Pokud by ti hrozil předčasný porod (v žádném případě ti to nepřeju!!), bylo by lepší jet rovnou na FN Ostrava, abys měla jistotu, že budeš s miminkem..Určitě si zajdi porodnice prohlédnout (všechny to umožňují-když si tam zavoláš, určitě ti řeknou, kdy můžeš přijít..).

Hodně zdravíčka tobě i miminku a ať vše proběhne v pohodičce..

přeje Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
20.1.04 22:38

Porodnice v Ostravě

Ahoj Helčo,

rodila jsem v červenci 2003 v O-Porubě. Před porodem jsem se byla podívat do porodnic v Porubě a ve Fifejdách a rozhodlo prostředí porodnice. Na Fifejdách mi byla nesympatická velká hekárna pro 5 mamin a společná sprcha přes chodbu, porodní sál se 3 por. stoly oddělenými jen zídkou a vůbec celkové nemocniční prostředí. Poruba nabídne rodičce „útulný“ pokojíček - porodní pokoj, který má vlastní sprchu a WC, a mamina je na něm po celou dobu porodu. Poruba je ale věčně přeplněná - na všech pokojích šestinedělek byla v té době přidělána třetí postel. (V červenci však byla přeplněná i Fifejdská porodnice, jak jsem se dověděla později.)

Já jsem byla v Porubě moc spokojená, hlavně mi moc pomohla neustálá přítomnost tatínka u porodu (ve Fifejdách mají prý tendenci tatínka poslat domů, dokud se něco neděje - informace od 2 známých). Porodní asistentka byla moooc hodná a vstřícná, radila mi a odpovídala na mé otázky. Před porodem jsem strávila hodně času ve sprše pod horkou vodou a skoro do konce porodu jsem hopskala na balonu. Při vlastním porodu asistoval lékař a vzhledem ke komplikacím (miminko nemělo kyslík) jsem byla velmi ráda, že rodím v dobře technicky vybavené porodnici. Oddělení šestinedělek taky nebylo špatné, ale to asi dost záleží na spolubydlících… sestry a personál byly vstřícné, radily s kojením, pomáhaly a když dcerka v noci neustále plakala,pohlídaly ji, ať se můžu trochu prospat… No, prostě si nemůžu stěžovat.

Ať už si vybereš jakoukoliv nemocnici, stejně záleží na tom, kdo má zrovna službu… A bolení bude asi taky stejné v kterékoliv Ostravské čtvrti :-) Přeji Ti co nejjednodušší porod a správnou volbu místa narození Tvého dětátka.

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.1.04 23:50

Porodnice v Ostravě

Ahoj.

Moje zkušenost je sice už staršího data (bude to 5 let), rodila jsem ještě v Zábřehu, nynější Poruba. Prostředí tam bylo hrozné, ale pro případné komplikace je prostě fakultka vybavena nejlépe. Do Vítkovic bych nešla ani kdyby mi platili (nedávno odvolali primaře porodnice z důvodu rapidního snížení počtu porodů), i já jsem slyšela jsem samá negativa. A Fifejdy? Prý tam často řeší poporodní komplikace. Moje volba by byla jedině Poruba. Ale rozhodnutí bude stejně jen na tobě.

Zdraví Tina

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.1.04 00:36

Porodnice v Ostravě

Ahoj rodila jsme na Porube loni v zari a byla jsem maximalne spokojena. Priste me jinam nedostanou. Kamaradka rodila ve Vitkovicich a ma stejny nazor, byla tam taky desne nadsena a dalsi znam rodila na fifejdach, ale ta teda spokojena nebyla. Dvojcata ji vzali (nechali ji rozhodnout, ale doporucili cisare) o tri tydny driv cisarev bez zjevne priciny - asi ve stylu, takze budete rodit cisarem? TAk to udelame zitra… A a mimca mela mesic v inkubatoru… TAkze ta rika, ze kdyby nejake priste bylo, tak ji tan uz neuvidi…

Ale to je subjektivni, musis se rozhodnout sama. Na Porube jsou profesionalove, ale je tam frmol, necekej, ze ti budou sestry delat pomysleni, to spis ve Vitkovicich nebo na Fifejdach. Ale ono je lepsi si navyknout na vlastni peci uz v porodnici. JA byla spokojena tam, jine by spokojene byt nemusely.

Lesina

• Citovat
  • Upravit
39
22.1.04 23:17

Porodnice v Ostravě

Ahoj holky,

chci vám moc poděkovat za rady, opravdu jste mi moc pomohly. Sice bych nejraději rodila v Uherském Hradišti (jako své první mimi), ale přece jenom nepojedu cca 170 km s porodníma bolestma, že…?

Rozhodla jsem se, že se zkusím poptat v Porubě - přece jenom jsou tam nejlépe vybaveni pro případné komplikace. Jen by mne ještě zajímalo, jak to vypadá na šestinedělí - jsou tam společné sprchy a záchody nebo má každý pokoj svoje?

Že jsou 3 maminky na pokoji mi zase tak nevadí, aspoň si mám s kým povídat.

Tak tedy ještě jednou moc děkuji za pomoc.

Helča 25+5 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
14.4.06 22:38

Teď jsem objevila tuto diskusi.
V červnu 2004 jsem rodila v Porubě. Nadšená jsem opravdu nebyla. Nemocnice byla přeplněná, porodní asistentka děsná, strašně spěchali, na porodním pokoji jsem nezůstala 2 hodiny jak by se mělo, protože na chodbě už seděla další mamka a čekala až se odrodí a uvolní místo, atd…

Bohužel i já jsem dala přednost pohodlí a pěknému prostředí. Není to ale vše a není to při příchodu děťátka na svět to hlavní. Věřte. Navíc mají zvláštní přístup ke kojení. Je pravda, že paní doktorka Lišková na Fifejdách má poněkud zvláštní přístup, ale já na ni nedám dopustit, protože mě až po příjezdu domů a docházení na Fifejdy rozkojila a naučila odstříkávat.

Moje sestra ve fakultce pracuje a včera v noci meli stop stav. A je to bohužel i tím, že do Ostravy jezdí rodit maminky z Jičína, Opavy a dalších měst, kde porodnice mají a přednostní péči, kterou by fakultní nemocnice měla poskytovat nepotřebují.

Peta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
14.4.06 22:39

Teď jsem objevila tuto diskusi.
V červnu 2004 jsem rodila v Porubě. Nadšená jsem opravdu nebyla. Nemocnice byla přeplněná, porodní asistentka děsná, strašně spěchali, na porodním pokoji jsem nezůstala 2 hodiny jak by se mělo, protože na chodbě už seděla další mamka a čekala až se odrodí a uvolní místo, atd…

Bohužel i já jsem dala přednost pohodlí a pěknému prostředí. Není to ale vše a není to při příchodu děťátka na svět to hlavní. Věřte. Navíc mají zvláštní přístup ke kojení. Je pravda, že paní doktorka Lišková na Fifejdách má poněkud zvláštní přístup, ale já na ni nedám dopustit, protože mě až po příjezdu domů a docházení na Fifejdy rozkojila a naučila odstříkávat.

Moje sestra ve fakultce pracuje a včera v noci meli stop stav. A je to bohužel i tím, že do Ostravy jezdí rodit maminky z Jičína, Opavy a dalších měst, kde porodnice mají a přednostní péči, kterou by fakultní nemocnice měla poskytovat nepotřebují.

Peta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
14.4.06 22:49

No a kde budeš rodit druhé mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
14.4.06 22:57

Pokud nebudu potřebovat fakultku, což už asi ne, protože jsem ve 33tt tak asi na Fifejdách. Mám to nejblíž. Do Vítkovic jsem kdysi docházela na přípravu k porodu, ale mám trochu obavu z lékařské péče v případě komplikací. Na Fifejdách je i neonatologická JiP, kdyby něco.

Manžel má sice trochu obavy ze společných prostor na první dobu porodní, v tom je fakultka jedinečná. Ale důležitější jsem v tomhle případě já a mimčo. Na blbou PA můžu samozřejmě narazit i tady.

Tak asi tak já. Každá si to musí rozmyslet. Rozhodně fakultku nehaním, ale já jsem tam spokojená nebyla ani s porodem ani s šestinedělím. A co bohužel nechápu, za co dostala Baby Friendly. Ale budou to už dva roky.

Peta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
14.4.06 23:08

Já zase naopak chodila na kurs na fakultku a to mě přesvědčilo jít rodit do Vítkovic :wink: , a byla jsem spokojená. Tak ať je to na těch Fifkách lepší a tu jipku vůbec nepotřebujete. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
14.4.06 23:23

Moc díky. Věřím, že ve Vítkovicích to bylo super. Rodily tam kamarádky a zádná nebyla nespokojená. Spíš naopak.
 Peta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.4.06 23:31

Vidim, ze jsem uz prispela - prede dvema lety. No a od te doby se mi narodila druha holcicka - v Porube. A byla jsem opet maximalne spokojena.
Doporucuji.
Ale znovu podotykam, ze kamaradky rodily i ve Vitkovicich i na Fifejdach a spokojene jsme byly vsechny.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková