Posílání pošty mimo Evropu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.8.23 22:50

Posílání pošty mimo Evropu

Dobrý den,
omlouvám se pokud jsem dopis zařadil špatně, jsem tu nový.
Mám dotaz ohledně posílání pošty mimo Evropu (Indie). Můj kamarád z Indie bude mít brzy narozeniny a já bych mu moc rád poslal dárek. Bohužel se trochu ztrácím v postupu.
Můj dárek by byl v obálce a uvnitř by byl dopis + jedna pohlednice a jeden náramek jako dárek.
Moje dotazy jsou:
1. Budu platit clo? Někde jsem se dočetl, že když je to pouze psaný dopis, platí se jen poštovní známka. Dárky jsou v hodnotě cca 7 euro.
2. Na dopis se píše adresa odesílatele. Já bych však ocenil aby při jakémkoliv problému se dopis nevracel na mou adresu. Nemohu spíše napsat adresu mé nejbližší pošty, která by mi poté dala vědět, kdyby se dopis vrátil?
3. Kolik tak cca budu platit celkově? Obálku bych posílal do Mumbai.
4. Jakékoliv rady mi pomohou, já sám nikdy nic mimo Evropu neposílal. Takže rady, na co bych si měl dát pozor ocením

Omlouvám se pokud to sem nepatří, ale už jsem fakt zoufalý a raději se zeptám nejdřív tady. Paní na naší poště nejsou většinou v dobré náladě a já je nechci dráždit. :D
Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20834
22.8.23 07:04

Proč se aspoň nepodívas na stranky české pošty???

https://www.ceskaposta.cz/…do-zahranici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14565
22.8.23 09:48

Různé blbosti se daji poslat normálně v dopise a žádné clo se neřeší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.23 12:40

@Semtex a nemůžu dostat třeba pokutu nebo tak?

• Citovat
  • Upravit
14565
22.8.23 13:14
@Anonymní píše:
@Semtex a nemůžu dostat třeba pokutu nebo tak?

Za co a od koho? :lol: Běžně po světě můžeš poslat komukoli cokoliv, byla jsem jednu dobu na postrcrossingu a tam fungovaly různé kolotoče s takovymi drobnostmi, parkrat jsem se i zapojila :lol: problematické by možná mohlo byt nějaké jídlo, za to bych úplně ruku do ohne nedala, ale nějaké takové “blbiny” typu náramek fakt nikdo řešit nebude ;) teda pokud ten náramek není třeba za slonoviny nebo neobsahuje nějaké kapsle s heroinem :lol: to bych řekla, ze by asi problém byt mohl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný