Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všechny. Nechci zbytečně plašit s pohotovosti když už je vše OK, ale stalo se to také někomu už takhle brzo? Bylo to hnedka po sexu (sex byl po 14 denní pauze, byl zákaz od doktorky kvůli tvrdnuti břicha ) nicméně už byl povolen. Hned “po” když sem si lehla tak mi začali jakoby kontrakce, po dobu asi 25 minut mi tvrdlo břicho jakoby se stahovalo a zase povolovalo… žádné bolesti, postupně to odeznělo a od te doby nic… chápu poslicky ale ze už ve 27tt??
@Elelfo píše:
Ahoj všechny. Nechci zbytečně plašit s pohotovosti když už je vše OK, ale stalo se to také někomu už takhle brzo? Bylo to hnedka po sexu (sex byl po 14 denní pauze, byl zákaz od doktorky kvůli tvrdnuti břicha ) nicméně už byl povolen. Hned “po” když sem si lehla tak mi začali jakoby kontrakce, po dobu asi 25 minut mi tvrdlo břicho jakoby se stahovalo a zase povolovalo… žádné bolesti, postupně to odeznělo a od te doby nic… chápu poslicky ale ze už ve 27tt??
Proč pohotovost? Doktoři dnes normálně ordinuji. Řekla bych, že to bude tím sexem. Jestli si měla orgazmus tak ten způsobuje stahování dělohy. Poradila bych se telefonicky s doktorkou, řekla bych ale že budete opět nejspíš bez sexu.
Poslicky muzes bezne mit od 5. mesice. Ja je taky mela snad polovinu tehotenstvi. Vyvolal ti je ten sex - to tak delal i mne, ale ja uz chtela porodit. Nakonec jsem stejne sla na vyvolani ![]()
@JancaS84 píše:
Proč pohotovost? Doktoři dnes normálně ordinuji. Řekla bych, že to bude tím sexem. Jestli si měla orgazmus tak ten způsobuje stahování dělohy. Poradila bych se telefonicky s doktorkou, řekla bych ale že budete opět nejspíš bez sexu.
No můj gynekolog třeba v úterý taky není. Jen 2× týdně
@JancaS84 ano ordinuji, sle ja už sem měla predtim 14 dni lidový režim s zakázány sex. Doktorka po poslední kontrole vše povolila, nechala téma naordinovane léky ale říkala ze kdyby se něco dělo tak mám jet do nemocnice zrovna, ze ona už mi nemá jaky jiný léky dat
Beru hořčíky a na noc utrigestan.
@Cullenova takže tohle jsou skutečně poslíčci? Já myslela ze poslíčci jsou ze parkrat za den ztvrdne břicho třeba tak 10×, ale tohle bylo proste 15 minutový stahování s roztahovani no a hned po tom sexu no 😁 bez bolesti s postupně to slablo až zmizelo a od te doby nic msm břicho jak polstarek
@Elelfo takže znovu hořčík máš z důvodu nejspíš dráždivé dělohy takže prostě si rozmysli jestli chceš sex nebo rodit…pokud máš v tomhle týdnu i utrogestan tak tě asi má z nějakého důvodu jako rizikovou?
@wewa ona mě řekla ze jednou týdne pohlavní styk mužu, včera byl snad po 14 dnech 🙂utrogestan mám až do konce těhotenství prý ze radši. Kontrolu mi dala až za 5 týdnu tak já nevím když bych byla extra riziková tak by mě chtěla vidět snad častěji s nedovolila by mi sex?? předpokládám ze vi co děla jako doktorka
@Elelfo píše:
@Cullenova takže tohle jsou skutečně poslíčci? Já myslela ze poslíčci jsou ze parkrat za den ztvrdne břicho třeba tak 10×, ale tohle bylo proste 15 minutový stahování s roztahovani no a hned po tom sexu no 😁 bez bolesti s postupně to slablo až zmizelo a od te doby nic msm břicho jak polstarek
Mne ke konci tvrdlo bricho i pul dne intervalech 5-20 minut. Pokud mas moznost, zavolej aspon na gyndu a popis svuj problem. Pravdepodobne ti predepise horcik.
@Elelfo píše:
Ja jsem je teda mela az tak od 29. nebo 30. tt. Ale kazdy den nekolikrat treba 2 - 3 hodiny v kuse. Bolestive pravidelne tvrdnuti bricha po 2 minutach. A bylo jedno, jestli jsem blbla s detmi na hristi (bylo to ve 4. tehotenstvi, takze jsem mela 3 male deti), nebo lezela na gauci. No a rodila jsem 39 + 4.
To tvoje taky byli poslicci.
Po sexu mi taky tvrdne břicho, ale do par minut to přejde. Hlavně teda po orgasmu. zavolej na gyndu a popros o magnosolv nebo o jiný hořčík, docela mi to v prvním těhotenství pomohlo, ale tam jsem tvrdnuti břicha měla snad i 20× denně tak od 17tt řekla bych, bylo to šílený. Nakonec jsem rodila 40+5, tak bych na pohotovost asi nejela.