Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem v 39+ tt a tedy, myslela jsem, že poslíčky či tvrdnutí břicha poznám. Teď jsem byla na prohlídce a pan gyn. povídá “nojo, tvrdne vám břicho”, tak na nej koukám, jak vyorana myš, jelikož si celou dobu myslím, že to je mala v břichu a proste se nacpe na jednu stranu. Vždy je to “tvrdnuti” s pohybem… tak by mě zajímalo, jestli se daji splést i posličci s pohybem mimča..? Parkrat za den mi přijde, že se tam mala vrti a já u toho mám pocity, jako u MS a pak se zase vrtne a dobrý. Bez vrteni nic necítím, ale mala se vrti skoro furt, tak jsem z toho jelen. Jaký jste měly posličky?
@Janadzus píše:
Ahoj holky, jsem v 39+ tt a tedy, myslela jsem, že poslíčky či tvrdnutí břicha poznám. Teď jsem byla na prohlídce a pan gyn. povídá “nojo, tvrdne vám břicho”, tak na nej koukám, jak vyorana myš, jelikož si celou dobu myslím, že to je mala v břichu a proste se nacpe na jednu stranu. Vždy je to “tvrdnuti” s pohybem… tak by mě zajímalo, jestli se daji splést i posličci s pohybem mimča..? Parkrat za den mi přijde, že se tam mala vrti a já u toho mám pocity, jako u MS a pak se zase vrtne a dobrý. Bez vrteni nic necítím, ale mala se vrti skoro furt, tak jsem z toho jelen. Jaký jste měly posličky?
jako - a není to v důsledku jedno, jestli jsou to pohyby nebo poslíčky?
@stinga píše:
jako - a není to v důsledku jedno, jestli jsou to pohyby nebo poslíčky?
Asi ano
,ale jen by mě to zajímalo. Počítám, že kontrakce pak poznám ![]()
Při ztvrdnuti mám břicho jako kámen, kolikrát i takový divnotvar břicha, podle toho, jak je tam zrovna malý uvelebeny. Poslíčky cítím spíš jako menstruacni bolest v podbřišku a vystreluje mi to do kříže. Obojí je nepříjemný, cítím to hodně a často, stejně jako v prvním těhotenství. Ale mám dráždivou dělohu. A kontrakce jsem poznala hned, to bylo zase jiné.
@citlivaduse píše:
Při ztvrdnuti mám břicho jako kámen, kolikrát i takový divnotvar břicha, podle toho, jak je tam zrovna malý uvelebeny. Poslíčky cítím spíš jako menstruacni bolest v podbřišku a vystreluje mi to do kříže. Obojí je nepříjemný, cítím to hodně a často, stejně jako v prvním těhotenství. Ale mám dráždivou dělohu. A kontrakce jsem poznala hned, to bylo zase jiné.
Ty divnotvary břicha mam často a dlouho, ale vždy jsem si říkala, že se proste mala protahuje nebo prevali a tak chvíli zůstane. Pak se hne a dobrý. A poslíčci to snad taky budou. Menstruační bolest a píchnout, ale nic hrozneho
. A to včera říkám partnerovi, že už má mala pěknou sílu.
@Janadzus Máš už porod za dveřmi, tohle k tomu patří. Já zítra začínám teprve 33. týden.
Me tvrdlo bricho cely tehotenstvi a ke konci uz teda dost brutalne.. mela sem bricho jak sutr a bylo to dost neprijemny.. poslicky sem mela za celou dobu dvakrat a vystrelovaly mi z podbrisku do nohy..ale kazda to mame taky jinak🤷🏻♀️
Jinak kdyz sem rodila tak sem si to s poslickama spletla.. ale jelikoz to trvalo docela dlouho a bylo to pravidelne tak mi bylo jasny ze budu rodit😁a pak uz to bylo tak nesnesitelny ze sem jela do porodnice a za dve hodiny byl malej venku😁
@barboravavrova píše:
Me tvrdlo bricho cely tehotenstvi a ke konci uz teda dost brutalne.. mela sem bricho jak sutr a bylo to dost neprijemny.. poslicky sem mela za celou dobu dvakrat a vystrelovaly mi z podbrisku do nohy..ale kazda to mame taky jinak🤷🏻♀️
Jinak kdyz sem rodila tak sem si to s poslickama spletla.. ale jelikoz to trvalo docela dlouho a bylo to pravidelne tak mi bylo jasny ze budu rodit😁a pak uz to bylo tak nesnesitelny ze sem jela do porodnice a za dve hodiny byl malej venku😁
A to tvrdnuti je proste jen břicho jak kamen? Nebo se u toho ta deloha stáhne tak, že je to křeč? Ja to teď mám často, ale bez nějaké velké křeči, proste jen tvrdé břicho, uvedomim si kdy to začne, pak jdu třeba na záchod nebo do ledničky a ani nevím, kdy to povolilo. Já fakt nepoznám, zda je to to tvrdnuti nebo pohyb malý, co se nacpe na předek břicha (jestli je to tedy mozne, že to děla ona). Nebo to jsou ty poslicci? ![]()
@Janadzus me se to cely vzdycky jakoby stahlo a bylo tvrdy a vzdycky sem cekala az to prejde🤷🏻♀️ale kamaradka treba rikala ze to vzdycky musela rozchodit. Kdyz se mi tam posunul malej tak to sem vzdycky poznala protoze to bylo i videt ze je napresovanej na jedny strane😀a i sem to citila jak se tam celej posunul.. ale taky to bylo takovy neprijemny dost. Takze tezko rict podle toho co popisujete🤔 😀
@barboravavrova Mně se u toho tvrdnuti taky břicho vyloženě nepříjemně stáhne a je jak šutr na pohmat.
Ano stáhne se a ztvrdne. Vtipný, ze si celou dobu myslím, ze to děla mala nebo, že je to z jídla, jelikož dřív (5.měsíc) jsem to opravdu měla hlavně po jídle a přitom je to to tvrdnuti. Tak ještě, že to nebylo vážný. Známa tak skončila v nemocnici a od 4.měsíce jen ležela. Ale zase kdyby to u mě bylo vážný, tak to na kontrole poznají - snad…
@Janadzus 😱tak to si neumim predstavit. Tak at vam vse dobre dopadne🙂