Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
MALM postel nám taky vrže
. Teď ji máme tři roky, už si nepamatuju, kdy začala vrzat, ale dobrá zpráva je, že se to vrzání aspoň nezhoršuje, je to pořád stejné, takže už jsem si zvykla
. Nicméně pokud chcete fakt bytelnou postel na mnoho let, IKEE se vyhněte
.
Tak koukám, že jsem jediná komu Malm nevrže, je fakt, že jí šetříme
a máme jí jen rok.
Díky moc za všechny příspěvky
není to vrzání taky ve výběru roštu? koukala jsem že jich mají víc na výběr…
@vmadla My jsme vystřídali dva různé rošty a vrže to pořád
. Ale možná to může být i nerovností podlahy, když se narodil malý a museli jsme kvůli postýlce a přebalováku přestavět ložnici všimla jsem si, že postel na jiném místě ložnice vrže trochu méně. Možná jen náhoda, nevím
.
Já teď sháním (dvou) postel tak na tři roky, pak počítám, že ji vyměním. Nemám teď extra hodně peněz, nějakou spíš „economy“. Máte nějaké tipy? Asi bych ji opravdu chtěla z Ikey, protože tam budu nakupovat i ostatní nábytek a chtěla bych si to všechno nechat přivézt pokudmožno najednou. Když občas vrzne, tak to přežiju, spíš jde o to, aby to nebyl nějaký extrém.
O matraci uvažuju o pružinové s taštičkami, máte ji někdo?
@Katakomba Ahoj, my máme nejlevnějsí dvoupostel z Ikea a nejlevnější pružinovou matraci. Kupovala jsem jí ještě na VŠ, na pár let, mám ji už tak 12
. Jsme naprosto neschopný dokopat se pro novou
, peníze by se našly. Teď když jsem těhotná, tak mě ta matrace všude tlačí, ale dřív jsem si nestěžovala, postel drží. Ta naše už se nedělá, ale klidně bych brala tu nejlevnější, matraci to chce vyzkoušet, uvidíš.
@Katakomba 2 roky sem s přítelem spala na té nejlevnější 140 posteli z Ikea, je úplně dostačující, hodně záleží na matraci a roštu, doporučuji na místě vyzkoušet.
http://www.ikea.com/…ts/30185064/
@Bauli Máme něco podobnýho, starší mode. Jen je třeba počítat s tím, že je třeba to natřít.
Takže mezi tím malmem a tou úplně nejlevnější asi není moc rozdíl, že?
@Katakomba záleží, jak širokou chceš postel, ta nejlevnější je 140 a Malm 180 a hodně dělá rošt a matrace
A nevíte, jak je to u Ikey s dopravou? Když si zaplatím dopravu, donesou to i do 7. patra nebo se za patra připlácí navíc?