Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, potřebuji poradit. Poslední menzes jsem měla 28.3.2014.Dne 29.3.2014 jsem měla pohlavní styk.Dne 1.4.2014 jsem užila postinor do 72 hodin a další za 14 hodin. V pátek dne 4.4.2014 jsem dva dny špinila, to bylo zřejmě způsobeno tím postinorem. Antikoncepci neberu. Použili jsme kondom a já i přesto měla strach, jestli neprasknul, proto jsem letěla pro Postinor. Menstruaci jsem měla dostat 25.4.2014 ale ještě se nedostavila. Těhotenské testy jsou negativní. Jaká je šance otěhotnět? proč je v letáku u Postinoru uvedeno že se nemá brát v období menstruace? Kdy tedy mohu menstruaci očekávat. děkuji za vaše odpovědi a názory.
Nepoznáš děravej kondom?
Jako brát si postinost jak lentilky chce fakt odvadu, asi sis rozhodila cyklus, není divu…
@Gepardice777 no tak jestli jsi užila několikrát Postinor, tak se vůbec nedivím, že MS nedorazila, tímhle sis asi dost rozházela cyklus a může trvat dlouho, než se to srovná. Těhotenství samozřejmě je možné ale spíš si myslím, že je to rozhozené Postinorem. Počkala bych ještě týden-14 dní a pak bych zašla na gyndu, ať ti poradí jak cyklus zase srovnat…a pokud jsi tak na nervy ze sexu s kondomem, asi by bylo lepší přemýšlet nad nějakou antikoncepcí, tělískem nebo tak…
Tyjo, dobře ses tím rozhodila, tohle už nedělej. Neřeknu kdybyste se nechránili vůbec (ale i tak bych si během ms pro Postinor nešla), ale s kondomem?
Doufej, že se srovnáš, hlavně nechoď na vyvolávačky.
Postinor ti rozhodil cyklus. Kdy MS prijde, to ti tu bohuzel nikdo nerekne, je to individualni. Dosla bych si na tvem miste na gyndu.
@Litta píše:
Tyjo, dobře ses tím rozhodila, tohle už nedělej. Neřeknu kdybyste se nechránili vůbec (ale i tak bych si během ms pro Postinor nešla), ale s kondomem?Doufej, že se srovnáš, hlavně nechoď na vyvolávačky.
Proč ne na vyvolávačku?
@Gepardice777 Podle mě tím ten kolotoč jen prodloužíš. Teď máš zblázněné hormony a když tomu pomůžeš zase uměle, budeš tam třeba chodit každý měsíc… Já bych počkala (do důchodu bez ms snad nebudeš), nebo zkusila něco přirozenějšího, třeba bylinky (kontryhel). Ale jak chceš, jen říkám, proč já bych to neriskovala. ![]()
@Gepardice777 píše:
Proč ne na vyvolávačku?
protože to není nic dobrého, kdysi jsem to neřešila ale začátkem dubna jsem vyvolávačku dostala a menstruace přišla v takové síle, že jsem skončila po kolapsu v nemocnici na kapačkách. Na srovnání MS mi kdosi radil kapky Gynex nebo třeba kontryhel…