Postřik na štěnice - je pro lidí jedovatý?

Anonymní
23.1.14 13:58

postřik na štěnice je pro lidí jedovatý?

Ahoj maminky, chci se zeptat jestli ten postřik ulv aerosol s plynem na štěnice je jedovatý pro lidi? V pondělí nám budou stříkat ten byt celý kvůli štěnicím a máme dvě děti a budou stříkat i hračky některé musím dát do pytle do sklepa bo jsou hrací a pod vodu nesmí…a budou postřiky dva tak se chci zeptat kdyby náhodou dítě olízlo tak nevíte jak moc je to jedovaté? Doufám že ne tím nejhorším způsobem…děti doma nebudou budou u babičky…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22006
23.1.14 14:01

Zeptej se firmy, která bude postřik provádět… Nech si říct přesný název či složení použitého přípravku a pak si třeba zavolej na toxikologickou linku.

Rady, které na takovýhle dotaz dostaneš tady od laiků, by pro Tebe fakt neměly být směrodatné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.1.14 14:01

Řiď se informacemi od deratizátora. Každý používá něco jiného, těžko to paušálně říct. Tuším dobře, že řekl 24 hodin pryč z bytu? pak už to bude ok, včetně hraček ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.1.14 14:03

Presne jak pise Bohunka. Ptej se odborniku a ne bandy matek na netu. Urcite bych volal toxilinku at mas jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.14 14:04

@martina.se jj 24hodin z bytu ale říkal že pak hračky co používají děti omýt jarem a vodou stejně tak nádobí že to bude na tom zbytky toho plynu či čeho a už jsem tomu deratizátorovi psala sms jak je to jedovaté tak čekám na odpověd :zed: jsem už s nervama v háji kvůli těm štěnicím ale uklidnují se tím že jsou na světě horší věci vážné nemoci atd a nějaké štěnice jsou proti tomu nic

• Citovat
  • Upravit
72725
23.1.14 14:05
@Anonymní píše:
@martina.se jj 24hodin z bytu ale říkal že pak hračky co používají děti omýt jarem a vodou stejně tak nádobí že to bude na tom zbytky toho plynu či čeho a už jsem tomu deratizátorovi psala sms jak je to jedovaté tak čekám na odpověd :zed: jsem už s nervama v háji kvůli těm štěnicím ale uklidnují se tím že jsou na světě horší věci vážné nemoci atd a nějaké štěnice jsou proti tomu nic

tak potom plyšáky vyper a máš klid.. vše co jde, tak omýt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.1.14 14:08

A ty hračky budeš taky nechávat stříkat? Co jde do pračky, to vyper, zbytek hoď na teplo někam, saunu nemáte? Sušičku? Je potřeba ty hračky nechat stříkat? Nevymyslela bys, jak je nechat vystavit vysoké suché teplotě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.14 14:11

@terinka4444 To fakt nevím jak to v zimě vystavit teplotě máme štěnice v ložnici nikde jinde zatím nenašel ale chce stříkat celý byt…hračky asi nacpu do pytlů a dám do sklepa nevím fakt :think:

• Citovat
  • Upravit
69235
23.1.14 14:15

Sušička taky není? Tak já nevím. Já loni bojovala s blechama, děda s dcerkou našli na zahradě ježečka a vzali si ho domů do kuchyně :zed: Deratizátor tvrdil, že ten postřik je pro lidi bezpečný, ale taky jsem vše vyprala, a hračky omyla, plyšáky vyprala a ty stroječkové narvala do sauny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.14 14:17

@terinka4444 Mě řekl že po olíznutí je jedovatý ale neřekl jak :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.14 14:20

Tak nevím, ale na plastových hračkách (předpokládám, že jsou většinou plastové, když jsou hrací) štěnice fakt vajíčka nenakladou, aby se musely stříkat.
Na druhou stranu je fajn, že DDD firma vás poučí a připraví „terén“ (zaměř se spíš na to, aby bylo odmontované a sundané všechno, co jde - lišty, zásuvky, obrazy…, nejlíp rozložené skříně, postele; matrace ideálně vyhodit, oblečení do pytlů…)
A ten postřik není jedovatý, ale klidně se ujisti u DDD zaměstnance.
Jo - a dotaz - druhý postřik bude provedený kdy?

(Anonymně ne proto, že bychom doma hubili štěnice, ale že jsem zaměstnancem orgánu ochrany veřejného zdraví a nemusí to všichni vědět. Tuto problematiku - bohužel na základě stížností - často řešíme.

• Citovat
  • Upravit
69235
23.1.14 14:21

Ty jo a to budeš jako mýt celý byt nebo co jako, co uděláš s kobercema? Co když děto polezou po zemi a pak si olíznou ruce? No tak ty neumytelné a nevypratelné hračky schovej do sklepa. Jenže zase bych se je pak bála přinést dmů. tak leda nechta ve sklepě do léta a pak šoupnout na sluníčko do rozpařeného auta.

Jinak pak všechny hračky vyper nebo narvi do myčky. Za jak dlouho bude dělat ten druhý plyn? Představa, že všechno peru a myju a za týden znovu je tedy děsivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.14 14:24

@terinka4444 Druhý postřik by měl být nejdříve za 4 týdny po prvním, proto se taky ptám. A ano - nejideálnější je to, co člověk může, vyhodit. Je to hrozné, ale je to tak. An. ze 14:20

• Citovat
  • Upravit
69235
23.1.14 14:28

Koukám zlatý naše blechy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
23.1.14 14:31

A mráz by je případně nezabil? :think: Že by se hračky daly vymrznout ven na mráz - když ho teď slibují… Jinak přeji hodně síly v boji. Musí to být fakt náročné. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný