Máme štěnice:-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.1.14 12:35

Máme štěnice:-(

Ahoj maminky, dnes jsem u malého na roštu postýlky našla štěnice:-(už skoro 3 měsíce nás furt něco štípalo a dneska jsem to objevila u malého přitom před měsícem tam nebylo nic už tu byl pán z deratizační firmy v pondělí bude postřik musíme všechno vyklidit nacpat věci do pytlů a 24hod po postřiku se nesmíme zdržovat v bytě:-(bo prý to smrdí…píšu anonymně bo je mi fakt trapně nevím kde jsme k tomu přišli…dělali už u vás u někoho kdo jste to měli postřik a jak to fungovalo? taky jste nesměli být 24hod v bytě? Jo a bude nás to stát 3tísice

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.1.14 12:40

Nedivím se, že se cítíš trapně, prostě říci na veřejnosti, že máte doma štěnice pro mnoho lidí znamená, že jste špindíry. Ale opak je pravdou, dnes jsou štěnice i v luxusních hotelích a šíleně se jejich populace rozrůstá.
Ano, i my jsme je řešili. Začali jsme to řešit hodně rychle, malá měla typické štípance v řadách. Nenašli jsme nikdy ani jednu, ale přesto jsme DDD volali. Dělal u nás postřik pro jistotu ve třech místnosech, kde se spí a postřik se opakoval. Stálo nás to taky nějak 3 tis. My jsme se mohli vrátit do bytu asi po hodině, tak nevím :think:. Je to už asi čtvrt roku a je po kousancích.
Přeju ať máte tuto nepříjemnost za sebou. Já nemohla spát, v noci jsem chodila k dětem s baterkou a hledala je, ale museli jsme jich mít fakt jen pár, nenarazila jsem na ně.

• Citovat
  • Upravit
72725
22.1.14 12:41

Bydlíte v domě nebo v bytě? jestli je to v bytě, mohly se zatoulat od sousedů a pak jednorázová deratizace u vás, je fakt naprd, protože to bude pořád u sousedů :think: Jinak v bytě nesmíš být, bo je to insekticid, nejde až tak o smrad, ale byl by průšvih se toho nadýchat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.14 12:42

Dál nám dýmovnici jen a nesměli jsme do bytu jen 6hodin pakvyvetrat a vše bylo ok :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12743
22.1.14 12:43

Hele u nas v baraku- v sousedni vchode se taky objevily. Mluvila jse s jednou pani co tam bydli a ona rikala, ze jim menili okna a ti remeslnici sebrali koberec co nekdo postavil k popelnici a jak sli patro po patru tak z toho koberce roztahali stenice po celem dome :cert:

Vubec se za to nemusis stydet. Tyhle brebety si casto cestu najdou. Snad se toho rychle zbavite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
22.1.14 12:49

Já se snažím o prevenci při návratu z dovolené dám všechny věci do auta a na sluníčko, vysoka teplota černé pasažéry zničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.14 12:52

Tak rozhodně nestačí dát věci na sluníčko. Je potřeba vše vyprat a to na 60 stupňů. To zabije i štěnice i jejich vajíčka. Jinak postřiky se dělají dva, protože zabijí jenom štěnice, ale neprostopí do nakladených vajíček.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.14 13:05

Jojo, postřiky budou dva v pondělí jeden a asi za 10-15dní další druhý a říkal že to můžem si domů donést i z tramvaje :think: a pak ty věci všechny musíme vyprat na 60stupňů…,už mám z toho nervy v kýblu teď to bude potom úklidu všechny potraviny musíme dát do ledničky a děti říkal aby aspoň po tom postřiku tady týden nebyly tak budou u našich že prý to smrdí

• Citovat
  • Upravit
4077
22.1.14 13:05

Hele pokud prijedes z dovolené tak stací teplem desinfikovat všechny věci a je jdno jestli to uděláš teplou vodou nebo jen teplem, myslím limit je 55stupnu celsia pokud je vzduch suchej, ale auto na sluníčku udělá v létě mnohem víc.

Pokud máš štenice už v bytě tak už potřebuješ deratizátora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21992
22.1.14 13:19
@Anonymní píše:
Tak rozhodně nestačí dát věci na sluníčko. Je potřeba vše vyprat a to na 60 stupňů. To zabije i štěnice i jejich vajíčka. Jinak postřiky se dělají dva, protože zabijí jenom štěnice, ale neprostopí do nakladených vajíček.

Podstatné není „vyprat“ věci, podstatná je teplota.
A teplota v létě v autě, na přímém slunci, dosáhne za několik hodin mnohem víc než 60% - což k zahubení štěnic stačí.
Pak už stačí vyprat na běžnou teplotu.

Případně druhá varianta je strčení oblečení do mrazáku a nechat pár hodin promrazit, ale teplota k tomu musí být cca -20. Tj. chce to takový ten velký samostatný mrazák s regulací teploty… Je to dobrá varianta pro ošetření věcí, které nesnesou praní na vysoký stupeň a když venku zrovna není sluníčko. Následně také vyprat na obvyklou teplotu.

Asi před deseti lety jsme s tím měli v rodině bohužel také zkušenost - jeden z mých blízkých si je přivezl z toulek po Indii. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1536
22.1.14 13:21

Stydět se nemusíš, neznamená, že když máš doma štěnice, tak jsi nějaký dobytek. To se ti rozšíří ani nevíš jak. Rozhodně volat deratizátora a pokud bydlíš v paneláku, je dost možné, že nejsi jediná, u koho jsou a bude třeba udělat očistu celého domu. Jestli se stydíš chodit po sousedech a ptát se jich, tak dej na domovní nástěnku nějaké upozornění a třeba se ozve více lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1536
22.1.14 13:25

Jo blbě čtu, deratizátor už domluvený :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.14 18:27
@Anonymní píše:
Jojo, postřiky budou dva v pondělí jeden a asi za 10-15dní další druhý a říkal že to můžem si domů donést i z tramvaje :think: a pak ty věci všechny musíme vyprat na 60stupňů…,už mám z toho nervy v kýblu teď to bude potom úklidu všechny potraviny musíme dát do ledničky a děti říkal aby aspoň po tom postřiku tady týden nebyly tak budou u našich že prý to smrdí

Ono je možné, že existují různé postřiky, protože ten, co u nás používal nebyl za hodinu cítit. Ale nám právě řekl, že v postelím máme dále spát a rozhodně nemáme dlouhodobě odejít z bytu. Štěnice by mohly odejít do sousedního bytu. Bylo potřeba, aby právě vylezly a dostaly se do kontaktu s postřikem. Né všechny je to muselo zasáhnout, když byly zalezlé. Po postřiku jsme akorat setřeli místa, kde by se toho mohly děti dotýkat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.14 21:23
@Anonymní píše:
Ono je možné, že existují různé postřiky, protože ten, co u nás používal nebyl za hodinu cítit. Ale nám právě řekl, že v postelím máme dále spát a rozhodně nemáme dlouhodobě odejít z bytu. Štěnice by mohly odejít do sousedního bytu. Bylo potřeba, aby právě vylezly a dostaly se do kontaktu s postřikem. Né všechny je to muselo zasáhnout, když byly zalezlé. Po postřiku jsme akorat setřeli místa, kde by se toho mohly děti dotýkat.

No nám řekl, že musíme na 24hodin z bytu a potom ještě tak 2 dny tam nevodit děti, že to smrdí…a že ty hračky potom a nádobí v lince omýt…to je jako jedovaté?

• Citovat
  • Upravit
331
22.1.14 21:25

Z toho si vubec nic nedelej kamoska je treba chytla v british airlaines, můžou bejt všude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný