Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdyz pauzu neudelas s budes pokračovat, ms neprijde, nanejvys muzes mirne spinit, ale to spise pokud spojujes ne 2 ale tri platicka.. Ja bych se nebala ani toho spineni, proste navazej dalsim a pak tu pauzu udelej..Nebo taky muzes po dobrani prvního vzit z druhyho treba jen polovinu tablet nebo jen tyden a pak udelat pauzu.. proste kolik potrebujes a pak zase pokračovat novym platickem a ro,,rozebrane,, si nechat jako nahradni pro takove pripady
Navazat urcite muzes. Nic se nestane. Koukni se do pribaloveho letaku, tam budes mit vse popsane. Pozor na jednu vec. Hodne zalezi na tom, jaky druh HA mas- jestli maji vsechny pilulky stejnou hladinu hormonu a nebo je to odstupnovane podle faze cyklu. V prvnim pripade llynule pokracujes a muzes i dle libosti skoncit. V druhem pripade si myslim muzes vzit jen urcite dny z platicka. Ale neporadim vic, vzdy jsem brala HA dle pripadu 1.
Dobré ráno. Prosím o radu. Antikoncepce mi vychází teď do 24.11. a pak do 22.12.. Ale ráda bych, abych to nedostala na Vánoce. Šlo by nějak posunout. MS mám pravidelnou, v neděli doberu antikoncepci, ve středu to dostanu.
@Anonymní píše:
Dobré ráno. Prosím o radu. Antikoncepce mi vychází teď do 24.11. a pak do 22.12.. Ale ráda bych, abych to nedostala na Vánoce. Šlo by nějak posunout. MS mám pravidelnou, v neděli doberu antikoncepci, ve středu to dostanu.
Ano, šlo o Vánocích neuděláš pauzu a pojedeš z dalšího plata. To opravdu není v příbalovém letáku?
Já to protahovala docela běžně, nikdy jsem s tím neměla žádné zdravotní problémy. Ten typ jsem ale měla od kamarádek, ne z příbalového letáku ![]()
@Anonymní píše:
Záleží, co bereš za antikoncepci. Jestli jednofázovou (všechny tabletky jsou stejné), pak normálně navážeš dalším platem a MS dostaneš až za 2 měsíce. Pokud máš vícefázovou, tak jedině přes gynekologa. Ale tohle všechno budeš mít v příbalovém letáku, který máš určitě prostudovaný, ne?
On tam není proto, aby platíčka nelítaly po krabičce ![]()
@leylen píše:
Já to protahovala docela běžně, nikdy jsem s tím neměla žádné zdravotní problémy. Ten typ jsem ale měla od kamarádek, ne z příbalového letáku
Tak jsem dej název tvé HA. Pochybuju, že to v nějakém není napsané. Možná to nešlo dřív i těch, kde byly rozdílné hladiny hormonů v cyklu. Ale v těch ostatních to je.
Zdravím, mám na vás dotaz, beru antikoncepci 2 měsíce, dnes jsem dobrala druhé plato a od zítřka mám mít 7 denní pauzu na MS, to se mi ale opravdu momentálně nehodí, přemýšlela jsem že bych to posunula o měsíc, jenže mám strach jestli to fakt poslechne a nepřijde, aby se něco nezvoralo, nikdy jsem tohle nedělala, ani jinak takže vubec nevím co od toho čekat? Jaký máte na to názor?