Alimenty a návštěva malé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
28.3.15 16:49

@Kobea ty jsi byla ve stejné situaci?
Taky otec na dítě neplatil, nechtěl uznat otcovství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
28.3.15 16:54

@berry4 Otcovství uznávat nemusel, protože jsme byli manželé. Na děti platí špatně nebo vůbec. Soudce to absolutně nezajímalo.
Chápu zakladatelku, protože domlouvat se po dobrém s chlapem, který popírá otcovství, musí být hrozné. Ale chlácholit jí, jak to bude v pohodě…
Já jsem vždy raději připravená na horší variantu a abych pak mohla být příjemně překvapená.

Dneska nikdo netuší, jak soud rozhodne. Takže nemůžeš napsat, že soud bude na její straně. A co když nebude?

• Citovat
  • Upravit
70
28.3.15 17:00

Já mám právníka taky, říkal mi ať s ním nejsem vůbec v kontaktu - ale když zazvoní u dveří, těžko něco zmůžu :nevim: A od tý doby mi právě píše, že by jí chtěl vidět. Já si taky myslím, že bych mu jí měla ukázat..
On mi nabízel dohodu - že mi zaplatí půlku peněz co by mi dal za ty léta než by bylo malé 18, takže nějakých 250 000,– ale na to právník řekl, že v žádným případě a že to mám nechat na soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.3.15 17:01

@Kobea nemotej sem hrušky s jabkama. Nejsou manželé. Jestli JE otec, se prokáže při testech a pak mu nepomůže ani svěcená.
Proč by to nemělo být v pohodě? Jako že nedostane přiklepnuté výživné? Nebo ani slehnuté? Nebo ani výživné na sebe? Na to má svatosvaté právo.
Jestli máš komplex, tak ho řeš odvoláním se u vyššího soudu a stížností na konkretního soudce a přešetřením.
Neděs tady mladou holku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.3.15 17:03

@helemeses :lol: a kde k té částce přišel? :mrgreen:
Jestli MÁŠ právníka, jak tu píšeš, tak proč to konzultuješ tady -na servru, kde dostaneš plno mmchd zcestných rad? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
28.3.15 17:04

@berry4 To nevím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
28.3.15 17:05

@berry4 Protože chci slyšet i jiný názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.3.15 17:08
@helemeses píše:
Krásný slunečný den maminky, chtěla bych od vás radu, ve zkratce vám popíšu mojí situaci.
Jsem sama, přítel mě opustil když jsem otěhotněla. Máme spolu dcerku, teď jí bylo osm měsíců. Od začátku těhotenství požadoval testy otcovství a na malou nepřispěl ani korunou, jediné co bylo tak to, že jí koupil dva dudlíky. Taháme se tedy po soudech skrz určení otcovství, alimenty a peníze na výbavu apod. Je přes čtrnáct dnů, co jsme měli soud ohledně peněz ale muselo se to odročit, protože si vzal právničku. Od té doby jsem nereagovala na jeho zprávy a ignorovala, když mi volal a je to dva dny zpátky, co u mě zvonil a dal mi dopis ve kterým psal, že by chtěl malou vídat, být s ní v kontaktu a že by mi každý měsíc posílal 1 500,–, i když alimenty nejsou ještě vyměřený. Řekla jsem mu že peníze nechci teď, ale až se to vyřeší soudně a to stejný i to vídání. No jo, ale dnes tu zvonil a opět mi psal, že jí chce vidět - neukázala jsem.
Jde mi o to, že celou dobu měl zájem tak na půl, většinou to bylo kvůli tomu aby viděl mě, než jí.. nedal mi na ní za celou dobu ani korunu a se vším mi museli pomáhat rodiče.
Ale jde mi hlavně o to, že v tom dopise psal, abych o těch penězích co mi dal nikomu neříkala.
Bojím se, že když to nikomu neřeknu, tak to potom použije proti mě a já nebudu mít žádný svědky. Tkz se mě soudce zeptá, jestli mi dal na malou nějaké peníze a jestli má zájem jí vídat - já řeknu že nedal a že jí neviděl a on řekne, že peníze mi nabízel a ukázat jsem mu jí nechtěla :nevim:
Nevím, jestli to říct rodičům, nerada dělám něco za zády protože mi hrozně moc pomohli a nezaslouží si to.. a taky nevim, jestli mu říct, ať mi ty peníze dává a malou mu ukazovat, nebo naopak ne :,(
Jsem vážně v háji a děkuji všem co to dočetly, možná to nebude dávat smysl, tak se ptejte a já odpovím.. :,( :hug:

já bych u soudu ukázala ten dopis :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9182
28.3.15 17:15
@helemeses píše:
@Litta
No a já vůbec nevím, jestli mu jí mám vůbec ukazovat, když od začátku dělá problémy a vůbec nevěří že by byla jeho (?!) :nevim:

Děvče, vůbec bych se s ním nebavila, peníze žádné nepřijala a vyčkala soudního rozhodnutí. Pokud je dítě jeho, budou určeny alimenty a on je bude muset zpětně doplatit.
Tenhle člověk ti zadělá ještě na hodně problémů, včetně toho, že tě bude neustále otravovat, bombardovat, dělat si nároky a nedej bože, pokud bude určen styk s dítětem, tak budete mít neustálé rozepře.
Rodičům bych řekla vše, o co se snaží, nehledě na to, že to bude jako důkaz při jakémkoli jednání a že nechceš nic dělat za jeho zády.
Jednou jsi tomu člověku přestala věřit, nehledě na to, že se ti v chrakteru ukázal v plné kráse, tak nečekej, že se obratem změní.
Hodně štěští!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9182
28.3.15 17:21
@helemeses píše:
Já mám právníka taky, říkal mi ať s ním nejsem vůbec v kontaktu - ale když zazvoní u dveří, těžko něco zmůžu :nevim: A od tý doby mi právě píše, že by jí chtěl vidět. Já si taky myslím, že bych mu jí měla ukázat..
On mi nabízel dohodu - že mi zaplatí půlku peněz co by mi dal za ty léta než by bylo malé 18, takže nějakých 250 000,– ale na to právník řekl, že v žádným případě a že to mám nechat na soudu.

TAk ať tu dohodu nastolí u soudu, ne jen tak mezi dveřmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
28.3.15 17:22

@helemeses
Ahoj, předem říkám že s tím žádnou zkušenost nemám, ale z logiky věci, pokud jde o nějakou levotu a on má jako důkaz proti tobě papír že ti něco nabídl (měl zájem, chtěl vídat dítě, chtěl ti dát peníze) a je to jeho papír proti tvému slovu co jsi udělala nebo neudělala, co jsi na to řekla nebo neřekla.. neuvažovala jsi napsat mu dopis jako odpověď? Tak říkajíc politicky korektní? Třeba i nechat „zkontrolovat“ právníkem popř. poslat přes právníka jeho právničce? Že chceš pro dítě to nejlepší, chceš aby se s ním stýkal - ale až jak to určí soud, stojíš o to aby přijal svou finanční zodpovědnost k dítěti - ale až jak to určí soud, že nechápeš jeho narážku na to aby jsi o nějakých penězích nikomu nic neříkala protože jsi od něho žádné nedostala a nechceš predejímat rozhodnutí soudu.. Samozřejmě nelhat, jen jestli to takhle cítíš tak to politicky korektně popsat, abys měla papír pro soud, kdyby on vytáhl ten svůj papír a obvinil tebe že chceš nějaké levoty nebo mu upíráš aby dítě viděl a podílel se na nákladech co má.. protože tvoje slovo je tak nějak jen slovo.

A návštěvy jen se svědkem, s kamarádkou, maminkou nebo kdo by ti vyhovoval..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
28.3.15 18:29

Myslim, ze mu jde o to, aby nemusel platit alimenty zpetne. Penize bych prijala, ale pouze vkladem na muj ucet, at je to snadno dohledatelne. Kontakt s dcerou bych umoznila v tve pritomnosti, koneckoncu se soudite o otcovstvi, tak by bylo fajn, kdyby ji otcem byl, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
28.3.15 21:33

Pokud není vyřešeno otcovství, dítě bych mu ani neukázala a peníze nepřijala. On tvrdí, že dítě není jeho, nemá tedy proč platit a navštěvovat cizí dítě. Až bude otcovství určeno, tak at se ukáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
29.3.15 11:01

Bože to jsou knížecí rady :pocitac: :zed:. A právník - typický rozpoutávač sporů. :twisted:
Ty bys měla vědět, jestli je to jeho dítě nebo ne. Takže se chovej podle reality a ne právního stavu. Otec je otec, má zájem s dítětem být, má zájem se podílet na výživě. Oba, dítě i otec mají vzájemné právo na péči. Takže pokud to jde, umožni mu odmalička maximálně se na péči o dítě podílet, ať ho opečovává, koupe, krmí (pokud není plně kojené), kočárkuje, uspává, prostě nech ho dělat vše, co chce. Peníze ať ti posílá na účet, je to i jeho ochrana, kdybys to pak popírala a on neměl důkaz, musel by platit znova. Úplně vyrovnání výživného do 18 let najednou možné je, od 1. 1. 2014. Ale oprávněným je dítě, tudíž takovou dohodu by nutně musel schválit soud, jinak je neplatná. I kdybyste si to dohodli sami, sepsali, nechali notářsky ověřit, soud může ignorovat. Mám případ, kdy otec dal dítě přes 1 milión, přímo matka podepsala, že je to výživné, soud k tomu vůbec nepřihlédl a otci s téměř polovičním stykem napařil na dítě alimenty 5000 znova.
Optimální by bylo, kdybyste zašli na OSPOD nebo do manželské poradny a tam sepsali dohodu, jak to bude fungovat do rozhodnutí soudu nebo do soudního schválení vaší definitivní dohody, případně do nové zatímní dohody. A pak podle této dohody jednat, peníze prokazatelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna