Alimenty a návštěva malé

70
28.3.15 15:40

Potřebuji radu! Prosím

Krásný slunečný den maminky, chtěla bych od vás radu, ve zkratce vám popíšu mojí situaci.
Jsem sama, přítel mě opustil když jsem otěhotněla. Máme spolu dcerku, teď jí bylo osm měsíců. Od začátku těhotenství požadoval testy otcovství a na malou nepřispěl ani korunou, jediné co bylo tak to, že jí koupil dva dudlíky. Taháme se tedy po soudech skrz určení otcovství, alimenty a peníze na výbavu apod. Je přes čtrnáct dnů, co jsme měli soud ohledně peněz ale muselo se to odročit, protože si vzal právničku. Od té doby jsem nereagovala na jeho zprávy a ignorovala, když mi volal a je to dva dny zpátky, co u mě zvonil a dal mi dopis ve kterým psal, že by chtěl malou vídat, být s ní v kontaktu a že by mi každý měsíc posílal 1 500,–, i když alimenty nejsou ještě vyměřený. Řekla jsem mu že peníze nechci teď, ale až se to vyřeší soudně a to stejný i to vídání. No jo, ale dnes tu zvonil a opět mi psal, že jí chce vidět - neukázala jsem.
Jde mi o to, že celou dobu měl zájem tak na půl, většinou to bylo kvůli tomu aby viděl mě, než jí.. nedal mi na ní za celou dobu ani korunu a se vším mi museli pomáhat rodiče.
Ale jde mi hlavně o to, že v tom dopise psal, abych o těch penězích co mi dal nikomu neříkala.
Bojím se, že když to nikomu neřeknu, tak to potom použije proti mě a já nebudu mít žádný svědky. Tkz se mě soudce zeptá, jestli mi dal na malou nějaké peníze a jestli má zájem jí vídat - já řeknu že nedal a že jí neviděl a on řekne, že peníze mi nabízel a ukázat jsem mu jí nechtěla :nevim:
Nevím, jestli to říct rodičům, nerada dělám něco za zády protože mi hrozně moc pomohli a nezaslouží si to.. a taky nevim, jestli mu říct, ať mi ty peníze dává a malou mu ukazovat, nebo naopak ne :,(
Jsem vážně v háji a děkuji všem co to dočetly, možná to nebude dávat smysl, tak se ptejte a já odpovím.. :,( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
28.3.15 15:42

@helemeses U soudu bych řekla pravdu, tím nic nemůžeš už pokazit. Tedy že se s tebou chtěl takhle mimosoudně dohodnout, ale tys nesouhlasila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
28.3.15 15:46

@Litta
No a já vůbec nevím, jestli mu jí mám vůbec ukazovat, když od začátku dělá problémy a vůbec nevěří že by byla jeho (?!) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
28.3.15 15:48

Tak tak, nezapírala bych, o jeho pokusech bych se u soudu zmínila, konceckonců máš ten dopis jako důkaz. Rodičům bych to řekla taky.
A pokud doteď žádné pravidelné návštěvy neprobíhaly a ty nevíš, co od ex čekat, tak si klidně počkej na to soudní rozhodnutí, ať se můžeš opřít o nějaká pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
28.3.15 15:53

Hele v tom bych nehledala zájem otce o malou, ale to mu poradila právnička, aby to udělal,1500 není tak moc a ty bys u soudu poté byla za lhářku. Ted prostě projevil zájem jen na oko, aby u soudu vypadal dobře a ty kdybys přijala tech pár korun, by byl dukaz pro něj že ti to stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
28.3.15 16:03

@helemeses Taky si myslim, ze mu to poradila pravnicka. Ja bych mu dite ukazala, jakozto otec ma na dceru pravo a kdyz ho k ni nepustis, urcite to u soudu pouzije. Jenom bych s nim samozrejme malou nenechavala samotnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
28.3.15 16:09
@dituleska píše:
Hele v tom bych nehledala zájem otce o malou, ale to mu poradila právnička, aby to udělal,1500 není tak moc a ty bys u soudu poté byla za lhářku. Ted prostě projevil zájem jen na oko, aby u soudu vypadal dobře a ty kdybys přijala tech pár korun, by byl dukaz pro něj že ti to stačí

jo, presne, zpaojila se pravnicka a poradila, jak ma postupovat, aby u soudu trochu vylepsil svou „image“. Muzes cekat, ze pri pristim stani prijde s enjakou srdceryvnou historkou, jak prozrel a chce se o malou starat… :roll:

nic bych od nej nebrala. dite bych mu ukazala, u tebe doma, pod tvum dohledem. tim se aspon ty nedostanes do spatneho svetla, ze mu branis v kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
28.3.15 16:13

Přesně tak, pozvala bych ho dál, malou mu ukázala, a nejlíp za asostence někoho ze sociálky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
28.3.15 16:16

A peníze by jste po něm nechtěli jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
28.3.15 16:23

Peníze až co vymeri soud. Nejspíš to bude víc. A bude to muset doplatit zpetne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
28.3.15 16:26
@helemeses píše:
A peníze by jste po něm nechtěli jo?

ne, pokud mas co jist. uz z toho prosteho duvodu, abys mohla rict, ze ti proste nikdy nic nedal. klidne bych u soudu rekla, ze ti penize nabidnul, ale za to bylo az po 8 mesicich a v dobe, kdy si vzal pravnicku, takze jsi mela strach si je vzit, aby to nemelo nejake dopad na probihajici rizeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
28.3.15 16:33

@Ali-Ali No, to zní dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
28.3.15 16:34

Souhlasím s @Ali-Ali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.3.15 16:34

@helemeses dopisy si nech jako důkazy k soudu, že po přizvání právničky dělá toto. Peníze se klidně vem, ale jedině pod podmínkou, že sepíšete papír, že ti peníze dal jako výživné na dceru, za ten a ten měsíc. Podpis tvůj i jeho. A nejlépe, at´ti je pošle složenkou nebo na účet. Musíš mít na vše potvrzení, jinak tě rozmetá. Že si bereš a zatajuješ. Takto jsi krytá.
Malou mu v podstatě ukazovat nemusíš, ale bude to od tebe k dobru u soudu, že ve styku nezamezuješ. Je malá, takže jen za přítomnosti někoho třetího.
Jinak neboj se, říkej věci, jak jsou, soud bude při tobě, právnička mu nepomůže. Jednou je otec, doplatit ti bude muset zpětně i za slehnutí. Nejen na dítě, ale i výživné do dvou let věku dítěte na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
28.3.15 16:47

Ahoj,
k dítěti bych ho pustila. Ale domů bych si na tu dobu někoho vzala, aby nemohl dělat problémy.
Až mu soud vyměří, jak se s dítětem bude vídat, tak jak malou budeš zvykat?
Tím, že on u soud řekne, že mu dítě ani neukážeš, si určitě neprospěješ.
Peníze bych si vzala proti potvrzení.
Taky bych si vzala právníka.
A nemusí být nutně pravda, že bude soud na Tvé straně. Mám za sebou před pár dny tak divoké soudní stání, že se z toho nemůžu vzpamatovat.
To neříkám, abych Tě děsila. Ale nechat se chlácholit tím, že dítě nemusíš ukazovat, že soud bude na Tvé straně… Raději se připrav na to, že to může být hodně zlé.
A možná bys ho měla vyslechnout. Může se snažit o dohodu a ta je lepší, než nechat rozhodovat soudce. Fakt vím, co čem mluvím :cert:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna