Používáte ochranné prostěradlo do postýlky?

258
11.6.14 19:54

Používáte ochranné prostěradlo do postýlky?

Ahoj holky, ráda bych se optala, zda používáte ochranná nepropustná prostěradla na matracích v postýlkách a zda je používáte spíš pro větší děti nebo i pro novorozeňata.

Řeším i to, že jsme pořídili kokosovou matraci, aby se dítě nepřehřívalo, protože dobře propouští vzduch a doporučují je proti syndromu náhlého úmrtí novorozenců a to prostěradlo nepropouští vlkhokost, ale ani vzduch. Tak teď babo raď… Raději ochráněné matrace nebo je to zbytečné…

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1201
11.6.14 19:58

@grenade55 neměla jsem a myslím že to je zbytešné pro novorozeně..na ublinknutí jsem dávala plínku..až budem učit bez plínky tak pak to má svůj smysl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
11.6.14 19:58

Do postýlky ne. Koupila jsem pak až do velké postele pro dítě, které uz spí bez plinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
11.6.14 19:59

Dost to šustilo a synáčka to budilo, tak jsem odstranila asi v jeho čtyřech měsících.. párkrát se pročůral, ale co se dá dělat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
72725

@grenade55 zkoušela jsem, ovšem dítě se mi na tom hrozně potilo, takže takové prostěradlo zůstalo nevyužité :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661

Na úplný novorozenš jsem ho nepoužívala, až když byla malá větší, cca 5 měsíců, to se začala při spaní víc hýbat a občas to plína neustála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

Jako mimino měla pod hlavou plínu.. Ale tak nikdy nic nepročůrala a to druhý se podařilo jen parkrát, stejně většinu zachytilo oblečení. Jinak od dvou let má z Ikea - za pár kaček, má ho u mě v posteli, na své straně (jinde totiž nespí) je tam jen pro jistotu, už je dávno bez plen a bez nehod, ale je mi jasný, že jak ho vyndám, tak se něco zadaří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61

Taky jsem nad tím přemýšlela, jestli pořídit nebo ne, a podle mě je to ze začátku zbytečné. Potom, až se budete učit bez plínky, tak možná, ale ze začátku ne :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
11.6.14 20:01

Nedávala jsem, pamatuju dodnes jak jsem se v nemocnici budila propocená, ale taky jsem neměla drahou matraci a byla smířená s tím, že to schytá, takže jsem ji v případě potřeby dala do vany a sprchou „proprala“. Při odplínovávání jsem dávala takovou tu ochranu matrace z IKEI, je propustná i prodyšná, ale zachytí to nejhorší. Nakonec těch nehod nebylo tolik, takže přežila ve slušném stavu, ale to je dítě od dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.6.14 20:04

Na novorozence, co pravidelně vrhal šavle meče jo, jinak neblinkací mimina ne. A teď používám na batole, protože se mi s prominutím prochčije krz jakoukoli plínu někdy, tak aby nebyla mokrá matrace. Používám podložky s PU zátěrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.6.14 20:06

@grenade55 Mám i dvě nepromokavá prostěradla, na vrchu je froté. I když víc by se mi byla hodila na mojí postel, když to po kojení občas vyklopil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
11.6.14 20:06

Zalezi na typu, ja mam jen neco se zaterem, takze to dycha a zpocena nikdy nebyla. Ma ho prakticky doted a parkrat se siklo, treba kdyz pri nemoci klopila veskere mliko obloukem nebo kdyz si sundala plinu a pekne to pustila pod sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.6.14 20:08
@raquel96 píše:
Taky jsem nad tím přemýšlela, jestli pořídit nebo ne, a podle mě je to ze začátku zbytečné. Potom, až se budete učit bez plínky, tak možná, ale ze začátku ne :) ;)

Pokud budeš mít blicí dítě nebo dítě cestovatele, tak se nemůžeš spoléhat, že to zachrání plínka pod hlavou. Ono stačí, aby občas protekla pamperska. Smradlavou matraci, ze které se to prostě nedostane, bych doma mít nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12598
11.6.14 20:11

Jo, maj je v postýlkách od narození do teď a jsou super. Mám z Ikey a z Lidlu, vyhovují obě. @Svistice má pravdu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
11.6.14 20:11

Děkuju všem za zkušenosti. Pro novorozeně zavrhuji, je to zbytečné, ponechám plínku u hlavy a budu klidnější, že matrace větrá.

U staršího asi uvidím, jak píšete.

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí