Povinnost předávat dítě tchýni

323
30.10.16 14:08

povinnost předávat dítě tchýni

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jakou mám ze zákona povinnost předávat dítě v rámci styku s otcem tchýni? Styku otce se synem nebráním, má rozšířenou formu, ale chci předávat syna otci né ji. Vedou mě k tomu velmi vážné osobní důvody. Dá se tomu nějak zabránit? Aspoň na nějakou dobu, než se situace uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4190
30.10.16 14:12

Myslím, že pokud nemá tchýně soudně určený styk, tak má smůlu a ty můžeš trvat na předávání a přebýrání syna od otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
30.10.16 14:13

Nemam žádnou zkušenost, ale podle me ma babička taky právo na dve vnouce. Jestli s tím mas problém, musíš to podle me řešit pres soud :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
30.10.16 14:22

Právo má a nikdy jsem ji ho neupírala a neupírám…nicméně, co prováděla poslední dobou už překročilo všechny hranice a meze nechci ji vidět ani slyšet, poškodila mě a do značné míry to odneslo i dítě…mohla bych tu popisovat, co všechno připravila, aby se za svého syna řádně pomstila, ale nebudu tu prát špinavé prádlo…jen mě zajímá, jestli ji syna musím vydat, jde mi o to, že tu osobu nechci potkat..soud teprve bude a nachystám se k němu s tímhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.16 14:24
@yweta píše:
Myslím, že pokud nemá tchýně soudně určený styk, tak má smůlu a ty můžeš trvat na předávání a přebýrání syna od otce.

Souhlas. Tchyně by musela mít soudně určený styk. Když nemá, nemáš povinnost jí dítě předávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
30.10.16 14:32

Urcite nemas zadnou povinnost ke tchyni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35411
30.10.16 14:35
@jasnahvezda píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jakou mám ze zákona povinnost předávat dítě v rámci styku s otcem tchýni? Styku otce se synem nebráním, má rozšířenou formu, ale chci předávat syna otci né ji. Vedou mě k tomu velmi vážné osobní důvody. Dá se tomu nějak zabránit? Aspoň na nějakou dobu, než se situace uklidní.

Tak ze zákona povinnost nemáš, jen v případě že by to bylo dané soudem což asi není, takže pokud jí dítě nedáš tak nemůže nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12377
30.10.16 14:38

Já si zase myslim, ze pokud je určeny styk, otec muze vyslat tchyni aby prebrala syna, pokud to treba nestíhá. Nevim to stoprocentně, ale myslim ze jsem o tom takto slyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35411
30.10.16 14:42
@jita22 píše:
Já si zase myslim, ze pokud je určeny styk, otec muze vyslat tchyni aby prebrala syna, pokud to treba nestíhá. Nevim to stoprocentně, ale myslim ze jsem o tom takto slyšela.

Vyslat může koho chce ale matka dítě předat prostě nemusí pokud si nepřijde on sám, to že nestíhá je jeho problém ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12377
30.10.16 14:43
@arinecka píše:
Vyslat může koho chce ale matka dítě předat prostě nemusí pokud si nepřijde on sám, to že nestíhá je jeho problém ne?

A ty to vis jiste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
30.10.16 14:45

Já měla napsáno v rozsudku jasně napsáno…- syna si převezme otec p..xxx v 10 hod. před domem…

Nikomu jinému bych dítě nedala, nemá nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
30.10.16 15:37
@jita22 píše:
A ty to vis jiste?

Je to úprava styku s otcem, tedy otec vyzvedává a otec vrací. Pokud nestíhá a potřebuje za sebe poslat jinou osobu, je to pouze na vůli matky. Pokud matka řekne stop a otec na tom trvá, bude muset nechat soudně zahrnout babičku dítěte, že v případech xxx… Jinak pokud by šlo pouze o tchýni samotnou, tak si může zažádat také o úpravu styku s vnoučetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
30.10.16 15:45

Tohle mi připadá jak příspěvek od bratrove ex. Šílená ženská kvůli které jsme přišli o vnuka, synovecka, bratrance.. :-( když slyším a čtu, co o nás píše a vím, jaká je realita :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9184
30.10.16 15:52
@ivvet píše:
Já měla napsáno v rozsudku jasně napsáno…- syna si převezme otec p..xxx v 10 hod. před domem…Nikomu jinému bych dítě nedala, nemá nárok.
:pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35411
30.10.16 15:57
@jita22 píše:
A ty to vis jiste?

Tak to je snad jasné ne? Vyzvedávat dítě má otec dle rozsudku, pokud nestíhá a pošle někoho místo sebe tak záleží na matce jestli dítě vydá nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna