Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jakou mám ze zákona povinnost předávat dítě v rámci styku s otcem tchýni? Styku otce se synem nebráním, má rozšířenou formu, ale chci předávat syna otci né ji. Vedou mě k tomu velmi vážné osobní důvody. Dá se tomu nějak zabránit? Aspoň na nějakou dobu, než se situace uklidní.
Myslím, že pokud nemá tchýně soudně určený styk, tak má smůlu a ty můžeš trvat na předávání a přebýrání syna od otce.
Nemam žádnou zkušenost, ale podle me ma babička taky právo na dve vnouce. Jestli s tím mas problém, musíš to podle me řešit pres soud ![]()
Právo má a nikdy jsem ji ho neupírala a neupírám…nicméně, co prováděla poslední dobou už překročilo všechny hranice a meze nechci ji vidět ani slyšet, poškodila mě a do značné míry to odneslo i dítě…mohla bych tu popisovat, co všechno připravila, aby se za svého syna řádně pomstila, ale nebudu tu prát špinavé prádlo…jen mě zajímá, jestli ji syna musím vydat, jde mi o to, že tu osobu nechci potkat..soud teprve bude a nachystám se k němu s tímhle…
@yweta píše:
Myslím, že pokud nemá tchýně soudně určený styk, tak má smůlu a ty můžeš trvat na předávání a přebýrání syna od otce.
Souhlas. Tchyně by musela mít soudně určený styk. Když nemá, nemáš povinnost jí dítě předávat.
@jasnahvezda píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jakou mám ze zákona povinnost předávat dítě v rámci styku s otcem tchýni? Styku otce se synem nebráním, má rozšířenou formu, ale chci předávat syna otci né ji. Vedou mě k tomu velmi vážné osobní důvody. Dá se tomu nějak zabránit? Aspoň na nějakou dobu, než se situace uklidní.
Tak ze zákona povinnost nemáš, jen v případě že by to bylo dané soudem což asi není, takže pokud jí dítě nedáš tak nemůže nic.
Já si zase myslim, ze pokud je určeny styk, otec muze vyslat tchyni aby prebrala syna, pokud to treba nestíhá. Nevim to stoprocentně, ale myslim ze jsem o tom takto slyšela.
@jita22 píše:
Já si zase myslim, ze pokud je určeny styk, otec muze vyslat tchyni aby prebrala syna, pokud to treba nestíhá. Nevim to stoprocentně, ale myslim ze jsem o tom takto slyšela.
Vyslat může koho chce ale matka dítě předat prostě nemusí pokud si nepřijde on sám, to že nestíhá je jeho problém ne?
@arinecka píše:
Vyslat může koho chce ale matka dítě předat prostě nemusí pokud si nepřijde on sám, to že nestíhá je jeho problém ne?
A ty to vis jiste?
Já měla napsáno v rozsudku jasně napsáno…- syna si převezme otec p..xxx v 10 hod. před domem…
Nikomu jinému bych dítě nedala, nemá nárok.
@jita22 píše:
A ty to vis jiste?
Je to úprava styku s otcem, tedy otec vyzvedává a otec vrací. Pokud nestíhá a potřebuje za sebe poslat jinou osobu, je to pouze na vůli matky. Pokud matka řekne stop a otec na tom trvá, bude muset nechat soudně zahrnout babičku dítěte, že v případech xxx… Jinak pokud by šlo pouze o tchýni samotnou, tak si může zažádat také o úpravu styku s vnoučetem.
Tohle mi připadá jak příspěvek od bratrove ex. Šílená ženská kvůli které jsme přišli o vnuka, synovecka, bratrance..
když slyším a čtu, co o nás píše a vím, jaká je realita ![]()
@ivvet píše:
Já měla napsáno v rozsudku jasně napsáno…- syna si převezme otec p..xxx v 10 hod. před domem…Nikomu jinému bych dítě nedala, nemá nárok.
@jita22 píše:
A ty to vis jiste?
Tak to je snad jasné ne? Vyzvedávat dítě má otec dle rozsudku, pokud nestíhá a pošle někoho místo sebe tak záleží na matce jestli dítě vydá nebo ne.