Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosím, kdo máte zkušenost.
10m dcera má už týden rýmu.
Teď jí mám vzhůru a během hodiny tak 5× zakašlala, ale tak zvláštně. Já asi nepoznám štěkavý kašel, nicméně mě trochu znepokojil.
Byl suchý a takový …no… jiný.
Záchvaty kašle jako takové nemá, dýchá normálně.
Z laryngitidy mám trochu respekt. Jak vlastně začíná? Poznám to?
@Markéta188 píše: Více
při záchvatu laryngitidy dítě kašle v podstatě bez přestání, má to divný štěkavý zvuk a dítě jakoby popadá dech, protože vlastně nestíhá normálně dýchat - pomůže ledový vzduch, při zimním počasí otevřít okno, v létě otevřít na dítě mrazák
Dcera při záchvatech laryngitidy nekašlala vůbec. Několik dní ji bolelo v krku v oblasti hrtanu. Pak najednou začala chraptět, za cca minutu nedokázala polykat sliny a po cca půlminutě přestala dýchat.
Já jsem taky prý nekaslala, ale byla jsem cianoticka (bledá, rty do modra) a sypala jsem jako při astmatickém záchvatu…už jsem teda byla velká (4-5 let) takže jsem vždycky dosla sama za rodiči že jedem do nemocnice…
Holky mely pri laryngitidach takovy kokrhavy zvuk
, proste bylo uplne „slyset otok“ - zuzeni dychacich cest. Hlavne vyneseni do mrazu rychle ulevilo.
Mám zkušenost, že při projevech téhle nemoci dítě dýchá,,nahlas". Při dýchání, jak má ty cesty zúžené, je jeho dýchání slyšet přes půlku bytu…
Moc vám děkuji všem!
Takže se to vlastně úplně nepozná, prostě to přijde. No děsím se toho, protože ten kašel byl opravdu jak tu někdo píše kokrhavý, ale dnes se ji spustily hleny a začíná vykašlávat, tak snad to laryngitida nebude.
Vůbec s ní nemám zkušenosti, mladší trpí jen na běžné nachlazení, tak mě ten kašel fakt vyděsil.