Práce - nemocenská - mateřská

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
249
18.6.14 09:40

Práce - nemocenská - mateřská

Mam takovy dotaz. Otehotnela sem a mam jit dnes na pracovni pohovor (vim o tehotenstvi kratce) Soucasny pracovni pomer mi konci az v srpnu a ja pokud pujdu pak na nemocenskou tak bych mela mit narok na materskou. Ale bojim se, jestli nastoupim za 3 mesice jinam bojim se ze ta na me nekdo pozna, bude to psychicky i fyzicky namahava prace a treba me ve zkusebce hned vyhodi kdyz budu mit bricho a pak nevim, zda by ten narok na materskou jeste byl kdyby posledni prac uvazek byl kradsi nez 270 dni.
Rozumi tomu tady nekdo? Predem dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
18.6.14 09:42

@KarlaNim jak dlouho děláš v současný práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
18.6.14 09:44

Dva roky, momentalne mam dost nizky tlak a mota se mi siska. Do prace se vzdy jen tak doplazim a tam me vedouci vzpruzi :D
nikdo to nevi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
18.6.14 09:46
@KarlaNim píše:
Mam takovy dotaz. Otehotnela sem a mam jit dnes na pracovni pohovor (vim o tehotenstvi kratce) Soucasny pracovni pomer mi konci az v srpnu a ja pokud pujdu pak na nemocenskou tak bych mela mit narok na materskou. Ale bojim se, jestli nastoupim za 3 mesice jinam bojim se ze ta na me nekdo pozna, bude to psychicky i fyzicky namahava prace a treba me ve zkusebce hned vyhodi kdyz budu mit bricho a pak nevim, zda by ten narok na materskou jeste byl kdyby posledni prac uvazek byl kradsi nez 270 dni.
Rozumi tomu tady nekdo? Predem dekuji za odpoved

Těch 270 dní se počítá celkem, jen PPM by se počítala z platu z posledního zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
18.6.14 09:47

@KarlaNim
myslim ze zustan tady a pak by jsi mohla na neschopenku pred tim koncem smlouvy mozna uz i driv pokud Ti neni dobre uz ted…
narok na PPM by jsi mela mit bez problemu i kdyz zustanes tady a sla by jsi kdykoli na PN

ja chtela chodit a nakonec jsem od 7tt na rizikovym takze nikdy nevis co se stane za tyden natoz v srpnu :palec:

Příspěvek upraven 18.06.14 v 09:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
18.6.14 09:48

Já osobně bych asi do nové práce nenastupovala, v týhle máš smlouvu do srpna a i když půjdeš marodit, tak budeš mít nemocenskou i po skončení pracovního poměru.
Mě by to přišlo blbý vůči potencionálnímu novýmu zaměstnavateli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.6.14 10:14

Jak píšou holky, do nové práce bych nenastupovala, opravdu by to moc nebylo fér, vůči novému zaměstnavateli. Pokud máš odpracované 2 roky a smlouva ti končí v srpnu, tak bys měla mít normálně nárok na mateřskou, stihneš na ni nastoupit v ochranné lhůtě po skončení zaměstnání. A pokud nastoupíš na neschopenku ještě před koncem pracovní smlouvy, tak na ní normálně zůstaneš až do nástupu na mateřskou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat