Práce, nemocenská, mateřská a pracák?

veronikamayerova
19.4.12 15:49

práce, nemocenská, mateřská a pracák?

Milé maminky,
dělám si tu pořádek ve všech dokumentech a koukám,že jsem v bývalém zaměstnání měla smlouvu na dobu určitou a to od března 2008 do prosince 2008.Jestli si to dobře pamatuju,napsal mi gynekolog nemocenskou v půlce listopadu 2008.V březnu 2009 jsem měla mít termín porodu.Na mateřskou se nastupovala asi v půlce února 2009.Od zmiňovaného listopadu 2008 do února 2009 jsem byla na nemocenské.Když mi v prosinci skončila smlouva v práci ,měla jsem být nahlášená na pracáku?Nebo se to kvůli té nemocenské nějak automaticky prodlužuje? Nebude mi tak chybět někde něco třeba za zdravotní-což běžně platí zaměstnavatel a v případě že jste na pracáku stát?Mě z toho jde hlava kolem. :roll: :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4157
19.4.12 16:14

nee nikde jsi se hlásit nemusela, mě taky skončil poměr a byla jsem na nemocenské, tam se nic platit nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
19.4.12 16:24

Jo?Tak to je supr.já si říkala jestli to nebude průšvih,když jsem jakoby nikde nebyla…Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
1438
19.4.12 17:03

Pokud jsi se nebyla nahlásit na ZDRAVOTNÍ POJIŠťOVNU, tak si tam skoč a zjisti si, jestli tě mají či nemají hlášenou. Čistě teoreticky nemoc (a mateřskou) po skončení pracovního poměru hlásí zaměstnavatel, ale četla jsem i názory, že je to věc čistě zaměstnance, která zaměstnavatele už nezajímá. Tak jestli tě odhlásil z pojištění jako zaměstnance a nahlásil jako nemoc/mateřskou v ochranné lhůtě. No a nejpozději po skončení mateřské jsi se tam měla sama nahlásit jako osoba pobírající rodičovský příspěvek. Tak jenom pro kontrolu, jestli tam máš vše řádně nahlášené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
19.4.12 17:57

Já tam dnes byla na VZP s potvrzením od pracáku jako že tento měsíc jsem vedena na úřadu práce.Paní za přepážkou se mě zeptala jestli jsem byla do teď u předchozího zaměstnavatele a já na to že ne.Že mi končila smlouva v roce 2008 a pak jsem byla na mateřské.Řekla mi,že mě zaměstnavatel neodhlásil a že jestli s ním budu mluvit,mám mu říct,ať tam zavolá.Napsala jsem mu mail,takže předpokládám,že už bych se o to starat nemusela ne? Nebo teď mě tak napadá…nebude chtít ode mě zaměstnavatel vrátit nějaké peníze když se ještě neodhlásil a to zdravotní v době mateřské platí tuším stát? Neplatilo se to tedy dvakrát? :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
jitavik
19.8.13 14:18

z mateřské na ÚP

Holky už jste některá využila možnosti, že je možné navázat na mateřskou a nechat se zaměstnat a třeba po 4 dnyech dát výpověď a prý potom nastoupit na ÚP a už se vypočítává podpora z předpoklávané mzdy? já nevím, slyšela jsem to ale hlavně je prý důležité nejít hned po mateřské na ÚP ale do té prace. je rozdíl brát 3800 Kč a víc, hlavně když to je jak u nás, že školka je narvaná a budu muset být na pracáku asi půl roku než mě ji vezmou do školky.

• Citovat
  • Upravit
30309
19.8.13 14:26

A mysIls Md anebo RODICAK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitavik
19.8.13 14:33

Teď právě nevím ale asi rodičák. prvně je mateřská a potom rodičák? třeba jak to mám já do tří let malá nebo to je mateřská? mám v tom hokej :oops:

• Citovat
  • Upravit
30309
19.8.13 14:37

Prvni je MD, pak nastupoujes na rodicak, kde si vycerpas jiste penize na dany pocet mesicu:-)
Pokud se nemas kam vratit, je dobre nastoupit na UP ihned po skonceni MD/v peti mesicich ditete/,tam pak Ti vypocitavaji podporu jeste z minuleho zamestnani. aspon tak to delam ja. Ale ja pracuju realne vzdy uz od roka deti :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitavik
19.8.13 14:41

A to já jsem právě slyšela, že je to nejhorší co můžeš udělat když nemáš práci o kterou stojíš. Prý je lepší nastoupit do špatné práce i na pár dní a potom jít na pracák, že už se ti podpora potom počítá z předpokládaného výdělku a nedostaneš 3800 jak to bývá púo 3leté variantě. právě bych tu chtěla zjitit, zda je to opravdu možné. známá třeba nastoupí do práce do které se má vracet taky na 2 dny a potom dá výpově´d a jde na ÚP s tím, že bude mít podporu vypočítanou z toho zaměstnání. ale u mě je situace jiná, já se nemám kam vracet, já bych musela opravdu jen na pár dní splašit nějaké místo a potom jít pryč.

• Citovat
  • Upravit
30309
19.8.13 14:44
@jitavik píše:
A to já jsem právě slyšela, že je to nejhorší co můžeš udělat když nemáš práci o kterou stojíš. Prý je lepší nastoupit do špatné práce i na pár dní a potom jít na pracák, že už se ti podpora potom počítá z předpokládaného výdělku a nedostaneš 3800 jak to bývá púo 3leté variantě. právě bych tu chtěla zjitit, zda je to opravdu možné. známá třeba nastoupí do práce do které se má vracet taky na 2 dny a potom dá výpově´d a jde na ÚP s tím, že bude mít podporu vypočítanou z toho zaměstnání. ale u mě je situace jiná, já se nemám kam vracet, já bych musela opravdu jen na pár dní splašit nějaké místo a potom jít pryč.

nechapu :oops: :oops:
Vzdyt pisu:
Kdyz jdes na UP hned po skonceni MD/ne RD!!/,tak se podpora z platu VYPOCITAVA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitavik
19.8.13 14:47

Myslíš, že i u mě když jem před malou měla smouvu na dobu určitou? opravdu to nevím co tu píšeš ty a to kamarádka dělá na UP :D

• Citovat
  • Upravit
30309
19.8.13 14:52
@jitavik píše:
Myslíš, že i u mě když jem před malou měla smouvu na dobu určitou? opravdu to nevím co tu píšeš ty a to kamarádka dělá na UP :D

Jiste, ja mela taky smouvu, co uz ale vyprsela. A za dva mesice mi konci MD/male bude pet mesicu/ a ja jdu na UP. 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitavik
19.8.13 14:56

Ale proč když má pět měsíců. malé dubou v prosinci 3 a mě skončí rodičák. tak mě radíš co?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat