Práce v elektru - zkušenosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce v elektru - zkušenosti?
Je to skoro dva měsíce, co jsem nastoupil jako prodavač do elektra. Vždycky jsem chtěl dělat v elektru a dělám. Tu práci jsem sehnal snadno, dokonce i bez pohovoru, protože to jedna holka před „sezonou“ vzdala a rychle hledali náhradu.
Za prosinec budu mít královský plat na náš okres, tak přes 20 čistého. Jenže v prosinci jsem taky chodil 6× týdně do práce.
Placeni jsme vlastně za každý produkt, na kterém jsou tzv. body. Je tabulka s body a podle toho se tvoří výplata.
Více mě ale vadí (vyzkoušel jsem si více obchodů), jak se dneska hodně hrotí čísla. Když splňujete, OK a když ne, tak se řeší co proč jak…
Aby jste také prodali, tak musíte prodávat služby a příslušenství. Jak chcete někoho ukecat na splátky, když to ten člověk chce hotově a o prodlouženou záruku nemá zájem? Jak chcete plnit plány, když každý rozmýšlí a přemýšlí? Nás ale taky podráží i ceny, když konkurence má levněji…
Pak má i člověk strach, aby ho nevyhodili, když neplní…
Kdo z vás tady pracuje či pracoval v elektru a jaké jsou vaše zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dobrý den, Nepracovala jsem přímo v elektru, ale také jsem prodávala věci. Když jsem neplnila, tak mě nechali rok být a po roce mě vyhodili. Zavolali si mě do kanceláře a tam mi dali podepsat výpověd dohodou, když bych jí nepodepsala dali by mi prý vytýkací dopisy, po kterých bych výpověd dala sama.
Víš, jak prodejce je pozice kde se klade velký tlak na prodej. Normální člověk pochopí, že když si člověk nic dalšího nechce koupit nebo nemá peníze, tak ho můžeš ukecávat horem dolem a prostě si to nekoupí
- Citovat
- Upravit
No pokud jsi nový a nevíš jak dělat to co po tobě chce zaměstnavatel, tak se zeptej vedoucího, lokálního manažera, nebo si znova projeď školení na PC.
A nebo si najdi nejlepšího prodavače na prodejně a poslouchej.
A věř tomu že ty pojistky, úvěry, přísluška atd je to co tě živí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo takhle to je ![]()
Proto mi furt cpou tu „výměnu ihned“, „pojištění“ atd. ![]()
Nikdy jsem s ničím takovým nesouhlasila, ale co by ne, když to někdo chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Okayi si děláš výplatu sám podle toho co prodáš. Z Okaye nikoho nevyhodili, lidi odcházeli vždycky sami. Maximálně Tě za neplnění zpucuje manažer a jedním uchem sem, druhým tam. Tak to prostě chodí, jednu dobu děláš zadarmo a pak zase se kšefty samy hrnou.
S tím se musíš smířit a zvyknout si na to.
Běž do supermarketu, tam dostaneš hodinovku a nazdar. Běž jim říct, že dostaneš přes 20.000 čistého a uvidíš ten mazec.
Na nováčka ale dobrý výkon.
Já tam pracovala pět let.
- Citovat
- Upravit
Za prosinec jo, jenže to bylo dost o podávání. Teď je to i o prodávání a jako nováček se ještě v tom plácám. A už dostávám velká čísla co splnit a mám z toho těžkou hlavu. A hlavně co jsou ty velké slevy, tak šišky šly brutálně dolů. A lidi to na splátky nechcou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě že všichni nejsou takoví rodiče, jako jsem já.
Ale díky za info, již nebudu nakupovat nic v okay.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1). Projdi si celou prodejnu a najdi si nejnašiškovanější zboží abys hned věděl co zákazníkovi nabídnout. Umíš dokonale klagenfurt? 2)Najdi si přísluška ke každému zboží a vymysli důvod proč ho potřebují abys o tom vůbec nemusel přemýšlet při prodeji. 3)Sleduj prvozávozy nového druhu zboží. Prvních několik dnů na nich bývalo i 3× tolik šišek. 4)Naprosto každému nabídni splátky. Spousta lidí to na splátky chce, jen se stydí si o ně říct. Problém je že splátky potom dělá admina a tak nedokážeš ovlivnit jaký úvět mu prodá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
V Okayi si děláš výplatu sám podle toho co prodáš. …jednu dobu děláš zadarmo a pak zase se kšefty samy hrnou.
Pak to vypadá, že se to blíží práci obchodního zástupce… Je jasné, že elektro před vánoci OK, teď období slev a po lednu nějakou dobu problém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše:
Ještě že všichni nejsou takoví rodiče, jako jsem já.
Ale díky za info, již nebudu nakupovat nic v okay.
Proč?
Já tam klidně nakoupím… Vždyť si žádné pojištění brát nemusíš. V životě jsem ho nebrala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mesec píše:
@jakanasZa prosinec jo, jenže to bylo dost o podávání. Teď je to i o prodávání a jako nováček se ještě v tom plácám. A už dostávám velká čísla co splnit a mám z toho těžkou hlavu. A hlavně co jsou ty velké slevy, tak šišky šly brutálně dolů. A lidi to na splátky nechcou..
Co jsou šišky? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit